Woonforte

Woningen Lauwers klaar voor de toekomst

Precies een jaar geleden startte Woonforte het megaproject ‘Verduurzamen Lauwers’. Het aanzicht is nu compleet vernieuwd. Architectenbureau Bloemen heeft voor de nieuwe, prefab gevels een moderne en frisse uitstraling ontworpen. Met het plaatsen van de nieuwe noodtrappenhuizen bij de maisonnettes zijn alle woningen klaar voor een duurzame toekomst.

Het is de eerste keer dat Woonforte zo’n groot aantal bestaande woningen gasloos maakt. Voor de corporatie was dit een pilotproject. “Door een geslaagde samenwerking met aannemer Rutges Vernieuwt en met Twinstone voor de bewonerscommunicatie mag het eindresultaat er zijn”, aldus Woonforte. “Vanwege de hoge investering zullen we zo’n project op korte termijn niet meer uitvoeren.”

56 zeer energiezuinig woningen

De 28 eengezinswoningen zijn door de energiemaatregelen nul-op-de-meter-woningen. “Door het grote aantal zonnepanelen op het dak hebben deze woningen voldoende capaciteit om met een gemiddeld energieverbruik quitte te draaien. De bewoners wonen duurzaam en kostenbesparend.
Ook de bewoners van de maisonnettes wonen duurzaam en besparen op hun woonlasten. Het aantal zonnepanelen per woning is hier minder doordat zij het dak delen. Daarom zijn deze 28 maisonnettes bijna energieneutraal.”

Tekst loopt door onder de foto

na en voor lauwers woonforte.png
Links op de foto: Lauwers na de renovatie. Rechts op de foto: Lauwers voor de renovatie.

Anders wonen

Voor de huurders is het een andere manier van wonen. “De woningen zijn van het gas af en het koken gaat met een inductieplaat. Voor het verwarmen van de woning en het water komt in elke woning een warmtepomp in plaats van de cv-ketel. Deze warmtepomp haalt de warmte uit de bodem, waar tot een diepte van 130 meter leidingen zijn geboord. Het voordeel is een comfortabele, gelijkmatige temperatuur in de woning. Met de optimale isolatie van de woningen kunnen de bewoners in de winter meer warmte binnenhouden en blijven de woningen in de zomer langer koel.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.