Alphens

Winst ontglipt Alphense Boys wéér in de extra tijd

Voor de tweede keer in korte tijd ging de zege voor Alphense Boys in blessuretijd verloren. VOC scoorde in de zaterdagavond al gespeelde wedstrijd in de 92e minuut de gelijkmaker: 2-2. “Het is misschien wel volgens de verhouding, maar als je zó kort voor het einde zó dichtbij de overwinning bent, is dat héél zuur. En dat doet mentaal natuurlijk wel wat, met zo’n jonge groep spelers”, sprak Remco Tuinenburg na afloop in Rotterdam.

De Boys-trainer had zijn ploeg juist voorgehouden afgelopen week, dat als je strijd levert dat óók beloond wordt. Die strijd – voor elkaar klaar staan en willen werken – miste hij in de recente duels tegen HBS en Alcides, die dik verloren gingen. Die strijd was er wel een paar weken geleden tegen koploper Hoogeveen, waarin Alphense Boys leek te gaan stunten maar dus ook in de allerlaatste seconden de gelijkmaker moest toestaan.

Die strijd was er zaterdagavond bij VOC ook. In de eerste helft hoefde de mouwen niet hoog opgestroopt te worden. De Boys liet zien wat de mannen goed kunnen: voetballen. Met verzorgd spel en een hoog percentage balbezit dicteerde Boys 1 de wedstrijd. De 0-2 voorsprong die in de rust op het scorebord stond, gaf de verhoudingen exact weer.

Beide treffers kwamen op naam van Ilias Latif, de onbetwiste topscorer van Alphense Boys en misschien wel van de Hoofdklasse op dit moment. Trouwens, als één schot een goal had verdiend, was het wel de afstandspegel van Younes Oulhou in de 21e minuut. De bal zeilde mooi over keeper Tijs te Duits heen, maar eindigde aan de binnenkant van de kruising en stuiterde het veld weer in. Latif stond in de 30e minuut heel wat dichterbij, precies op de goede plek toen een scoringsactie van Khalid Kada leek te verzanden en de bal voor zijn voeten kwam. De 0-1 was Latif’s dertiende competitiegoal. Nummer veertien volgde zo’n tien minuten daarna. Nadat Raychelo Fecunda en Kada de bal er niet in kregen én VOC de bal niet goed wist weg te werken, ook toen stond de spits weer op de goede plaats om beheerst af te ronden: 0-2.

Geen vuiltje aan de lucht dus halverwege voor de Boys, maar dat moest in de tweede helft toch flink aan de bak om VOC tegen te houden. Vanaf de 52e minuut was VOC – Alphense Boys ineens weer een wedstrijd, nadat Wessel Verhaar uit een vrije trap van Kas Dullemans raak had kunnen koppen: 1-2. Alphense Boys kreeg daarna een tijdje geen vat op het opportunistische aanvalsspel van de thuisploeg. Op de doellijn toonde Daniël Furtak zich echter onverslaanbaar bij de honderd procent kansen van nogmaals Verhaar en Bas van der Storm.

Pas verderop in de tweede helft lukte het de Boys weer om zich onder de druk van VOC uit te voetballen. Dit leverde geen grote kansen op. Alleen kort voor het einde was er bijna de bevrijdende 1-3, maar het kopballetje van invaller André Dahling - na een lange blessureperiode weer terug in het veld – stuiterde net langs de verkeerde kant van de paal. VOC was niet meer bij machte nog een gelijkspel te forceren. Toen de Boys-verdediging in de laatste minuut de bal ver weg richting de helft van de Rotterdammers rapte, leek de winst binnen. Echter, doelman Te Duits knalde de bal net zo hard weer terug en die ‘viel goed’ voor Van der Storm. Hij verschalkte Furtak dan toch nog met een lob: 2-2 en daarna was het vrijwel meteen afgelopen.

Woensdagavond al speelt Alphense Boys de volgende wedstrijd, om 20:00 uur thuis tegen Velsen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 14:55

Extra drempel aangelegd in drukke Karel Doormanstraat

Veel geparkeerde auto’s, kinderen die afgezet worden bij het kinderdagverblijf en de speeltuin bezoeken. En vergeet het bouwverkeer niet. De Karel Doormanstraat in het Alphense Rode Dorp is op dit moment een drukke straat. Bewoners maken zich zorgen om de verkeersveiligheid.

Sport vandaag 12:31

Medailles voor AZC tijdens regiokampioenschappen

Vorige week was eindelijk weer de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor de zwemmers van AZC: de limieten wedstrijd in Alkmaar. Dit weekend stond de eerste echte krachtmeting van het seizoen op het programma: de Regionale kampioenschappen estafette in Papendrecht.

Advertorial Horeca vandaag 11:20

Werken bij McDonald's: gastvrij, flexibel en bovenal gezellig

We kennen het allemaal: de grote gele M. Dé plek om naar toe te gaan voor een lekker burgermenu, een McFlurry of gewoon een kopje koffie. Maar een restaurant is niets zonder haar werknemers. Lars (19), Jelle (20), Sem (18) en Jitske (18) vertellen je wat werken bij McDonald’s zo uniek maakt.