Artist impressie van Zijdekwartier architecten

Woningbouwproject senioren krijgt 250.000 subsidie van de provincie

Met een investering van € 2,26 miljoen wil de provincie Zuid-Holland de bouw van 750 seniorenwoningen versnellen. Voor woningbouwproject Magnolia is het maximumbedrag van € 250.000 beschikbaar gesteld.

“De seniorenprojecten hebben allemaal een gemeenschappelijke ruimte, waarmee zij tegemoetkomen aan de behoefte van senioren aan ontmoeting en saamhorigheid”, aldus de provincie Zuid-Holland. “Veel senioren die naar de woningen doorstromen laten een gezinswoning achter. Dit biedt kansen voor jonge gezinnen, die nu vaak klem zitten op de woningmarkt.”

De kosten van een gemeenschappelijke ruimte zijn vaak te hoog voor projecten in het betaalbare en sociale segment. De provincie heeft de subsidieregeling in september opengesteld om dit tekort te dekken. “De belangstelling was groot. Al binnen één dag waren er meer aanvragen dan budget. Alle aanvragen zijn inmiddels beoordeeld en beschikt: het gaat om 14 aanvragen voor projecten die variëren van 8 tot 180 woningen. Hiermee is het totale beschikbare budget van € 2,62 miljoen voor 2021 uitgeput.”

Van de € 2,62 miljoen gaat € 250.000 euro naar woningbouwproject Magnolia, waar de huidige 28 bungalows en 58 woningen in het appartementengebouw plaats zullen maken voor 135 nieuwe woningen verspreid over twee nieuwe gebouwen. De woningen in het Bospark hebben het maximum subsidiebedrag toegekend gekregen van de provincie.

Meer over hoe de woningen eruit komen te zien, lees je hier.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 16:49

Plan voor bescherming van cultuurhistorie valt goed

De plannen van wethouder Erik van Zuylen voor beleid rond cultuurhistorie vallen goed bij de Alphense politiek. De beheersverordening en het bestemmingsplan cultuur gaan beide als hamerstuk naar de gemeenteraad die dit beleid zal goedkeuren. Bij de plannen gaat het vooral om bescherming van historisch erfgoed.

Advertorial Kinderen vandaag 15:33

Theater Castellum geeft Mad Science V.I.Pakketje weg

Op zondag 6 februari gaat het er knallend aan toe in Castellum met de voorstelling Mad Science (5+). Het theater mag twee V.I.Pakketjes vol met proefjes en experimenten weggeven. 

Wonen en bouwen vandaag 12:10

Nieuwbouw Scala College officieel begonnen: eerste paal is de grond in

De eerste paal voor de nieuwbouw van het Scala College aan de Henry Dunantweg is de grond in. De realisatie van de nieuwbouw voor het Scala College is daarmee gestart. De bouw is in handen van Du Prie bouw & ontwikkeling. De oplevering wordt verwacht in juni 2023.