Cruyff Foundation Junior Camp
Sport

Winnaars Cruyff Foundation Junior Camp bekend

De winnaars van het Cruyff Foundation Junior Camp, editie Europe, zijn respectievelijk Tokito Oda bij de jongens (Japan) en Felice Lentze bij de meisjes  (Nederland).

Het Junior Camp is een internationaal rolstoeltennistoernooi dat jaarlijks wordt georganiseerd onder auspiciën van de Internationale Tennis Federation (ITF).  Dit jaar werd het voor de tweede keer georganiseerd op Tennis- en Squashcentrum Nieuwe Sloot te Alphen aan den Rijn. De deelnemers kwamen uit België, Frankrijk, Japan, Kroatië, Letland, Litouwen, Nederland, Oostenrijk, Rusland en Turkije. De winnaars hebben met deze overwinning punten verdiend ten behoeve van hun ranking in hun categorie (12 tot 18 jaar) op de ITF wereldranglijst. Tot aan het toernooi stonden zij op 11 (Tokito Oda) respectievelijk 9 (Felice Lentze).

De Cruyff Foundation, die als missie heeft zoveel mogelijk kinderen, met en zonder beperking, te laten sporten en bewegen, ondersteunt de ITF al meer dan 15 jaar. Gezamenlijk hebben ze rolstoeltennis in veel landen kunnen introduceren. Daarnaast is het jaarlijkse Junior Camp een van de grote evenementen, waarvan de Cruyff Foundation trotste naamdrager is. Dit jaar gaat de Cruyff Foundation op diverse momenten in het jaar extra aandacht besteden aan de samenwerking met de ITF.

Naast Diede de Groot, ‘s werelds nummer 1 in rolstoeltennis en winnares van 13 Grand Slams, traint een aantal jeugdige rolstoeltennissers wekelijks op de banen van het Alphense tenniscentrum. Felice Lentze is er een van.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Calimeroland
Blog Opinie gisteren 19:57

MINERVA Calimeroland

Het is inmiddels meer dan 5 jaar later. Je zou zeggen dat het oude zeer dan wel een keer voltooid verleden tijd is. Maar nee, in de kleine dorpjes die met de grote boze stad tot één gemeente Alphen aan den Rijn zijn gefuseerd, is het nog altijd kommer en kwel.