Woningbouw op Landgoed Verboom gaat niet door

De geplande 21 woningen op het Landgoed Verboom langs de Westkanaalweg gaan niet door. De gemeenteraad wil slechts vier wooneenheden toestaan. Wethouder Gerard van As meldt dat in dat geval de eigenaar al heeft gemeld dat het hele plan van tafel gaat.

Tijdens de bespreking van de plannen voor Landgoed Verboom langs de Westkanaalweg bleek dat de gemeenteraad veel bedenkingen heeft tegen het plan. De kern van de zaak is dat de raad vindt dat er te veel woningen zijn gepland op het landgoed.
Wethouder Van As vindt dit jammer, omdat dit plan het enige haalbare bleek te zijn na vijftien jaar heen en weer praten. "De initiatiefnemer heeft al gemeld dat als dit plan niet doorgaat, dat het hele landgoed dan niet doorgaat."
De wethouder bespreekt het standpunt van de raad in de collegevergadering van komende dinsdag en zal dan een besluit nemen, hoewel dit eigenlijk al vaststaat.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Jeugd en familie gisteren 18:07

Pakjesavond staat voor de deur!

Vorige weken zijn er al heel wat schoenen gevuld met cadeautjes en lekkernijen. Vanavond is het weer zover, pakjesavond staat voor de deur! Ben jij braaf geweest dit jaar?

Advertorial Werken gisteren 16:24

Apics Flexjobs voor jouw baan in de logistiek

Ben je momenteel op zoek naar een uitdagende baan in de dynamische logistieke branche? Neem dan gerust contact op met Apics Flexjobs, waar ze beschikken over een uitgebreid netwerk van werkgevers en hun enthousiast inzetten om je met de juiste kansen te verbinden. 

Maatschappelijk gisteren 14:38

Lionsclubs Alphen weer op jacht naar koffiepunten en vreemd geld

Lionsclub Alphen en Lionsclub Rhijnhart reiken rond de feestdagen de Voedselbank in Alphen aan den Rijn de helpende hand toe. Ook dit jaar sluiten ze weer aan bij de landelijke actie voor het inzamelen van Douwe Egberts koffiepunten. Deze punten worden door Douwe Egberts verzilverd in pakken koffie die worden gedoneerd aan de voedselbank.