Josh Walet

Winkeliers willen op korte termijn gratis parkeren

Gisteravond was er toch weerstand vanuit de winkeliers en vastgoedeigenaren. John Vermeer, één van de vastgoedeigenaren, wilde weten waarom de gemeente niet op de korte termijn gratis parkeren aanbiedt. In andere winkelgebieden zoals Zoetermeer en Hoofddorp is de eerste twee uur parkeren gratis.  

“Dit is onmogelijk”, legt de wethouder uit. “Linksom of rechtsom moeten de parkeerkosten worden betaald. In Zoetermeer betalen de huurders de parkeerkosten omdat deze in de huur zijn doorberekend, dat willen wij hier in Alphen niet. Dit hebben wij ook overlegd met alle betrokken partijen. De beste oplossing is om de consumenten korting aan te bieden via een loyaliteitsprogramma. Zij mogen dan zelf kiezen of ze die korting op bijvoorbeeld parkeren willen of in de winkels.”

Schotanus benadrukt ook dat je met alleen gratis parkeren het centrum niet aantrekkelijker maakt. “Het hele centrum moet aantrekkelijker worden, met alleen gratis parkeren gaan consumenten echt niet meer geld uitgeven of langer verblijven.”

Enkele winkeliers hebben de afgelopen maanden het heft in eigen handen genomen, zoals Flyer en Ongestuukt. Zij betalen het eerste uur parkeren als een klant iets in hun winkel koopt. Bij aankoop van een product volgens de voorwaarden van de desbetreffende winkel én het tonen van een parkeerkaart of een mobiele app wordt het parkeertarief voor het eerste uur verrekend.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 10:28

Table Service bij McDonald’s aan het Rijnplein

Het McDonald’s Restaurant aan het Rijnplein in Alphen bedient vanaf vandaag, maandag 18 november, haar gasten persoonlijk aan tafel met Table Service. Gasten kunnen na het plaatsen van hun bestelling meteen een plekje kiezen om te zitten. Een medewerker serveert de bestelling van de gast persoonlijk aan tafel uit.

Algemeen vandaag 09:46

Kerstpakketten voor en door Alphenaren

Diaconaal Platform Alphen (DPA) en de Stichting Slimm organiseren dit jaar opnieuw een kerstpakkettenactie in Alphen. De Kerstpakkettenactie is er om iedere Alphenaar, waarvan iemand vindt dat hij of zij een steuntje in de rug verdient, een kerstpakket te bezorgen.

Calamiteiten vandaag 08:43

Persoon onder invloed springt meerdere keren van trap

In de nacht van zondag 17 op maandag 18 november reageerde de politie op een persoon die onder invloed van drugs compleet door het lint ging. Hierbij raakte de persoon en een agent gewond.

Evenementen gisteren 11:53

Begin december opnieuw Midwinter Fair in Archeon

In het weekend van zaterdag 7 en zondag 8 december vindt de 17e editie van de Midwinter Fair in Archeon plaats. Tijdens het winterse festival gaat Archeon terug naar de oorsprong, naar de viering van de Midwinter.

Advertorial Horeca 16 nov. 2019 15:31

Voel je thuis bij Snackbar de Van Nesstraat

Als je binnenkomt word je ontvangen met een glimlach. En sinds kort bieden ze ook tafelservice aan. Welkom bij Snackbar de Van Nesstraat.