Winkeliers aan Rijnplein gaan nu iedere zondag open

Vanaf komende maand gaan de winkels aan en rondom het Rijnplein in Alphen aan den Rijn iedere zondag open. "Vanaf april is er elke zondag gezelligheid op het Rijnplein. Dan is het elke zondag koopzondag!", zo kondigt de winkeliersvereniging aan.

Twee jaar geleden besloot de gemeente geen limiet te stellen aan het aantal koopzondagen en mochten winkeliers dus iedere zondag open. Omdat iedere ondernemer dit zelf mochten beslissen, was er veel versnippering binnen het Alphense centrum. De ene winkel was wel geopend op zondag, terwijl de buren de deuren gesloten hielden en alleen op de eerste zondag van de maand open waren. De ondernemers van winkeliersvereniging Rijnplein hebben gezamenlijk besloten om nu iedere zondag de deuren open te gooien.

Marc van der Laan van The Athlete's Foot laat in het AD weten dat de winkeliers tot besef zijn gekomen dat het echt nodig is. "We zitten hier in de Randstad dicht bij elkaar, mensen stappen makkelijk in de auto om tien kilometer verderop te winkelen. Zo verliezen we heel veel mensen", aldus Marc.

Aantrekkelijker centrum
Het bestuur van de winkeliersvereniging maakt budget vrij om het centrum aantrekkelijker te maken en meer sfeer te creëren. Hierbij wordt onder andere gedacht aan meer activiteiten zoals livemuziek en meer groen. Het uiteindelijke doel is dat mensen langer in het Alphense centrum verblijven.

De winkeliersvereniging hoopt dat ondernemers in de rest van het centrum het voorbeeld volgen en ook open gaan op zondag.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Wonen en bouwen gisteren 16:19

Een winkel die voelt als thuis

Sinds april is Marquardt Keukens gevestigd aan de Rijneke Boulevard in Zoeterwoude. Met zijn unieke manier van werken wil ondernemer Filip Gels zich onderscheiden in de keukenbranche. Passie, vakkennis en transparantie staan centraal bij dit nieuwe concept.  

Algemeen gisteren 14:54

Gemeentelijke Veteranendag op de Werf

Op zaterdag 21 september was het College van Burgemeester en Wethouders aanwezig op de gemeentelijke Veteranendag, wat plaatsvond op de Werf in Alphen.

Sport gisteren 13:43

ARC kan winnen in de Hoofdklasse

Zo, de eerste overwinning in de Hoofdklasse is binnen. Op het prima veld van Capelle wist ARC de nog ongeslagen thuisclub te verslaan. Met een 2-1 zege op zak werd de bus ingestapt en dat was uiteraard een heerlijk gevoel.

Overige gisteren 12:30

Dansflashmob op Wereld Alzheimer Dag

Zaterdag 21 september was het Wereld Alzheimer Dag. Met een dansflashmob in het Alphense centrum haalde dansers van Cools Dance & Events ruim € 200 euro op.  

Evenementen gisteren 10:54

TOOST Foodtruckfestival wordt druk bezocht

Vandaag is de laatste dag van het TOOST Foodtruckfestival, en dus de laatste kans om het festival in het Europapark te bezoeken. Vanaf 13:00 uur is het terrein geopend voor publiek. Tot 21:00 uur kun je terecht voor de lekkerste gerechten.

Advertorial Wonen en bouwen gisteren 09:36

Bezoek de Duurzaamheidsmarkt op 10 oktober in Archeon

Wist je dat een duurzaam huis eigenlijk veel eerder binnen je bereik ligt dan je denkt? Het bespaart niet alleen energie maar ook kosten. Wil je meer weten over energiebesparende maatregelen voor jouw woning? En welke subsidie- en financieringsoplossingen er zijn? Bezoek dan de Duurzaamheidsmarkt op donderdagavond 10 oktober in Archeon.