Josh Walet

Winkels gaan werken in bloktijden

Winkeliers hebben het zwaar door de maatregelen die worden genomen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Daarom heeft de stichting VOC Alphen aan den Rijn winkels geadviseerd om in bloktijden te gaan werken.

“Het is een tijd van ‘overleven’”, vertelt centrummanager Marc Krimpenfort. “Uit de berichten van de Nederlandse Raad voor winkelcentra zien we dat het virus een grote impact heeft op passantenaantallen. In de belangrijkste winkelstraten zien we dramatische dalingen. Deze liepen op tot 65% minder bezoekers afgelopen zondag. Maar ook op vrijdag en zaterdag hebben de binnensteden 45% minder bezoekers ontvangen dan dezelfde week een jaar geleden.”

Kees van Keeken vertelt namens de VOC: “De komende weken verwachten we dat de binnensteden leeg zullen blijven, zeker nu ook de horeca haar deuren heeft moeten sluiten. We zullen dan ook extreem lage bezoekersaantallen blijven zien met alle consequenties van dien.” Daarom adviseert de VOC winkeliers om de komende tijd in bloktijden te werken.

“Momenteel zien we dat er al verschillende winkelketens hebben aangeven hun openingstijden te beperken vanwege aanpassingen van de werktijden voor het personeel, een logische maatregel. Het is voor de consument duidelijker als er bloktijden worden gecommuniceerd in plaats van verschillende openingstijden per winkel”, vertelt Marc Krimpenfort.

Als de winkeliers hier gehoor aan geven, houdt dit in dat winkels op maandag van 13:00 tot 17:00 uur geopend zijn. Op dinsdag tot en met vrijdag zullen winkels van 11:00 tot 17:00 uur open zijn, waarbij de koopavond op vrijdagavond komt te vervallen. Op zaterdag zullen winkels dan van 10:00 tot 17:00 uur geopend zijn. Zondagen zullen winkels de komende tijd gesloten zijn. Dit geldt uiteraard niet voor supermarkten, zij zullen dezelfde openingstijden hanteren.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 09:34

Replica van VOC schip vaart door de Rijn

“Is het Michiel de Ruyter?”, zo klonk het op social media toen een groot handelsschip zondagochtend werd gespot op de Rijn in Alphen. Het was een bijzonder gezicht, te midden van de andere boten op de Rijn. Het handelsschip blijkt een replica te zijn van het VOC handelsschip de Halve Maen.

Alphens Restaurantweek gisteren 18:42

Alphens Restaurantweek: Bowling Alphen - een culinaire strike

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Bowling Alphen.

Advertorial Winkels gisteren 14:46

Bieronline: een webshop met speciaalbieren

De afgelopen maanden hebben John en Maarten van Bier Online het steeds vaker gehad over het starten van een webshop met speciaalbieren. ‘’Tijdens de coronapandemie hebben wij besloten het risico te nemen en deze webshop te realiseren. Dit kon mede dankzij onze kennis, aangezien wij naast Bier Online allebei een fulltimebaan in de ICT hebben.’’

Overige gisteren 09:31

Ontsnapte pinguïn uit Avifauna gevonden

Eerder deze week is er een pinguïn ontsnapt uit vogelpark Avifauna. Na eerder gesignaleerd te zijn bij Nieuwveen werd het beestje gisteren eindelijk gevonden in Bodegraven.

Alphens Restaurantweek 8 aug. 2020 17:35

Alphens Restaurantweek: Osteria La Piazza - waan je in ‘la dolce vita’

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 Augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Osteria La piazza!