Josh Walet

Witte Anjerperk in Burgemeester Visserpark onthuld

Burgemeester Liesbeth Spies heeft zaterdagochtend het Witte Anjerperk onthuld in het Burgemeester Visserpark. Het Witte Anjerperk is aangelegd als erkenning en waardering voor de veteranen in onze gemeente.

In 2019 is het Nationaal comité Veteranendag begonnen met de oproep aan Nederlandse gemeenten om hun veteranen te eren en waarderen met een speciaal Witte Anjerperk. De Witte Anjer staat symbool voor de waardering voor veteranen. Aan deze oproep heeft de gemeente Alphen aan den Rijn nu gehoor gegeven.

Tijdens het defilé voor de Bevrijdingsintocht door alle kernen van de gemeente Alphen aan den Rijn werd in het Burgemeester Visserpark een tussenstop gemaakt. Bij het Verzetsmonument stond burgemeester Liesbeth Spies de legervoertuigen op te wachten om het Witte Anjerperk te onthullen, samen met kinderraadsleden Rhodee en Zoë en in het bijzijn van veteranen. Ook werd de laatste anjer geplant.

De gemeente liet eerder al weten dat het Burgemeester Visserpark als locatie is gekozen voor het planten van het Witte Anjerperk vanwege het Verzetsmonument dat op die plek staat. De bloemen in het Witte Anjerperk zullen ieder jaar in de weken rondom Nationale Veteranendag bloeien.

Witte anjerperk onthuld


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige gisteren 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek gisteren 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.

Calamiteiten gisteren 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Donderdag 28 maart, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.