Google Street View

Woningen Korenbloemweg gaan voorlopig niet door

Woonforte heeft steken laten vallen bij de plannen voor twaalf sociale huurwoningen op een groenstrook bij de Korenbloemweg. Dat meldt wethouder Gerard van As naar aanleiding van vragen vanuit de gemeenteraad. "De omwonenden zijn onvoldoende gehoord."

Wethouder Van As meldde donderdag 30 september aan de Alphense gemeenteraad dat hij begrijpt dat de buurt op die plek aan de Korenbloemweg geen woningen wil. "Er is besloten te bouwen, omdat het grasveld voor het uitlaten van honden zou worden gebruikt", aldus de wethouder. "Het blijkt echter te gaan om een door de omwonenden intensief gebruikt trapveldje."

De verkeerde indruk is ontstaan, omdat beoogd ontwikkelaar Woonforte maar een handvol omwonenden naar de functie van het veld heeft gevraagd. Uit de buurt om de groenstrook heen komen echter hele andere geluiden.

Plan ligt stil

De bouw ligt niet alleen onder vuur bij de omwonenden. Ook de wethouder is helemaal niet meer enthousiast door de hoge kosten van het project. Het is gewoon te duur. "Dat hadden we eerder moeten zien." Het project Korenbloemweg ligt nu stil in afwachting van een nieuw besluit.

Opnieuw bekijken

Van As wil namelijk met de gemeenteraad in gesprek over deze en andere kleine locaties waar plannen voor zijn gemaakt. De gemeenteraad heeft over een aantal locaties al een besluit genomen en moet zo’n besluit ook zelf terugdraaien of wijzigen. "We willen de kleine inbreilocaties opnieuw onder de loep nemen voor het einde van het jaar", meldt de wethouder. "Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werken vandaag 11:56

Vacatureoverzicht week 16: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Werken vandaag 09:29

Heftruck certificaat halen via Apics Flexjobs

Ontdek de sleutel tot een bloeiende carrière in de logistiek! Het behalen van een heftruck certificaat opent niet alleen deuren naar talloze mogelijkheden, maar verhoogt ook de veiligheid op de werkvloer aanzienlijk.

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.