Josh Walet

Winkels na vijf maanden weer open zonder reservering: ‘’Eindelijk een drempel die wegvalt’’

Het is alweer een week geleden dat tijdens de persconferentie het nieuws naar buiten werd gebracht dat de winkels weer open mogen zonder dat klanten vooraf hoeven te reserveren. Alphense ondernemers zijn hier maar al te blij mee.

De ondernemers zijn het unaniem met elkaar eens: ‘’Het is heel fijn dat mensen niet meer hoeven te reserveren. Zo’n tijdslot zorgde toch voor een soort drempel.’’ Wel moeten de winkels zich aan de maatregelen houden. Zo is een mondkapje dragen verplicht, moet de 1,5 meter gewaarborgd worden, dien je zoveel mogelijk alleen te komen en mag er per 25m2 maar één persoon binnen.

Drukte wordt zaterdag verwacht

Schoenenwinkel Van Keeken spreekt vol lof over de opening van de winkels. ‘’Je merkt heel erg dat klanten hierop zaten te wachten’’, laat een medewerkster weten. Wel merkt ze dat de klanten met vlagen komen. ‘’Net was de winkel vol, nu weer leeg. Maar ik denk we zaterdag wel meer klanten kunnen verwachten.’’

Van Keeken houdt dezelfde maatregelen aan als een jaar geleden. ‘’Zodra we het maximale aantal klanten binnen hebben, doen we de deur even dicht. We zorgen voor een goede doorstroom en moeten blijven opletten. Maar al met al is het prettig dat we weer zonder afspraak open mogen.’’

Combinatie met de terrassen

Ook tassenwinkel Van Os is blij om de deuren weer te openen. ‘’We zijn vooral blij dat klanten geen afspraak meer hoeven te maken. Je merkt erg dat mensen eerst op het terras gaan lunchen en daarna even langs de winkels lopen.’’

De echte drukte verwacht de tassenwinkel, net als Van Keeken, op zaterdag. Maar daar zijn zij dan ook al goed op voorbereid. ‘’In totaal morgen er zeven klanten in de winkel en dat houden we goed in de gaten. We hebben de in- en uitgangen duidelijk gemarkeerd met pijlen op de grond’’, aldus de manager.

Drempel is eraf

‘’We vinden het onwijs fijn dat de winkels weer open mogen’’, laat Elise van kledingwinkel Flyer weten. ‘’Het loopt al storm. Je merkt echt dat de drempel er vanaf is.’’ Elise vertelt dat met de opening van de terrassen er meer bedrijvigheid en gezelligheid te vinden is in de straten van het Alphense centrum. ‘’Het is wel heel gek dat mensen weer naar binnen mogen zonder dat zij een afspraak hebben gemaakt. Ik zie het als een soort verademing, een stapje in de goede richting.’’

In totaal zijn er zes klanten tegelijk welkom in de kledingwinkel. ‘’Zes klanten maximaal is nog niet veel, maar het is in ieder geval iets. We zijn er heel blij mee.’’ Door middel van tasjes die klanten bij de ingang kunnen pakken, houdt de winkel het aantal klanten bij. Zijn de tasjes op, dan moet je even wachten.

Plan jij binnenkort ook weer een shopsessie? Of wacht je even tot de meeste drukte voorbij is?


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek gisteren 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.