Google Street View

Woningen Korenbloemweg gaan voorlopig niet door

Woonforte heeft steken laten vallen bij de plannen voor twaalf sociale huurwoningen op een groenstrook bij de Korenbloemweg. Dat meldt wethouder Gerard van As naar aanleiding van vragen vanuit de gemeenteraad. "De omwonenden zijn onvoldoende gehoord."

Wethouder Van As meldde donderdag 30 september aan de Alphense gemeenteraad dat hij begrijpt dat de buurt op die plek aan de Korenbloemweg geen woningen wil. "Er is besloten te bouwen, omdat het grasveld voor het uitlaten van honden zou worden gebruikt", aldus de wethouder. "Het blijkt echter te gaan om een door de omwonenden intensief gebruikt trapveldje."

De verkeerde indruk is ontstaan, omdat beoogd ontwikkelaar Woonforte maar een handvol omwonenden naar de functie van het veld heeft gevraagd. Uit de buurt om de groenstrook heen komen echter hele andere geluiden.

Plan ligt stil

De bouw ligt niet alleen onder vuur bij de omwonenden. Ook de wethouder is helemaal niet meer enthousiast door de hoge kosten van het project. Het is gewoon te duur. "Dat hadden we eerder moeten zien." Het project Korenbloemweg ligt nu stil in afwachting van een nieuw besluit.

Opnieuw bekijken

Van As wil namelijk met de gemeenteraad in gesprek over deze en andere kleine locaties waar plannen voor zijn gemaakt. De gemeenteraad heeft over een aantal locaties al een besluit genomen en moet zo’n besluit ook zelf terugdraaien of wijzigen. "We willen de kleine inbreilocaties opnieuw onder de loep nemen voor het einde van het jaar", meldt de wethouder. "Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen gisteren 16:45

Zoveel nieuwbouwwoningen kreeg Alphen erbij in 2022

Nederland bevindt zich in een woningcrisis. Ook Alphenaren merken dat er hoge nood is voor woningen. Om uit de crisis te komen zullen veel woningen gebouwd moeten worden. In 2022 werd landelijk daarom het hoogste aantal nieuwbouwwoningen opgeleverd in het afgelopen decennium.

Sport gisteren 15:38

Ajax: "Heitinga maakt seizoen af als hoofdtrainer Ajax"

Vorige week werd de 39-jarige Alphenaar en oud-voetballer John Heitinga naar voren geschoven als interim-trainer bij Ajax na het ontslag van Schreuder. Ajax maakt nu bekend dat Heitinga het seizoen als hoofdtrainer af zal maken.

Gemeente gisteren 13:12

Gemeente stelt groot geldbedrag beschikbaar voor kadevervanging Aarkade

Al zo’n vijftien jaar is de gemeente Alphen aan den Rijn bezig met het ontwikkelen van Stadshart Lage Zijde. Naast het bouwen en vernieuwen van woningen op meerdere locaties zal ook de openbare ruimte aangepakt worden. Daarvoor heeft de gemeente ruim een miljoen opzij gezet.

Advertorial Sport gisteren 12:01

Lodge Alphen Après-ski Feest

Jetzt Gehts Los! Over enkele weken vindt de eerste editie van het Lodge Alphen Après-ski Feest plaats. Trek je skipak maar uit de kast want op 18 februari gaan ze weer los in de Biergarten. Samen met de DJ en La Chouffe wordt er een spetterend feest van gemaakt. Bestel snel je ticket want vol = vol.

Rechtszaak gisteren 11:08

Alphense ambtenaren omgekocht door aannemer

Wat doe je als aannemer als je extra klussen wil in de gemeente en wil kunnen winnen van je concurrenten? Een 67-jarige aannemer uit Bodegraven wordt verdacht van het omkopen van ambtenaren om zo een streepje voor te hebben.