CDA Alphen aan den Rijn

Wisseling van raadsleden bij het CDA: Henk Oostdam vervangt Johan Wijnhorst

CDA-raadslid Johan Wijnhorst zal in de raadsvergadering van 3 juni afscheid nemen van de raad. Zijn vervanger is Henk Oostdam.

Wijnhorst heeft aangegeven de functie als raadslid niet langer te kunnen combineren met zijn werk als schoolleider van het Wellantcollege. Vooral in deze Covid-periode vraagt dat werk veel meer inzet van hem, waardoor hij te weinig tijd overhoudt voor het raadswerk.

Johan is in april 2018 in de gemeenteraad gekomen, nadat Kees Van Velzen tot wethouder is benoemd. Hij heeft zich afgelopen jaren ingezet op het sociaal domein en op publiek en financieel domein. Johan was ook vicevoorzitter van de auditcommissie.

Het CDA heeft in Henk Oostdam een goede opvolger gevonden, die veel kennis heeft van financiën. In deze tijd waarin gemeenten goed moeten letten op de financiën is dat een belangrijke portefeuille. Het CDA dankt Johan voor de tijd die hij in het raadswerk heeft gestoken en wenst hem in zijn werk en privéleven veel succes toe.

Henk Oostdam wordt in de raadsvergadering van 3 juni benoemd als raadslid en zal grotendeels de portefeuille van Johan overnemen. In het dagelijks leven is Henk zelfstandig belastingadviseur. Het CDA wenst Henk veel plezier en succes als raadslid. 

Op de foto: links Johan Wijnhorst, rechts Henk Oostdam


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht gisteren 16:44

Het nieuws van week 23 samengevat in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er afgelopen week in Alphen? Van te kort aan horecapersoneel en een pilot om de terrassen langer open te houden tot aan het Europees Kampioenschap dat deze week aftrapte en Thomas Berge die het aan de stok kreeg met handhavers. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht. 

Werken gisteren 14:10

Het nieuwe vacature aanbod van week 23

Op zoek naar leuke baan of een nieuwe uitdaging in Alphen of omgeving? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen. Alphens.nl heeft haar eigen vacaturepagina. Op deze pagina zijn diverse soorten vacatures in verschillende branches te vinden. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Romeinen gisteren 12:00

ROMEINEN Handelsnederzetting

Als er een castellum 'in the middle of nowhere' wordt gebouwd, verschijnt er binnen de kortste keren ook een handelsnederzetting. Dat zal in Alphen aan den Rijn niet anders zijn geweest. In zo'n kampdorp wonen gezinnen van soldaten, ambachtslieden en handelaren.

Overige gisteren 10:12

Betalen Alphense hondenbezitters straks geen hondenbelasting meer?

Een hond is je beste vriend, maar daar moet je jaarlijks wel wat voor over hebben. Althans, in de helft van de gemeenten in Nederland moet je nu nog hondenbelasting betalen, maar een meerderheid van de Tweede Kamer wil van de belasting af. En dat scheelt Alphense hondenbezitters jaarlijks tientallen euro’s.