La Bodega '87
Advertorial Winkels

Woensdag Wijndag: een frisse, witte Muscadet!

Het is weer zover, Woensdag Wijndag bij La Bodega ’87! Deze week kiezen ze, bij zo’n warme dag als vandaag, voor de Lieubeau Muscadet. Deze frisse witte wijn uit Frankrijk past perfect bij de tropische temperaturen van vandaag. Benieuwd wat je erbij eet? Lees verder!

Over Lieubeau Muscadet

Deze frisse wijn is afkomstig uit de wijnregio Muscadet in het Pays Nantais, Frankrijk. Deze regio is opkomend en er komen steeds meer betaalbare kwaliteitswijnen uit voort die zich kenmerken door de enorme zuiverheid en terroirreflecties. De wijn wordt gemaakt door wijnmaker Francois Lieubeau en is verantwoordelijk voor een indrukwekkend scala aan Muscadets, maar ook wijnen van Folle Blanche, Sauvignon Blanc, Chardonnay en Pinot Noir.

Wijnspijs tip

Benieuwd wat je dan zoal kan eten bij deze wijn? “De ietwat ziltige stijl van zijn Muscadet past prachtig bij oesters”, legt eigenaar Dennis van Veen van La Bodega ’87 uit. “Maar ook bij coquilles, pasta vongole of gebakken kabeljauw is deze wijn een goede combinatie.” Heerlijke gerechten met dit warme weer!

La Bodega ’87 is geopend van dinsdag tot en met zaterdag. Je vindt de wijnwinkel en wijnbar op de Raadhuisstraat 410. Meer weten over wijn en op de hoogte blijven van alles rondom La Bodega ’87? Volg hen op Facebook en Instagram. Online wijn kopen? Bekijk het assortiment op labodega87.nl.


Meer nieuws

Kunst vandaag 16:16

Alphense kunstenaar VijfB tovert oude silo om tot blikvanger

De Alphense kunstenaar Joost Zwanenburg oprichter van VijfB heeft de oude voersilo van Uilen-dierenpark de Paay in Beesd onherkenbaar omgetoverd tot een waanzinnige blikvanger. Op de silo zijn nu prachtige kamelen weiden te zien.

Overige vandaag 15:32

Gezocht: maatjes voor mensen met dementie

Winnie is dit voorjaar dementiemaatje geworden van dhr. Fraterman. Iedere week fietsen of wandelen ze middag samen. Hoewel hij last heeft van dementie bedenkt dhr. Fraterman altijd zelf de tochten. Onderweg vertelt hij haar over vogels in de polders, waar Winnie veel van leert. 

Advertorial Eten en drinken vandaag 14:55

Verhalen uit Champagne: ontdek de champagnestreek bij La Bodega ’87!

Eigenaar Dennis van Veen reed tijdens zijn vakantie langs de Franse wijngaarden en de champagnestreek, waar hij uiteraard een tussenstop maakte. “Als echte wijnliefhebber en eigenaar van een wijnwinkel, voel je je als een kind in een snoepwinkel bij een champagnehuis in Frankrijk.”

Algemeen vandaag 12:04

Rondleidingen over Zwammerdamschepen weer mogelijk

Je kan je weer aanmelden voor een gratis rondleiding over Romeins Zwammerdam, op dinsdagmiddagen! Dit is de locatie waar het Romeinse vrachtschip, dat in Museumpark Archeon ligt, is gevonden.