Woningbouw in de Gnephoek

Columnist Dennis Captein schreef recentelijk een column over mogelijke woningbouw in de Gnephoek. Hij deed daarbij een voorspelling over het stemgedrag van Groen Links. Frachtieleider René Driesen reageert daarop. 

Beste Dennis,

In jouw column van donderdag 13 februari sprak je mij direct aan over bouwen in de Gnephoek.

Je gaf aan dat ik een sleutelrol zou hebben. Je voorspelde dat ik over mijn schaduw en trots heen zou stappen en voor het volbouwen van de Gnephoek zou gaan stemmen. En dit ondanks  het feit dat de coalitie mij volgens jou in het vuurwerkdebat als een baksteen had laten vallen

Echter in jouw laatste alinea sloop er toch wat twijfel bij je in: Het zou ook maar eens zo kunnen zijn dat ik een statement zou kunnen maken met een ‘nee’. Dat zou volgens jou de val van de coalitie inleiden. 

Het leek die week wel of het volbouwen van de Gnephoek al in kannen en kruiken was want ik werd door Omroep West/Studio Alphen gevraagd om voor de camera te verschijnen om hierover uitleg te geven. Niets is minder waar en ik zal alle media en jou in het bijzonder duidelijkheid geven 2 jaar geleden hebben we als toekomstige coalitie onderhandeld over woningbouwlocaties.

Wat we als coalitie delen is de urgentie om te bouwen want er is een woningtekort. Wachttijden zijn veel te lang om maar wat te noemen. We hebben als coalitie afgesproken dat we een aantal gebieden zouden onderzoeken op de mogelijkheden voor woningbouw. Letterlijk staat er in het coalitieakkoord onder meer:

“De locaties die onderzocht worden zijn: Hoorn West (combinatie van bedrijven en woningen), Oude Rijnzone, Gnephoek (alleen binnenring met wijkontsluiting, zie kaart), Vierambachtspolder (ten noorden van de Heuvelweg), en de Zuid- en Noordeinder polder (met name voor recreatieve woningbouw). 
Als blijkt dat deze locaties geschikt zijn en uit de consultatie voldoende draagvlak naar voren komt, gaan we daar ook bouwen.”

Dat stukje over de Gnephoek en andere polderbebouwing hadden wij liever niet maar er is, zoals gezegd, een woningbehoefte. De onderzoeken zijn gaande maar voor GroenLinks is en blijft het coalitieakkoord leidend. Dat wil dus zeggen dat GroenLinks TEGEN bebouwing van de Gnephoek zal zijn en blijven bóven de lijn die in het kaartje is aangegeven. Er staat in dat kaartje een grens aangegeven en dat blijft onze grens. Dat is ook de afspraak die we met de 3 coalitiepartijen hebben gemaakt

Ik kan mij eigenlijk niet voorstellen dat ik de coalitie zou opblazen door vast te houden aan onze gezamenlijke afspraken zoals vastgelegd in het coalitieakkoord. Zoals van mij verwacht mag worden dat ik mijn afspraken nakom zo mag ik dat uiteraard ook van de andere coalitiepartijen verwachten en daar ga ik dus vanuit. Misschien allemaal niet zo spannend voor de media maar wel helder en duidelijk.

Vriendelijke groet,

René Driesen


 

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Algemeen vandaag 20:22

KNVB: competities amateurvoetbal niet hervat

De KNVB heeft op dinsdag 31 maart besloten om de de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer te hervatten. Dit betekent geen eindstanden, geen kampioenen, geen promovendi en geen degradanten. 

Algemeen vandaag 19:11

Huidige coronamaatregelen verlengd t/m 28 april

Tijdens de persconferentie die Mark Rutte op dinsdagavond 31 maart heeft gegeven, is bekendgemaakt dat de huidige maatregelen worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Dit betekent dat scholen, horecagelegenheden, kapsalons, sportclubs en alle andere locaties die nu al gesloten zijn, tot die tijd gesloten moeten blijven. 

Politiek vandaag 18:30

Omwonenden hebben bezwaar tegen komst chemische fabriek

Omwonenden van industrieterrein Heijmanswetering zijn een petitie begonnen om de vestiging van een chemische fabriek tegen te houden op het voormalige terrein van Bos Beton. Het gaat om een fabriek die kunststof afval omzet naar een bruikbare brandstof.

Advertorial Horeca vandaag 17:37

WOODSTONE THUIS – De beste pizza’s bij jou thuis bezorgd!

In deze rare tijden is niets zoals we gewend zijn. We zijn meer thuis en brengen minder tijd door met vrienden. Gelukkig kan je het thuis ook gezellig maken, en nu is dat nog makkelijker. Je kan je favoriete WOODSTONE pizza's en pasta's namelijk nu ook thuis laten bezorgen!