Winkeliers aan Rijnplein gaan nu iedere zondag open

Vanaf komende maand gaan de winkels aan en rondom het Rijnplein in Alphen aan den Rijn iedere zondag open. "Vanaf april is er elke zondag gezelligheid op het Rijnplein. Dan is het elke zondag koopzondag!", zo kondigt de winkeliersvereniging aan.

Twee jaar geleden besloot de gemeente geen limiet te stellen aan het aantal koopzondagen en mochten winkeliers dus iedere zondag open. Omdat iedere ondernemer dit zelf mochten beslissen, was er veel versnippering binnen het Alphense centrum. De ene winkel was wel geopend op zondag, terwijl de buren de deuren gesloten hielden en alleen op de eerste zondag van de maand open waren. De ondernemers van winkeliersvereniging Rijnplein hebben gezamenlijk besloten om nu iedere zondag de deuren open te gooien.

Marc van der Laan van The Athlete's Foot laat in het AD weten dat de winkeliers tot besef zijn gekomen dat het echt nodig is. "We zitten hier in de Randstad dicht bij elkaar, mensen stappen makkelijk in de auto om tien kilometer verderop te winkelen. Zo verliezen we heel veel mensen", aldus Marc.

Aantrekkelijker centrum
Het bestuur van de winkeliersvereniging maakt budget vrij om het centrum aantrekkelijker te maken en meer sfeer te creëren. Hierbij wordt onder andere gedacht aan meer activiteiten zoals livemuziek en meer groen. Het uiteindelijke doel is dat mensen langer in het Alphense centrum verblijven.

De winkeliersvereniging hoopt dat ondernemers in de rest van het centrum het voorbeeld volgen en ook open gaan op zondag.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek plein vandaag 15:58

Toekomstvisie voor De Werf als broedplaats

Dit jaar nog komt er een toekomstvisie voor De Werf, waarin het uitgangspunt is opgenomen dat de locatie de functie van creatieve broedplaats moet hebben. Dat was de strekking van de overgenomen motie van GroenLinks tijdens de vergadering van de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn op 30 juni.

Advertorial Winkels vandaag 15:20

Tour de France winacties bij Gek van Fietsen

De Tour de France gaat weer beginnen: voor vele wielrenners de leukste tijd van het jaar. Om het feest compleet te maken, organiseert Gek van Fietsen tijdens de Tour verschillende winacties. Dus fietsliefhebbers, opgelet! Houd de sociale media van Gek van Fietsen in de gaten en wie weet win je een helm, Tour de France shirt of onderhoudskit.

Politiek plein vandaag 13:54

Marjon Verkleij CDA-lijsttrekker voor waterschapsverkiezingen Hoogheemraadschap van Rijnland

Afgelopen maart zwaaide Marjon Verkleij af als raadslid en fractievoorzitter van CDA Alphen aan den Rijn. In haar laatste raadsvergadering ontving Verkleij daarvoor een koninklijke onderscheiding. Een definitief afscheid van de politiek blijkt het niet te zijn: Verkleij is op 30 juni gekozen als CDA-lijsttrekker voor de Waterschapsverkiezingen van het Hoogheemraadschap van Rijnland.

Politiek vandaag 13:05

Speculatie in de Gnephoek moeilijk uit te leggen

Wethouder Gerard van As reageert in de Alphense gemeenteraad op de verdiensten voor projectontwikkelaars als de Gnephoekpolder wordt bebouwd. "Het ligt genuanceerder dan: wij gaan bouwen en zij lopen binnen."

Advertorial Winkels vandaag 12:22

Krijg een GRATIS boxspring bij Dutch Dream Slaapcomfort!

Ben je op zoek naar een nieuwe boxspring? Zijn je matrassen doorgezakt en is je bed aan vervanging toe? Wacht dan niet langer. De hele maand juli krijg je bij Dutch Dream Slaapcomfort namelijk een boxspring CADEAU!