Google Street View

Woningen Korenbloemweg gaan voorlopig niet door

Woonforte heeft steken laten vallen bij de plannen voor twaalf sociale huurwoningen op een groenstrook bij de Korenbloemweg. Dat meldt wethouder Gerard van As naar aanleiding van vragen vanuit de gemeenteraad. "De omwonenden zijn onvoldoende gehoord."

Wethouder Van As meldde donderdag 30 september aan de Alphense gemeenteraad dat hij begrijpt dat de buurt op die plek aan de Korenbloemweg geen woningen wil. "Er is besloten te bouwen, omdat het grasveld voor het uitlaten van honden zou worden gebruikt", aldus de wethouder. "Het blijkt echter te gaan om een door de omwonenden intensief gebruikt trapveldje."

De verkeerde indruk is ontstaan, omdat beoogd ontwikkelaar Woonforte maar een handvol omwonenden naar de functie van het veld heeft gevraagd. Uit de buurt om de groenstrook heen komen echter hele andere geluiden.

Plan ligt stil

De bouw ligt niet alleen onder vuur bij de omwonenden. Ook de wethouder is helemaal niet meer enthousiast door de hoge kosten van het project. Het is gewoon te duur. "Dat hadden we eerder moeten zien." Het project Korenbloemweg ligt nu stil in afwachting van een nieuw besluit.

Opnieuw bekijken

Van As wil namelijk met de gemeenteraad in gesprek over deze en andere kleine locaties waar plannen voor zijn gemaakt. De gemeenteraad heeft over een aantal locaties al een besluit genomen en moet zo’n besluit ook zelf terugdraaien of wijzigen. "We willen de kleine inbreilocaties opnieuw onder de loep nemen voor het einde van het jaar", meldt de wethouder. "Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald."


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 16:49

Plan voor bescherming van cultuurhistorie valt goed

De plannen van wethouder Erik van Zuylen voor beleid rond cultuurhistorie vallen goed bij de Alphense politiek. De beheersverordening en het bestemmingsplan cultuur gaan beide als hamerstuk naar de gemeenteraad die dit beleid zal goedkeuren. Bij de plannen gaat het vooral om bescherming van historisch erfgoed.

Advertorial Kinderen vandaag 15:33

Theater Castellum geeft Mad Science V.I.Pakketje weg

Op zondag 6 februari gaat het er knallend aan toe in Castellum met de voorstelling Mad Science (5+). Het theater mag twee V.I.Pakketjes vol met proefjes en experimenten weggeven. 

Wonen en bouwen vandaag 12:10

Nieuwbouw Scala College officieel begonnen: eerste paal is de grond in

De eerste paal voor de nieuwbouw van het Scala College aan de Henry Dunantweg is de grond in. De realisatie van de nieuwbouw voor het Scala College is daarmee gestart. De bouw is in handen van Du Prie bouw & ontwikkeling. De oplevering wordt verwacht in juni 2023.