Woningbouw op Landgoed Verboom gaat niet door

De geplande 21 woningen op het Landgoed Verboom langs de Westkanaalweg gaan niet door. De gemeenteraad wil slechts vier wooneenheden toestaan. Wethouder Gerard van As meldt dat in dat geval de eigenaar al heeft gemeld dat het hele plan van tafel gaat.

Tijdens de bespreking van de plannen voor Landgoed Verboom langs de Westkanaalweg bleek dat de gemeenteraad veel bedenkingen heeft tegen het plan. De kern van de zaak is dat de raad vindt dat er te veel woningen zijn gepland op het landgoed.
Wethouder Van As vindt dit jammer, omdat dit plan het enige haalbare bleek te zijn na vijftien jaar heen en weer praten. "De initiatiefnemer heeft al gemeld dat als dit plan niet doorgaat, dat het hele landgoed dan niet doorgaat."
De wethouder bespreekt het standpunt van de raad in de collegevergadering van komende dinsdag en zal dan een besluit nemen, hoewel dit eigenlijk al vaststaat.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 17:06

Doe mee! Win twee tickets voor de Alphense Oktoberfeesten

Eén groot feest! Op 6 en 7 oktober vinden de Alphense Oktoberfeesten plaats. Heb jij nog geen kaartjes bemachtigd? Niet getreurd. Alphens.nl mag twee tickets weggeven voor de vrijdagavond van de Oktoberfeesten.

Film vandaag 16:14

Alphense Kylian de Pagter (17) te zien in bioscoopfilm

Kylian (17) uit Alphen aan den Rijn heeft al jong zijn passie gevonden: toneelspelen. Heel Nederland heeft hem al kunnen zien in de televisieserie De verschrikkelijke jaren tachtig. Vanaf 21 september is de Alphenaar ook te zien in de bioscoopfilm Toen we van de Duitsers verloren.

Blog Sport vandaag 15:23

Iedereen gaat weer voetballen

Ook de clubs in de lagere klassen beginnen komend weekeinde aan de competitie 2023 / 2024. Alphia ontvangt zaterdag SVC’08 en Alphen gaat in Sassenheim voetballen tegen Teylingen, een club die wel eens tot de titelfavorieten kan gaan behoren.