De Thermen2

Winterzwemmen gaat weer van start: "Buiten zwemmen wordt een kerstbeleving"

Goed nieuws voor alle liefhebbers van buiten zwemmen! Van 6 december tot en met 9 januari gaat het winter zwemmen weer van start. "Deze editie staat in het teken van kerst. Kerstmuziek, kerstbomen, kerstverlichting én warme chocolademelk na afloop maken de sfeer af."

De afgelopen maanden was er heel veel vraag naar zwemmen in het buitenbad. Vestigingsmanager Mitchel Hoogervorst: “Mensen hebben vorig jaar ontdekt hoe heerlijk is het om in het verwarmde water van het buitenbad én de frisse lucht banen te zwemmen. Aan dat verzoek hebben wij gehoor gegeven. We gaan het buiten heel mooi aankleden met kerstversiering waardoor het echt een beleving is.”

Het winterzwemmen start 6 december en gaat door tot en met 9 januari. Het water is verwarmd naar 21 graden, waardoor het aangenaam aanvoelt. Op het buitenterrein staat een grote tent waar mensen zich kunnen omkleden. Omdat alles buiten is, is het tonen van een QR-code vooralsnog niet nodig. Alleen wanneer mensen naar het toilet moeten dient een QR getoond te worden. 

Het buitenbad is op werkdagen geopend van 07:00 tot 11:00 uur en in de avond (met uitzondering van vrijdag) van 18:00 tot 20:00 uur. Ook op tweede kerstdag is het mogelijk om, voordat het kerstdiner start, buiten te zwemmen.

Zwemmen in het buitenbad kost € 6. Na afloop krijgen de zwemmers gratis een warme koffie, thee of chocolademelk. Vooraf reserveren is verplicht via De Thermen2.nl. Winterzwemmen is een aparte activiteit, winterzwemmers kunnen alleen gebruik maken van het buitenbad. In verband met een andere tariefstelling is het niet mogelijk om badenkaarten en/of abonnementen te gebruiken voor Winterzwemmen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 14:49

Kerstlichtje voor Alphenaren

Na de zeer geslaagde actie vorig jaar organiseert Tom in de Buurt dit jaar opnieuw weer een Kerstlichtje-nominatie. Welke Alphenaar verdient volgens jou een kerstlichtje?

Werken gisteren 13:04

Het nieuwe vacature aanbod van week 47

Op zoek naar baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je vacatures in diverse soorten branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Sport gisteren 09:36

Mooie opbrengst Spinning Marathon Alphen

Begin deze maand werd de Spinning Marathon Alphen gehouden bij Jawi Fitness Club Nederland. En dat heeft een mooie opbrengst opgeleverd. 

Calamiteiten 27 nov. 2021 18:30

Auto belandt in de sloot na botsing

Op de N11 nabij Zwammerdam heeft zaterdag aan het einde van de middag een ongeval plaatsgevonden. Een auto is daarbij in de sloot beland.

Advertorial Wonen en bouwen 27 nov. 2021 15:56

Eerste sleutel voor huis Housing First in Alphen aan den Rijn

Iedereen verdient een kans en soms is er meer dan één kans nodig. Als je geen netwerk hebt om op terug te vallen of als het allemaal niet lukt omdat je niet in het 'juiste' hokje past, dan is het zo lastig om terug te komen van een tegenslag. En die tegenslag kan ons echt allemaal overkomen. Woonforte is daarom blij dat ze hier een bijdrage aan kunnen leveren.