Josh Walet

Winkels gaan werken in bloktijden

Winkeliers hebben het zwaar door de maatregelen die worden genomen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Daarom heeft de stichting VOC Alphen aan den Rijn winkels geadviseerd om in bloktijden te gaan werken.

“Het is een tijd van ‘overleven’”, vertelt centrummanager Marc Krimpenfort. “Uit de berichten van de Nederlandse Raad voor winkelcentra zien we dat het virus een grote impact heeft op passantenaantallen. In de belangrijkste winkelstraten zien we dramatische dalingen. Deze liepen op tot 65% minder bezoekers afgelopen zondag. Maar ook op vrijdag en zaterdag hebben de binnensteden 45% minder bezoekers ontvangen dan dezelfde week een jaar geleden.”

Kees van Keeken vertelt namens de VOC: “De komende weken verwachten we dat de binnensteden leeg zullen blijven, zeker nu ook de horeca haar deuren heeft moeten sluiten. We zullen dan ook extreem lage bezoekersaantallen blijven zien met alle consequenties van dien.” Daarom adviseert de VOC winkeliers om de komende tijd in bloktijden te werken.

“Momenteel zien we dat er al verschillende winkelketens hebben aangeven hun openingstijden te beperken vanwege aanpassingen van de werktijden voor het personeel, een logische maatregel. Het is voor de consument duidelijker als er bloktijden worden gecommuniceerd in plaats van verschillende openingstijden per winkel”, vertelt Marc Krimpenfort.

Als de winkeliers hier gehoor aan geven, houdt dit in dat winkels op maandag van 13:00 tot 17:00 uur geopend zijn. Op dinsdag tot en met vrijdag zullen winkels van 11:00 tot 17:00 uur open zijn, waarbij de koopavond op vrijdagavond komt te vervallen. Op zaterdag zullen winkels dan van 10:00 tot 17:00 uur geopend zijn. Zondagen zullen winkels de komende tijd gesloten zijn. Dit geldt uiteraard niet voor supermarkten, zij zullen dezelfde openingstijden hanteren.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Onderwijs gisteren 17:18

Dit zijn de geslaagde leerlingen van het Scala College

De vlaggen kunnen uit vandaag, op nationale slaagdag! Hier vind je alle geslaagde examenkandidaten van het Scala College (eerste tijdvak) in Alphen aan den Rijn. Van harte gefeliciteerd allemaal!

Evenementen gisteren 16:52

Zesde editie Triathlon Alphen blijft voorlopig doorgaan

Veel wedstrijden worden geannuleerd in verband met het coronavirus, maar de zesde editie van de Triathlon Alphen vindt voor alsnog gewoon doorgang op 20 september 2020. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang.

Advertorial Horeca gisteren 16:11

Genieten op het vernieuwde terras van Alfreds

Buiten genieten van een hapje en een drankje, het kan weer. Dat de terrassen weer open zijn is iets waar Alfreds zich enorm op had verheugd. Zo kunnen gasten eindelijk het totaal vernieuwde terras komen bewonderen!

Coronavirus in Alphen gisteren 15:38

Eindexamenleerling zijn in coronatijd, hoe is dat?

Vandaag, op nationale slaagdag, zetten we eindexamenleerlingen extra in het zonnetje. Hoe hebben eindexamenleerlingen dit jaar ervaren? Eindexamenleerlingen van het Ashram College delen hun verhaal.