GroenLinks
Advertorial Politiek plein

Winnaars Groene Lintje zijn bekend

Op zondag 6 maart reikte GroenLinks Alphen aan den Rijn een Groen Lintje uit aan drie inwoners van de gemeente die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor duurzaamheid, natuur of milieu. Maar liefst 755 mensen hebben gestemd op een van de kandidaten.

Uiteindelijk kwamen Gerda Bonninga, Esther van den Braak en Patricia Lärche als winnaar uit de bus. Met het uitreiken van deze lintjes zet GroenLinks Alphen aan den Rijn deze duurzame doeners in het zonnetje en wil de partij anderen inspireren om zich in te zetten voor een leefbare gemeente.

Gerda is al jarenlang dé drijvende kracht binnen IVN Alphen als het gaat om de jeugd enthousiasmeren voor het beleven van de natuur. Zij is betrokken bij de realisatie van Natuureiland Pampus in de wijk Nieuwe Sloot, waar zij veel activiteiten organiseert en samen met de kinderen onderhoud verricht. Daarnaast verzorgt zij de natuurgidsenopleiding bij IVN, die inwoners helpen de natuur te leren kennen en te beleven. Daarnaast is zij medeverantwoordelijk voor het Kabouterbos.

Esther is mede-initiatiefnemer van Alphen Schittert: een organisatie die maandelijks met vrijwilligers aan de slag gaat om een buurt schoon te prikken. Zo helpt ze de gemeente schoon te houden en inspireert ze jong en oud hetzelfde te doen. Daarnaast inspireert ze met allerlei lekkere recepten en mooie foto's op haar Instagram-account Veggie-Essie mensen om veganistisch te eten. Ze laat zien hoe lekker en makkelijk dit kan zijn en deelt tips.

Patricia zet zich in als programmacoördinator voor het Huis van de Duurzaamheid van Bibliotheek Rijn en Venen. Ze heeft een heel mooi programma neergezet, onder andere met een duurzaamheidsmarkt, samen met een netwerk van groene initiatiefnemers uit Alphen en omgeving. Ook heeft ze de (landelijke) Zero Waste Tour geïntroduceerd in Alphen aan den Rijn.

Oud-wethouder en kandidaat-raadslid voor GroenLinks Erik van Zuylen is blij met deze en andere inwoners die zich inzetten voor een duurzame en groene gemeente: "Alleen samen met onze inwoners, bedrijven en organisaties kunnen we het verschil maken!"


Meer nieuws

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!

Kinderen gisteren 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.

Politiek gisteren 15:15

BIZ-gebieden ontvangen jaarlijks financieel voorschot

Zowel in het centrumgebied van Alphen-Stad als van Boskoop hebben de ondernemers een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) opgericht. Elk bedrijf legt een bedrag in en vanuit de ontstane fondsen worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. De gemeente Alphen aan den Rijn int de bedragen en keert deze uit aan de BIZ-organisaties.