WonenCentraal waarschuwt voor babbeltruc Oasen

WonenCentraal waarschuwt inwoners van Alphen aan den Rijn voor personen die zich voordoen als medewerker van drinkwaterbedrijf Oasen.

Volgens de woningcorporatie zijn er meldingen gedaan over deze 'medewerkers'.

De oplichters doen zich voor als meteropnemer, monteur, inspecteur of watermonsternemer en proberen met een babbeltruc de woning binnen te komen. Eenmaal binnen proberen ze kostbaarheden zoals sieraden en geld te stelen.

WonenCentraal meldt dat medewerkers van Oasen herkenbaar zijn aan hun bedrijfskleding en bovendien altijd een pas van het drinkwaterbedrijf bij zich hebben. "Vraag daarom bij twijfel altijd om deze pas. Kan de persoon aan de deur geen pas tonen? Laat hem of haar dan niet binnen en bel de politie. Of bel bij twijfel eerst (met de deur dicht) even zelf met Oasen", aldus wonenCentraal.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werkzaamheden Raadhuisstraat vandaag 17:12

Bij MijnTafel in de mooie Raadhuisstraat is het ‘elke dag anders’

In januari 2016 vestigde MijnTafel zich in de Raadhuisstraat. Acht en een half jaar later bloeit de zaak als nooit tevoren. In de vierde aflevering van reportages over de vernieuwde Raadhuisstraat het verhaal van MijnTafel, opgetekend door initiatiefneemster Janneke Vorenkamp.  

Evenement gisteren 16:59

Doe mee aan het Alphens Kampioenschap Blindproeven!

Heb je zin in een leuke uitdaging met familie, vrienden of collega’s? Schrijf je dan in voor het Alphens Kampioenschap Blindproeven op zaterdag 24 augustus tijdens het Alphens Wijn Event!

Politiek gisteren 14:28

Versoepeling van alcoholverbod in Gemeente Alphen aan den Rijn

Tot voor kort gold er een streng alcoholverbod in de openbare ruimte van de hele gemeente Alphen aan den Rijn. Recentelijk heeft het college van burgemeester en wethouders echter besloten om deze regels te versoepelen. Het algehele alcoholverbod wordt niet langer proportioneel geacht, en daarom is er nu een gerichter beleid van kracht.