Google Maps
Advertorial Wonen en bouwen

Woningen Julianastraat Boskoop vervangen voor nieuwbouw

Bij een inspectie van woningen van Woonforte aan de Julianastraat en twee woningen in de Oranjestraat in Boskoop bleek een sterke verslechtering van de bouwkundige staat van de woningen. Op termijn kunnen calamiteiten ontstaan. Dat willen we voor zijn, daarom willen we de woningen zo snel mogelijk slopen. Woonforte vindt het heel vervelend en is – net als de bewoners – verrast door de geconstateerde bouwkundige staat. 

Woonforte wist dat de woningen verzakt waren en was van plan om de woningen over 5 of 10 jaar te slopen of renoveren. Toen in 2023 enkele woningen vrijkwamen voor verhuur zagen onze opzichters problemen. Die hebben we laten onderzoeken door een onafhankelijk bedrijf, Alphaplan. Uit het onderzoek blijkt dat de verslechtering sneller is gegaan dan verwacht.  

Woonforte heeft de bewoners van de woningen aan de Julianastraat geïnformeerd. "Wij gaan met iedere bewoner in gesprek over zijn persoonlijke situatie. Daarna bieden wij de bewoners een andere woning aan." Voor sommige huurders zal dit een woning zijn waar zij willen blijven wonen. Andere huurders gaan naar een woning waar ze tijdelijk zullen wonen. Deze woning heeft laminaat en gordijnen (of andere raambekleding). Ze kunnen hier dus direct hun eigen spullen in zetten en gaan wonen. 

Voor Woonforte gaat veiligheid voor alles. "Wij doen alles wat nodig is om onze huurders te helpen bij het uitverhuizen en het vinden van een passende vervangende woning, al dan niet tijdelijk", aldus de organisatie. 

De 44 woningen aan de Julianastraat en de 2 woningen aan de Oranjestraat worden gesloopt en vervangen door duurzame eengezinswoningen. De huidige huurders kunnen terugkeren naar de nieuwbouw, als ze dat wensen. 


Meer nieuws

Advertorial Evenement vandaag 16:09

Dutch SummerVibes Open Air: Het festival van de zomer in Alphen aan den Rijn

Deze zomer wordt Alphen aan den Rijn dé plek om te zijn op vrijdag 5 juli! Het langverwachte festival, Dutch SummerVibes Open Air, belooft een onvergetelijke avond te worden aan de prachtige Zegerplas. Van 17:30 uur tot middernacht zullen topartiesten het podium betreden en de avond vullen met muziek, plezier en onvergetelijke momenten.

Evenement vandaag 15:04

Feestelijke Midzomeravond in Alphen ter ere van tienjarig fusiejubileum

Zaterdagavond kwamen 1735 inwoners van Gemeente Alphen aan den Rijn samen in Archeon om het midzomeravondfeest te vieren. Het evenement, met spectaculaire gladiatorengevechten en een riddertoernooi, werd aangeboden door de gemeente ter ere van het tienjarig fusiejubileum.

Overige vandaag 13:42

Zeldzame lichtende nachtwolken te zien in Alphen aan den Rijn

Wie vannacht vlak na zonsondergang of vanochtend voor zonsopkomst naar de hemel keek, kon het zien: het leek alsof de wolken licht gaven. Deze wolken, ook wel bekend als lichtende nachtwolken, zijn een zeldzaam natuurfenomeen.  

Advertorial Muziek vandaag 12:33

Create! Muziekfestival op 15, 16 en 17 juli in Parkvilla

De zomervakantie goed aftrappen? Laat je horen! Bibliotheek Rijn en Venen organiseert een driedaags muziekfestival in Parkvilla in Alphen aan den Rijn. Dit gratis festival is speciaal voor jongeren van 12 t/m 18 jaar. Iedere middag zijn er vanaf 13:45 uur verschillende muzikale workshops te volgen en werk je samen toe naar een muzikale voorstelling.

Maatschappelijk vandaag 11:29

Stichting Help Anders organiseert vijfde editie van succesvolle 50 Kinderendag

Op 13 juli organiseert Stichting Help Anders voor de vijfde keer de jaarlijkse 50 Kinderendag, een dag vol educatieve ontspanning voor 50 kinderen die een dagje eruit goed kunnen gebruiken. Dit evenement, dat inmiddels een groot succes is, biedt de kinderen de mogelijkheid om zich te verrijken met leuke kennis, nieuwe vriendjes te maken en vooral om te genieten zonder enige verplichtingen.

Voorkeuren van bezoeker vandaag 10:15

Tempo opnieuw winnaar tijdens Alphense Sportontmoeting

Van 12 t/m 21 juni vond in Alphen aan den Rijn weer de jaarlijkse Sportontmoeting plaats. Dit unieke evenement heeft als doel om sportverenigingen uit de regio elkaar te laten leren kennen, elkaars sport uit te proberen en samen te genieten van sportieve activiteiten.