Cruyff Foundation Junior Camp

Winnaars Cruyff Foundation Junior Camp bekend

De winnaars van het Cruyff Foundation Junior Camp, editie Europe, zijn respectievelijk Tokito Oda bij de jongens (Japan) en Felice Lentze bij de meisjes  (Nederland).

Het Junior Camp is een internationaal rolstoeltennistoernooi dat jaarlijks wordt georganiseerd onder auspiciën van de Internationale Tennis Federation (ITF).  Dit jaar werd het voor de tweede keer georganiseerd op Tennis- en Squashcentrum Nieuwe Sloot te Alphen aan den Rijn. De deelnemers kwamen uit België, Frankrijk, Japan, Kroatië, Letland, Litouwen, Nederland, Oostenrijk, Rusland en Turkije. De winnaars hebben met deze overwinning punten verdiend ten behoeve van hun ranking in hun categorie (12 tot 18 jaar) op de ITF wereldranglijst. Tot aan het toernooi stonden zij op 11 (Tokito Oda) respectievelijk 9 (Felice Lentze).

De Cruyff Foundation, die als missie heeft zoveel mogelijk kinderen, met en zonder beperking, te laten sporten en bewegen, ondersteunt de ITF al meer dan 15 jaar. Gezamenlijk hebben ze rolstoeltennis in veel landen kunnen introduceren. Daarnaast is het jaarlijkse Junior Camp een van de grote evenementen, waarvan de Cruyff Foundation trotste naamdrager is. Dit jaar gaat de Cruyff Foundation op diverse momenten in het jaar extra aandacht besteden aan de samenwerking met de ITF.

Naast Diede de Groot, ‘s werelds nummer 1 in rolstoeltennis en winnares van 13 Grand Slams, traint een aantal jeugdige rolstoeltennissers wekelijks op de banen van het Alphense tenniscentrum. Felice Lentze is er een van.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 16:05

Eerste gedetineerde fietst volgende week naar zijn werk

In augustus is de pilot op de Beperkt Beveiligde Afdeling van start gegaan in Penitentiaire Inrichting (PI) Alphen. Gedetineerden die in aanmerking komen voor re-integratieverlof, mogen ‘buiten de muren’ arbeid verrichten. Volgende week fietst de eerste gedetineerde uit PI Alphen naar zijn werk.

Coronavirus in Alphen vandaag 15:16

‘Lightversie’ van bron- en contactonderzoek door veel nauwe contacten

Personen die besmet zijn met het coronavirus, hebben steeds meer nauwe sociale contacten, zo meldt GGD Hollands Midden. Het nabellen van tientallen contacten kost veel tijd. Daarom zal er in sommige gevallen gekozen worden voor een ‘lightversie’ van het bron- en contactonderzoek.

Alphens Restaurantweek vandaag 14:29

Nog een week tot de Alphens Restaurantweek

Over precies een week gaat de zomereditie van de Alphens Restaurantweek van start. Van Italiaanse pizza en Argentijns vlees tot bourgondisch dineren en steengrillen, tijdens de Alphens Restaurantweek kan het allemaal!

Calamiteiten vandaag 13:52

Vermiste man is weer terecht

Sinds woensdagavond 12 augustus wordt een dementerende man vermist vanaf de Zonnedauw in Alphen. Zijn familie hoopt dat hij snel gevonden wordt, omdat hij dringend zijn medicatie nodig heeft.

Wonen en bouwen vandaag 13:17

Informatiemarkt om vergroenen voortuinen te stimuleren

Begin augustus vond er een informatiemarkt plaats op de Lauwers in Alphen. Het thema? Operatie Steenbreek, een landelijk initiatief om het vergroenen van particuliere voortuinen te stimuleren.