Cruyff Foundation Junior Camp

Winnaars Cruyff Foundation Junior Camp bekend

De winnaars van het Cruyff Foundation Junior Camp, editie Europe, zijn respectievelijk Tokito Oda bij de jongens (Japan) en Felice Lentze bij de meisjes  (Nederland).

Het Junior Camp is een internationaal rolstoeltennistoernooi dat jaarlijks wordt georganiseerd onder auspiciën van de Internationale Tennis Federation (ITF).  Dit jaar werd het voor de tweede keer georganiseerd op Tennis- en Squashcentrum Nieuwe Sloot te Alphen aan den Rijn. De deelnemers kwamen uit België, Frankrijk, Japan, Kroatië, Letland, Litouwen, Nederland, Oostenrijk, Rusland en Turkije. De winnaars hebben met deze overwinning punten verdiend ten behoeve van hun ranking in hun categorie (12 tot 18 jaar) op de ITF wereldranglijst. Tot aan het toernooi stonden zij op 11 (Tokito Oda) respectievelijk 9 (Felice Lentze).

De Cruyff Foundation, die als missie heeft zoveel mogelijk kinderen, met en zonder beperking, te laten sporten en bewegen, ondersteunt de ITF al meer dan 15 jaar. Gezamenlijk hebben ze rolstoeltennis in veel landen kunnen introduceren. Daarnaast is het jaarlijkse Junior Camp een van de grote evenementen, waarvan de Cruyff Foundation trotste naamdrager is. Dit jaar gaat de Cruyff Foundation op diverse momenten in het jaar extra aandacht besteden aan de samenwerking met de ITF.

Naast Diede de Groot, ‘s werelds nummer 1 in rolstoeltennis en winnares van 13 Grand Slams, traint een aantal jeugdige rolstoeltennissers wekelijks op de banen van het Alphense tenniscentrum. Felice Lentze is er een van.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Overige vandaag 15:52

Gek van Fietsen is jouw nieuwe Qwic dealer

Sinds 1 oktober 2019 heeft Alphen aan den Rijn een nieuwe Qwic dealer. Met de sluiting van GABO Mobiliteitshuis is het dealerschap overgedragen aan Gek van Fietsen. Ook het onderhoud en het verzekeringswerk is overgenomen door het familiebedrijf. Huidige Qwic berijders hoeven zich dus geen zorgen te maken! Nog geen Qwic, maar wel interesse? Deze week zal de nieuwe collectie Qwic e-bikes in de showroom van Gek van Fietsen te zien zijn.  

Horeca vandaag 14:46

Restaurantweek: Tijsterman

Van 31 oktober tot en met 10 november 2019 wordt de Alphens Restaurantweek georganiseerd. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen. Dit keer de beurt aan Tijsterman.

Overige vandaag 13:45

Mamacafé wint prijs

Donderdagavond 17 oktober was de prijsuitreiking van 'Fonds Alphen trakteert' vanwege hun 25 jarig bestaan. Het Mamacafé was één van de blijde genomineerden en heeft een bedrag van € 5000 mogen ontvangen.

Advertorial Overige vandaag 12:38

Verenigingen vieren hun winst met in totaal € 70.000

Woensdagavond 16 oktober heeft Rabobank Groene Hart Noord tijdens een feestelijke bijeenkomst in theater Castellum een totaalbedrag uitgekeerd van € 70.000 aan 80 verenigingen uit de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, Nieuwkoop, Zoeterwoude en kern Stompwijk.

Overige vandaag 11:46

Oudshoornse Kerk gaat verbouwen

De Oudshoornse Kerk gaat verbouwen. Fonds Alphen en omstreken steunt de verbouwing met € 15.000.