GroenLinks

Winnaars Groene Lintje zijn bekend

Op zondag 6 maart reikte GroenLinks Alphen aan den Rijn een Groen Lintje uit aan drie inwoners van de gemeente die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor duurzaamheid, natuur of milieu. Maar liefst 755 mensen hebben gestemd op een van de kandidaten.

Uiteindelijk kwamen Gerda Bonninga, Esther van den Braak en Patricia Lärche als winnaar uit de bus. Met het uitreiken van deze lintjes zet GroenLinks Alphen aan den Rijn deze duurzame doeners in het zonnetje en wil de partij anderen inspireren om zich in te zetten voor een leefbare gemeente.

Gerda is al jarenlang dé drijvende kracht binnen IVN Alphen als het gaat om de jeugd enthousiasmeren voor het beleven van de natuur. Zij is betrokken bij de realisatie van Natuureiland Pampus in de wijk Nieuwe Sloot, waar zij veel activiteiten organiseert en samen met de kinderen onderhoud verricht. Daarnaast verzorgt zij de natuurgidsenopleiding bij IVN, die inwoners helpen de natuur te leren kennen en te beleven. Daarnaast is zij medeverantwoordelijk voor het Kabouterbos.

Esther is mede-initiatiefnemer van Alphen Schittert: een organisatie die maandelijks met vrijwilligers aan de slag gaat om een buurt schoon te prikken. Zo helpt ze de gemeente schoon te houden en inspireert ze jong en oud hetzelfde te doen. Daarnaast inspireert ze met allerlei lekkere recepten en mooie foto's op haar Instagram-account Veggie-Essie mensen om veganistisch te eten. Ze laat zien hoe lekker en makkelijk dit kan zijn en deelt tips.

Patricia zet zich in als programmacoördinator voor het Huis van de Duurzaamheid van Bibliotheek Rijn en Venen. Ze heeft een heel mooi programma neergezet, onder andere met een duurzaamheidsmarkt, samen met een netwerk van groene initiatiefnemers uit Alphen en omgeving. Ook heeft ze de (landelijke) Zero Waste Tour geïntroduceerd in Alphen aan den Rijn.

Oud-wethouder en kandidaat-raadslid voor GroenLinks Erik van Zuylen is blij met deze en andere inwoners die zich inzetten voor een duurzame en groene gemeente: "Alleen samen met onze inwoners, bedrijven en organisaties kunnen we het verschil maken!"


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Evenementen vandaag 15:50

Laatste 500 tickets voor de Zomerspektakel Vrijdag nu in de verkoop

Sta jij straks op het Zomerspektakel aan het Meer om zoals vanouds lekker te zingen en te dansen op muziek van Anouk, Snelle en Kensington? Scoor dan nog snel je tickets, want met tweeënhalve week op de teller zijn er nog maar 500 kaarten beschikbaar.

Advertorial Maatschappelijk vandaag 15:01

Nieuw initiatief in de regio: “De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden”

Gelijke kansen voor alle kinderen. Het is een mooi uitgangspunt, maar de praktijk is weerbarstig. Afgelopen jaren nam de kansenongelijkheid in de regio Leiden-Haaglanden verder toe. Door de coronacrisis raakten kinderen in een achterstandssituatie verder achterop. De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden wil daar verandering in brengen. Door financiële ondersteuning van concrete projecten zoals extra taallessen of de coaching van ouders.

Politiek vandaag 14:16

Aanleg fietsbrug over Aarkanaal start na de zomer

Na enige vertraging plus oplopende kosten wordt de geplande fietsbrug over het Aarkanaal in het verlengde van de Burgemeester Bruins Slotsingel na de zomer aangelegd. Naar verwachting kunnen de eerste Alphense fietsers en voetgangers in het voorjaar van 2024 de brug in gebruik nemen.

Wonen en bouwen vandaag 13:29

Sloopterrein Rode Dorp wordt vanaf donderdag eindelijk volledig afgesloten

Aankomende donderdag en vrijdag wordt in het Rode Dorp dan eindelijk de gehele bouwplaats voor de nieuwbouw van fase 2 afgesloten met hekken. “Daarmee maken we een afgesloten bouwplaats, een veilige omgeving waarbinnen we de oude woningen kunnen slopen en de nieuwe woningen kunnen opbouwen.”