Google Street View

Woningen in de omgeving van het Zegerslootgebied: deze plekken hebben potentie

Alphen-stad kampt met een tekort aan woningen. Daarom heeft wethouder Gerard van As een lijst met binnenstedelijke onorthodoxe woningbouwlocaties voor Alphen-Stad samengesteld. Hier lees je wat er mogelijk is in de omgeving van het Zegerslootgebied.

Op verzoek van de gemeenteraad heeft wethouder Van As een inventarisatie gemaakt van potentiële woningbouwlocaties voor Alphen-Stad, waarbij ook de haalbaarheid is uitgezocht. Dit zijn voornamelijk zogeheten postzegellocaties, kleine locaties waar een aantal woningen tussen bestaande bebouwing kunnen worden gepast. Op korte termijn wordt hierdoor een aantal mensen aan een woning geholpen, maar het lost de achterstand niet op.

Woningen op Diamantlocatie Scala College

Op dit moment heeft het Scala College het schoolgebouw aan de Diamantstraat nog in gebruik. Maar nu de nieuwe schoolgebouwen van de Groene Hart Scholen klaar zijn, is ook het Scala College aan de beurt. De nieuwe vestiging van het Scala College komt op de plek waar voorheen Groene Hart Topmavo gevestigd was. De plek van de huidige Diamantlocatie kan gebruikt worden voor het realiseren van woningen. Het gaat dan om het transformeren van het bestaande gebouw naar woningen. Van As acht deze locatie mogelijk kansrijk.

Woningen bij winkelcentrum de Ridderhof

“De Ridderhof kampt met matig functioneren”, zo stelt Van As. Daarom heeft de Vereniging van Eigenaren ingestemd met de renovatie van het winkelcentrum. Het doel? De Ridderhof moet weer het sociale hart van de wijk worden. Naast dat het winkelgedeelte en de parkeergelegenheid wordt aangepakt, zal er ook ruimte komen voor woningen. Het gaat om een toevoeging van een woontoren met zo’n 60 appartementen, waar ruimte voor is door vermindering van het winkeloppervlak. Voordat de woningen gerealiseerd kunnen worden is wel eerst een bestemmingsplanwijziging nodig.

Woningen op de Korenbloemweg

Op de Korenbloemweg is ruimte voor 12 sociale huurwoningen. Maar het is wel een locatie met een dilemma. Het zou gaan om eengezinswoningen op de groenstrook bij de kruising met de Veldbloemweg. Bewoners zijn er alleen nog niet enthousiast over, aangezien zij van mening zijn dat er al zo weinig groen in de wijk te vinden is. Zij zien liever dat kantoorgebouwen worden omgebouwd naar woningen, of dat de Gnephoek gebruikt wordt om extra woningen te realiseren. Dat is echter lastig, aangezien bouwen op deze locatie op korte termijn niet mogelijk is. Van As noemt het daarom kansrijk, maar ook risicovol om op deze locatie te bouwen.

Op de foto: de groenstrook bij de Korenbloemweg.

Bovenstaande locaties zijn op de kaart aangegeven met nummer 10, 12 en 15.

postzegellocaties onorthodoxe woningbouwlocties alphen-stad plattegrond.PNG


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur gisteren 17:43

Filmdiner No Reservations met Catherine Zeta-Jones

De titel van het nieuwe filmdiner op 5, 6 en 7 maart wekt wat verwarring: dit filmdiner is zeker te reserveren. Het concept van thuis een film kijken en tegelijk eten wat je ziet in de film is deze keer met steractrice Catherina Zeta-Jones in de film No Reservations.

Coronavirus in Alphen gisteren 17:00

Het vaccineren in Alphen is nu echt begonnen: “Laat die vaccins maar komen!”

Rond 08:00 uur werd de eerste prik gezet in de tot vaccinatielocatie omgebouwde tennishal van Nieuwe Sloot. Dagelijks zullen daar zo’n driehonderd 80+’ers worden gevaccineerd, maar de daadwerkelijke capaciteit ligt hoger. “In een maand tijd zouden we heel Alphen kunnen vaccineren”, zegt burgemeester Liesbeth Spies.

Calamiteiten gisteren 15:29

Motorrijder komt ten val op Leidse Schouw

Maandagmiddag 1 maart is er een motorrijder ten val gekomen op de Leidse Schouw. Bij het eenzijdige ongeval kwamen meerdere hulpdiensten ter plaatse. 

Van 0 naar 20 gisteren 14:54

Van 0 naar 20: Mitchell en Stefan zijn er bijna

Het moment komt dichter en dichterbij dat Mitchell en Stefan toch echt die 20 kilometer moeten gaan rennen. Allebei zijn ze op de goede weg. Ze zijn er bijna. Tijd voor wat laatste tips!

Alphense Zendmast gisteren 14:06

Alphense zendmast maandagavond rood en groen verlicht

Het verzoek kwam vanuit Kees Kraamer om de Alphense zendmast maandagavond rood en groen te verlichten. Dit doet hij voor zijn hardloopgroepje, met in het bijzonder voor Peter Zuidam. En dat levert ongetwijfeld een leuk moment op, want Kees en Peter zijn beide kleurenblind.