Algemeen

Woensdag staken leerkrachten van basisscholen

Woensdag is een landelijke staking van leerkrachten in het basisonderwijs. In Alphen aan den Rijn doen de meeste scholen hieraan mee. De leerkrachten zijn over het algemeen vrij om zelf te besluiten of ze staken of niet.

Er wordt woensdag 12 september gestaakt om meer geld te krijgen van de landelijke overheid voor het basisonderwijs. De leerkrachten beslissen zelf of zij meedoen aan de staking. Alle rooms-katholieke en openbare scholen zijn gesloten. De meeste overige scholen zijn eveneens dicht.
Het gaat de leerkrachten om het verhogen van de salarissen. In het basisonderwijs wordt aanzienlijk minder verdiend dan in het voortgezet onderwijs. De staking van woensdag is onderdeel van een landelijke actie waarbij per provincie op een bepaalde datum wordt gestaakt. Woensdag 12 september zijn de scholen in Zuid-Holland aan de beurt.

1,4 miljard
Tot nu toe heeft minister Arie Slob 'slechts' de helft van de gevraagde 1,4 miljard euro toegezegd. De leerkrachten willen echter de andere helft ook binnenhalen. Landelijk is inmiddels opgeroepen om in verschillende sectoren tegelijk te staken. Dat zou dan op 2 oktober moeten gebeuren voor onderwijs, zorg, politie en defensie.

Op de foto een willekeurige Alphense basisschool


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Peutersurvival weer van start
Advertorial Sport vandaag 11:37

Peutersurvival weer van start

Vanaf september start De Thermen2 weer met een twaalfweekse cursus peutersurvival niveau 1. De Thermen2 geeft de cursus om kinderen tussen de 3 en de 4 jaar zelfredzaam te maken mochten zij onverhoopt te water raken.

NK Wakeboarden bij Wet 'n Wild
Sport gisteren 17:04

NK Wakeboarden bij Wet 'n Wild

Dit weekend vindt het NK Wakeboarden plaats bij Wet ’n Wild Wakepark. De beste Nederlandse wakeboarders zullen zich op zaterdag 24 en zondag 25 augustus verzamelen bij Wet ‘n Wild om te strijden om de titel ‘beste wakeboarder van Nederland’.