Gemeente Alphen aan den Rijn

Winterse weersomstandigheden ideaal voor snoeiwerk op moeilijk bereikbare plekken

Van het winterweer is nu niet veel meer te merken, maar de afgelopen weken hield het de gemeente flink bezig. De gemeente zette volop strooiwagens in om de wegen begaanbaar te houden. Maar de winterse weersomstandigheden waren ook nog ergens anders goed voor: snoeien op moeilijk bereikbare plekken.

Het was had werken de afgelopen periode voor de strooiploeg om de gladheid overal in de gemeente te kunnen bestrijden. Het leverde wel het een en ander aan problemen op voor het ophalen van afval, maar er waren ook werkzaamheden die door de kou juist makkelijker werden.

Zo hadden de medewerkers van de groenvoorziening het behoorlijk druk in de vorstperiode. Zij konden door het ijs op de sloten namelijk eindelijk op anders zeer moeilijk bereikbare plekken snoeiwerk verrichten. De plekken waar sinds de vorige vorstperiode niet meer gesnoeid was, konden dus worden aangepakt. Dit tot opluchting van vooral boeren, die last hadden van overhangende begroeiing of schaduw op hun weiland.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur vandaag 17:43

Filmdiner No Reservations met Catherine Zeta-Jones

De titel van het nieuwe filmdiner op 5, 6 en 7 maart wekt wat verwarring: dit filmdiner is zeker te reserveren. Het concept van thuis een film kijken en tegelijk eten wat je ziet in de film is deze keer met steractrice Catherina Zeta-Jones in de film No Reservations.

Coronavirus in Alphen vandaag 17:00

Het vaccineren in Alphen is nu echt begonnen: “Laat die vaccins maar komen!”

Rond 08:00 uur werd de eerste prik gezet in de tot vaccinatielocatie omgebouwde tennishal van Nieuwe Sloot. Dagelijks zullen daar zo’n driehonderd 80+’ers worden gevaccineerd, maar de daadwerkelijke capaciteit ligt hoger. “In een maand tijd zouden we heel Alphen kunnen vaccineren”, zegt burgemeester Liesbeth Spies.

Calamiteiten vandaag 15:29

Motorrijder komt ten val op Leidse Schouw

Maandagmiddag 1 maart is er een motorrijder ten val gekomen op de Leidse Schouw. Bij het eenzijdige ongeval kwamen meerdere hulpdiensten ter plaatse. 

Van 0 naar 20 vandaag 14:54

Van 0 naar 20: Mitchell en Stefan zijn er bijna

Het moment komt dichter en dichterbij dat Mitchell en Stefan toch echt die 20 kilometer moeten gaan rennen. Allebei zijn ze op de goede weg. Ze zijn er bijna. Tijd voor wat laatste tips!

Alphense Zendmast vandaag 14:06

Alphense zendmast maandagavond rood en groen verlicht

Het verzoek kwam vanuit Kees Kraamer om de Alphense zendmast maandagavond rood en groen te verlichten. Dit doet hij voor zijn hardloopgroepje, met in het bijzonder voor Peter Zuidam. En dat levert ongetwijfeld een leuk moment op, want Kees en Peter zijn beide kleurenblind.