Josh Walet

Woning verduurzamen? Vraag een lening aan bij de gemeente

Wil je zonnepanelen installeren? Of een warmtepomp aanschaffen? Na een korte stop is het weer mogelijk om hiervoor een duurzaamheids- of stimuleringslening aan te vragen bij de gemeente.

Sinds begin april is de pot voor duurzaamheidsleningen en stimuleringsleningen leeg. Hierdoor konden Alphenaren tijdelijk geen lening aanvragen voor het verduurzamen van een woning. In de raadsvergadering van 15 juni is besloten dat de pot aangevuld zou worden tot € 4.000.000.

Woning verduurzamen

De lening is bedoeld voor Alphenaren die hun woning willen verduurzamen. De gemeente biedt zowel de duurzaamheids- als de stimuleringslening aan tegen ‘gunstige voorwaarden en een lage rente’. Het gaat om maatregelen zoals een warmtepomp, isolatie of zonnepanelen. Voor Alphenaren die hun woning willen verduurzamen, is de duurzaamheidslening beschikbaar gesteld. De stimuleringslening is voor verenigingen, scholen, bedrijven en nonprofit-organisaties.

Wil je weten voor wat voor maatregelen je de duurzaamheidslening aan kunt vragen? Lees dan dit artikel.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 11:42

Alphense zwembaden ontvangen Keurmerk Veilig & Schoon

Twee Alphense zwembaden van De Thermen2 ontvingen woensdag het Keurmerk Veilig & Schoon. Deze werd toegereikt door Wethouder Gert-Jan Schotanus aan directeur Remco Pielstroom. De jaarlijkse strenge toetsing is door zwembad De Hoorn en zwembad Aquarijn goed doorstaan, waardoor ze wederom het branchekeurmerk voor zwembaden mogen dragen.

Advertorial Horeca vandaag 09:21

10 Jaar Subway in de Baronie: Jubileum en donatiekansen!

Het is feest in de Baronie, want Subway viert haar tiende jubileum! Een terugblik op tien jaar heerlijke broodjes en gezelligheid markeert niet alleen een mijlpaal voor Nico en Godelieve, maar ook een gelegenheid om iets terug te geven aan de Alphense gemeenschap.

Advertorial Winkels gisteren 17:08

De oplossing tegen koude nachten

Het wordt weer eerder donker en de nachten worden kouder. Hoe fijn is het om deze wintermaanden in een lekker warm bed te kruipen? Bij Dutch Dream Slaapcomfort geniet je ook tijdens deze periode van een fijne temperatuur tijdens je nachtrust.

Sport gisteren 16:02

Dertiende editie van Alphense Bruggenrun gaat komende donderdag van start

Morgenavond is het zover: de dertiende editie van de Alphense Bruggenrun! Loop jij morgen mee tijdens de hardloop- en wandeltocht? De tocht gaat dwars door het centrum van Alphen aan den Rijn. Deelnemers kunnen twee verschillende afstanden lopen: 10 kilometer met 29 bruggen en 5 kilometer met 21 bruggen.  

Overige gisteren 14:56

Bekend gezicht keert terug in de Julianastraat: De Gaper terug van weggeweest

In de Julianastraat van Alphen aan den Rijn is een opvallende verschijning weer teruggekeerd naar zijn vertrouwde plek boven de winkel van Natuurdrogisterij De Hazelaar. Na veel nieuwsgierige vragen van Alphenaren en zoekende blikken van puzzeltochtparticipanten is het goede nieuws bevestigd: De Alphense Gaper is terug!