GroenLinks
Advertorial Politiek plein

Winnaars Groene Lintje zijn bekend

Op zondag 6 maart reikte GroenLinks Alphen aan den Rijn een Groen Lintje uit aan drie inwoners van de gemeente die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor duurzaamheid, natuur of milieu. Maar liefst 755 mensen hebben gestemd op een van de kandidaten.

Uiteindelijk kwamen Gerda Bonninga, Esther van den Braak en Patricia Lärche als winnaar uit de bus. Met het uitreiken van deze lintjes zet GroenLinks Alphen aan den Rijn deze duurzame doeners in het zonnetje en wil de partij anderen inspireren om zich in te zetten voor een leefbare gemeente.

Gerda is al jarenlang dé drijvende kracht binnen IVN Alphen als het gaat om de jeugd enthousiasmeren voor het beleven van de natuur. Zij is betrokken bij de realisatie van Natuureiland Pampus in de wijk Nieuwe Sloot, waar zij veel activiteiten organiseert en samen met de kinderen onderhoud verricht. Daarnaast verzorgt zij de natuurgidsenopleiding bij IVN, die inwoners helpen de natuur te leren kennen en te beleven. Daarnaast is zij medeverantwoordelijk voor het Kabouterbos.

Esther is mede-initiatiefnemer van Alphen Schittert: een organisatie die maandelijks met vrijwilligers aan de slag gaat om een buurt schoon te prikken. Zo helpt ze de gemeente schoon te houden en inspireert ze jong en oud hetzelfde te doen. Daarnaast inspireert ze met allerlei lekkere recepten en mooie foto's op haar Instagram-account Veggie-Essie mensen om veganistisch te eten. Ze laat zien hoe lekker en makkelijk dit kan zijn en deelt tips.

Patricia zet zich in als programmacoördinator voor het Huis van de Duurzaamheid van Bibliotheek Rijn en Venen. Ze heeft een heel mooi programma neergezet, onder andere met een duurzaamheidsmarkt, samen met een netwerk van groene initiatiefnemers uit Alphen en omgeving. Ook heeft ze de (landelijke) Zero Waste Tour geïntroduceerd in Alphen aan den Rijn.

Oud-wethouder en kandidaat-raadslid voor GroenLinks Erik van Zuylen is blij met deze en andere inwoners die zich inzetten voor een duurzame en groene gemeente: "Alleen samen met onze inwoners, bedrijven en organisaties kunnen we het verschil maken!"


Meer nieuws

Weekoverzicht vandaag 16:59

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 12 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van boerenprotesten bij de PI Alphen en gedumpte containers met drugsafval tot aan een beschermde waterspitsmuis die Van der Valk in de weg zit. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Advertorial Theater vandaag 15:33

Peter Pannekoek en Simone Kleinsma vervroegd in de verkoop

De voorbereidingen voor het nieuwe theaterseizoen dat in september van start gaat, zijn in volle gang. Hoewel het programma pas in mei bekend wordt gemaakt, kondigt Theater Castellum alvast twee grote namen aan: Peter Pannekoek komt in 2024 terug met ‘DNA’ en Simone Kleinsma is te zien in de gloednieuwe musical comedy ‘De Hospita’. Beide voorstellingen gaan vervroegd in de verkoop.

Oud Alphen vandaag 14:02

Oud Alphen: de vernieuwde Hofbrug was een ‘groote verbetering’

Wist jij dat je vroeger over de Hofbrug moest om naar het Hof van Alfen te gaan? Deze brug lag tussen de huidige Julianastraat en Prins Hendrikstraat. In de jaren ’30 werd de Hofbrug verbreed om het ook toegankelijk te maken voor auto’s.