Josh Walet
Blog Opinie

Wonderstart van ARC levert drie punten op

Wie wat later arriveerde om naar de wedstrijd ARC – FC Rijnvogels te gaan kijken en een blik op het scorebord wierp, zal gedacht hebben dat er iets mis was met dat bord. Het gaf aan dat er tien minuten gespeeld waren en dat de stand 3-0 was. Van een defect was echter geen sprake, de thuisclub had in die korte periode daadwerkelijk al drie keer gescoord.

Eerst was het Tren Drexhage die doelman Verkerk het nakijken gaf. Hij schoot raak vanaf de penaltystip nadat er een overtreding tegen hem gemaakt zou zijn. De arbiter was van plan om een vrije trap toe te kennen net buiten het zestienmetergebied, maar zijn assistent wees hem er terecht op dat het voorval zich er binnen had voorgedaan. Even later was het Coen de Groot die het laatste tikje gaf over de grabbelende doelman. Weer had de leidsman de hulp van zijn assistent nodig. Die had geconstateerd dat de bal wel degelijk de doellijn had gepasseerd.

Een minuut verder werd Tjerk Ligtvoet de diepte ingestuurd. Oog in oog met Verkerk was hij niet egoïstisch en liet hij het afronden over aan Lionel Frederik: 3-0 na tien minuten. In het vervolg van de wedstrijd lag het initiatief bij de bezoekers uit Katwijk. In de tweede helft hadden de gastheren desalniettemin diverse kansen om Rijnvogels nog dieper te vernederen, maar ze bleven allemaal onbenut. Het werd in de slotfase zelfs nog link. Met nog een kwartier te gaan werd het 3-1 en vijf minuten voor sluitingstijd mocht de visite een strafschop benutten. Het is dat Aäron Balk geweldig stond te keepen anders zou het zomaar ook nog eens 3-3 geworden zijn. Weer drie punten erbij dus voor Mark Evers en zijn mannen. 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 20:32

Chemische fabriek op Heijmanswetering afgeblazen

Een gepland haalbaarheidsonderzoek naar de vestiging van een chemische fabriek die plastic afval zou verwerken tot olie is van tafel. Een van de initiatiefnemers heeft zich teruggetrokken. Bovendien, zo meldt wethouder Gerard van As: "De gemeente had geen toestemming gegeven."

Alphens Restaurantweek vandaag 17:35

Alphens Restaurantweek bij jou thuis: Wet 'n Wild

De Alphens Restaurantweek bij jou thuis is volop bezig. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met het aanbod van de deelnemende restaurants. Dit keer de beurt aan een nieuwe deelnemer: Wet 'n Wild.

Coronavirus in Alphen vandaag 17:08

Alphen Inside: thuisblijvers vastgelegd op beeld

Fotografen voelen het vaak als hun taak om personen, voorwerpen en locaties op beeld vast te leggen en zichtbaar te maken, ook in moeilijke situaties. Zo ook Christel Ransdorp. Zij ging de straat op om mensen te fotograferen die binnen zitten in verband met het coronavirus.

Blog Opinie vandaag 16:24

Opeens voorbij

Het is heel vreemd. Spelers die inmiddels te kennen hadden gegeven na dit seizoen naar een andere club te zullen overstappen, hebben nu opeens zo maar hun allerlaatste wedstrijd voor hun huidige club gespeeld. In sommige gevallen is dat uitermate triest eigenlijk. Dat is zeker van toepassing op Stefan den Horder.

Coronavirus in Alphen vandaag 15:47

Videoboodschap Leo Maat: "Cultuur leeft altijd door"

Evenementen die maandenlang zijn voorbereid kunnen niet meer doorgaan, of theatervoorstellingen waar met hart en ziel voor is gerepeteerd, zijn gecanceld. Ook de cultuursector heeft het zwaar. Maar: "Cultuur leeft altijd door. Ook nu zien we mooie initiatieven", aldus wethouder Leo Maat.

Overige vandaag 15:08

Bar Amsterdam gaat bezorgen

Vanaf aanstaande vrijdag zal ook Bar Amsterdam gaan bezorgen. Via de website van Bar Amsterdam kan een keuze gemaakt worden uit alle aanwezige dranken en zullen deze bij de mensen thuis in de bekende glazen van Bar Amsterdam geschonken en eventueel gemixt worden.