Woningbouw in de Gnephoek

Columnist Dennis Captein schreef recentelijk een column over mogelijke woningbouw in de Gnephoek. Hij deed daarbij een voorspelling over het stemgedrag van Groen Links. Frachtieleider René Driesen reageert daarop. 

Beste Dennis,

In jouw column van donderdag 13 februari sprak je mij direct aan over bouwen in de Gnephoek.

Je gaf aan dat ik een sleutelrol zou hebben. Je voorspelde dat ik over mijn schaduw en trots heen zou stappen en voor het volbouwen van de Gnephoek zou gaan stemmen. En dit ondanks  het feit dat de coalitie mij volgens jou in het vuurwerkdebat als een baksteen had laten vallen

Echter in jouw laatste alinea sloop er toch wat twijfel bij je in: Het zou ook maar eens zo kunnen zijn dat ik een statement zou kunnen maken met een ‘nee’. Dat zou volgens jou de val van de coalitie inleiden. 

Het leek die week wel of het volbouwen van de Gnephoek al in kannen en kruiken was want ik werd door Omroep West/Studio Alphen gevraagd om voor de camera te verschijnen om hierover uitleg te geven. Niets is minder waar en ik zal alle media en jou in het bijzonder duidelijkheid geven 2 jaar geleden hebben we als toekomstige coalitie onderhandeld over woningbouwlocaties.

Wat we als coalitie delen is de urgentie om te bouwen want er is een woningtekort. Wachttijden zijn veel te lang om maar wat te noemen. We hebben als coalitie afgesproken dat we een aantal gebieden zouden onderzoeken op de mogelijkheden voor woningbouw. Letterlijk staat er in het coalitieakkoord onder meer:

“De locaties die onderzocht worden zijn: Hoorn West (combinatie van bedrijven en woningen), Oude Rijnzone, Gnephoek (alleen binnenring met wijkontsluiting, zie kaart), Vierambachtspolder (ten noorden van de Heuvelweg), en de Zuid- en Noordeinder polder (met name voor recreatieve woningbouw). 
Als blijkt dat deze locaties geschikt zijn en uit de consultatie voldoende draagvlak naar voren komt, gaan we daar ook bouwen.”

Dat stukje over de Gnephoek en andere polderbebouwing hadden wij liever niet maar er is, zoals gezegd, een woningbehoefte. De onderzoeken zijn gaande maar voor GroenLinks is en blijft het coalitieakkoord leidend. Dat wil dus zeggen dat GroenLinks TEGEN bebouwing van de Gnephoek zal zijn en blijven bóven de lijn die in het kaartje is aangegeven. Er staat in dat kaartje een grens aangegeven en dat blijft onze grens. Dat is ook de afspraak die we met de 3 coalitiepartijen hebben gemaakt

Ik kan mij eigenlijk niet voorstellen dat ik de coalitie zou opblazen door vast te houden aan onze gezamenlijke afspraken zoals vastgelegd in het coalitieakkoord. Zoals van mij verwacht mag worden dat ik mijn afspraken nakom zo mag ik dat uiteraard ook van de andere coalitiepartijen verwachten en daar ga ik dus vanuit. Misschien allemaal niet zo spannend voor de media maar wel helder en duidelijk.

Vriendelijke groet,

René Driesen


 

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 15:15

BIZ-gebieden ontvangen jaarlijks financieel voorschot

Zowel in het centrumgebied van Alphen-Stad als van Boskoop hebben de ondernemers een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) opgericht. Elk bedrijf legt een bedrag in en vanuit de ontstane fondsen worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. De gemeente Alphen aan den Rijn int de bedragen en keert deze uit aan de BIZ-organisaties.

Werkzaamheden vandaag 12:08

Raadhuisstraat voor ruim een halfjaar afgesloten door werkzaamheden

Vanaf 29 april zal een deel van het centrum ruim een halfjaar lang worden afgesloten vanwege nodige werkzaamheden aan het rioleringsstelsel. Dit betekent echter dat gedurende deze periode de Raadhuisstraat alleen te voet bereikbaar zal zijn.

Blog Sport vandaag 10:42

Sportieve treurnis bij Alphense topclubs

Het gaat belabberd met de Alphense clubs in de vierde divisie Alphense Boys is na de 5-1 nederlaag tegen HBC alleen in theorie ook volgend seizoen nog actief in de landelijke competitie. Acht punten inhalen om voor de nacompetitie in aanmerking te komen gaat natuurlijk niet meer lukken en dan heeftde club ook nog eens het allerslechtste doelsaldo in de vierde divisie A.

Advertorial Voorstelling vandaag 09:34

Hans Klok speelt zijn nieuwe show als eerste in Alphen

Hans Klok heeft woensdagavond bij RTL 4 talkshow BEAU bekendgemaakt dat hij met zijn magische voorstelling Face the Future door Nederland gaat toeren. Vanaf 3 augustus reist de snelste illusionist ter wereld langs de grootste theaters en zal hij het publiek verbluffen met nog nooit eerder vertoonde illusies die voor het publiek onbegrijpelijk zijn, geïnspireerd op Artificial Intelligence en Virtual Reality. De allereerste shows zijn zaterdag 3 en zondag 4 augustus 2024 te zien in Castellum. Kaarten zijn vanaf nu te koop!

Advertorial Theater gisteren 16:57

Een laatste staande ovatie voor Van de Veerdonk!

Het is jammer maar waar. Mark van de Veerdonk, de virtuoze cabaretier uit Brabant, maakt zich klaar om zijn carrière in de schijnwerpers af te sluiten. Na bijna 40 jaar op de planken, waarin hij het publiek trakteerde op 17 briljante cabaretprogramma's, vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel," grapt hij.