Woningen voor arbeidsmigranten aan de Genielaan

Twee kantoorgebouwen aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn worden nog dit jaar verbouwd tot woningen voor arbeidsmigranten. De bezwaren die tegen de plannen zijn ingediend zijn door de gemeente afgewezen, meldt het AD.

Wethouder Gerard van As stelt dat er behoefte is in Alphen aan woningen voor arbeidsmigranten. De intiatiefnemer had eerder ook plannen voor het huisvesten van arbeidsmigranten aan de Steekterweg. Dit plan stuitte, net als het plan van een andere ondernemer voor het realiseren van huisvesting aan de Kalkovenweg in Alphen, op veel weerstand.

Het plan voor de Genielaan lijkt nu wel doorgang te vinden. In totaal komen 122 appartementen tegenover gemeentewerf Langeroode, waar 2 a 3 arbeidsmigranten per kamer zullen wonen. De bouw begint later dit jaar nog.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Kunst en Cultuur vandaag 18:06

Het boek IJzerkop wint Thea Beckmanprijs 2021

Het jeugdboek IJzerkop van Jean-Claude van Rijckeghem heeft de Thea Beckmanprijs 2021 voor het beste historische kinderboek gekregen. IJzerkop was ook winnaar van de Jonge Beckman 2021. De volwassen jury en de kinderjury waren unaniem. Rob Ruggenberg kreeg een oeuvreprijs.

Advertorial Kinderen vandaag 16:44

Negatief zelfbeeld bij kinderen – De Praktijk4Kids geeft tips

Door ervaringen en gebeurtenissen in ons leven vormen we een zelfbeeld. Hoe we om zijn gegaan met ervaringen en gebeurtenissen speelt daarbij een belangrijke rol. Sommige kinderen hebben een negatief zelfbeeld. Dit zelfbeeld is ontstaan na een reeks van faalervaringen of andere nare gebeurtenissen. Er is dan sprake van een negatieve beleving van de eigen persoon.

Sport vandaag 14:16

Kom jij naar de open dag van Alphense zwem- en watersportverenigingen?

Deze zondag openen alle Alphense verenigingen op het gebied van sporten in en op het water hun deuren voor bezoekers. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om de sporten uit te proberen, aan workshops deel te nemen of naar de echte professionals te kijken.

Advertorial Horeca vandaag 13:40

Najaar bij Bij Hen

De 'R' zit weer in de maand en dat kan maar één ding betekenen: het is mosseltijd! Vorig jaar organiseerde Bij Hen het zeer succesvolle Mossel Festijn. Dit jaar doen ze daar nog een schepje bovenop met een heel najaar lang heerlijke mosselen Bij Hen.