Josh Walet
Blog Opinie

Wonderstart van ARC levert drie punten op

Wie wat later arriveerde om naar de wedstrijd ARC – FC Rijnvogels te gaan kijken en een blik op het scorebord wierp, zal gedacht hebben dat er iets mis was met dat bord. Het gaf aan dat er tien minuten gespeeld waren en dat de stand 3-0 was. Van een defect was echter geen sprake, de thuisclub had in die korte periode daadwerkelijk al drie keer gescoord.

Eerst was het Tren Drexhage die doelman Verkerk het nakijken gaf. Hij schoot raak vanaf de penaltystip nadat er een overtreding tegen hem gemaakt zou zijn. De arbiter was van plan om een vrije trap toe te kennen net buiten het zestienmetergebied, maar zijn assistent wees hem er terecht op dat het voorval zich er binnen had voorgedaan. Even later was het Coen de Groot die het laatste tikje gaf over de grabbelende doelman. Weer had de leidsman de hulp van zijn assistent nodig. Die had geconstateerd dat de bal wel degelijk de doellijn had gepasseerd.

Een minuut verder werd Tjerk Ligtvoet de diepte ingestuurd. Oog in oog met Verkerk was hij niet egoïstisch en liet hij het afronden over aan Lionel Frederik: 3-0 na tien minuten. In het vervolg van de wedstrijd lag het initiatief bij de bezoekers uit Katwijk. In de tweede helft hadden de gastheren desalniettemin diverse kansen om Rijnvogels nog dieper te vernederen, maar ze bleven allemaal onbenut. Het werd in de slotfase zelfs nog link. Met nog een kwartier te gaan werd het 3-1 en vijf minuten voor sluitingstijd mocht de visite een strafschop benutten. Het is dat Aäron Balk geweldig stond te keepen anders zou het zomaar ook nog eens 3-3 geworden zijn. Weer drie punten erbij dus voor Mark Evers en zijn mannen. 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur vandaag 17:15

DWDD-favorieten in Castellum

Ze zijn de favorieten van Matthijs van Nieuwkerk. Daarom zette hij ze, voordat hij stopt, nog even in de spotlight van De Wereld Draait Door: Jett Rebel en Her Majesty. In maart en april zijn deze DWDD-favorieten te zien in Castellum.

Overige vandaag 16:06

Ooievaar 119 gespot in Spanje

In samenwerking met stichting STORK ringt Avifauna ieder jaar jonge wilde ooievaars. Van één van deze ooievaars is een terugmelding gekomen.

Gezondheid en welzijn vandaag 14:52

17 maart NAH-café over de Hulpkaart

Elkaar ontmoeten en ervaringen met elkaar delen helpt. Tom in de Buurt organiseert daarom voor mantelzorgers en mensen met niet-aangeboren hersenletsel drie tot vier keer per jaar een NAH-café in Aquarijn. Aanstaande 17 maart is de Hulpkaart het onderwerp van gesprek.

Advertorial Algemeen vandaag 14:03

Walk&Talk 3 maart

Werkzoekend? Wat doet het met jou en wat doet het met je directe omgeving? Van de ene op de andere dag moet je min of meer gedwongen op zoek naar ander werk. Het verliezen van je baan kan veel vragen oproepen.

Blog Opinie vandaag 13:25

Alleen Alphense Boys voetbalt zondag

Er wordt weinig gevoetbald komend weekeinde. Van de Alphense clubs komt alleen Alphense Boys in actie. Dat gaat zondag gebeuren in Leidschendam waar RKAVV de tegenstander is.