Josh Walet

Woningovervaller krijgt vier jaar cel

Een Alphens echtpaar werd op vrijdag 5 april 2019 overvallen. Zij dachten via Marktplaats een koper te hebben gevonden voor een Rolex-horloge, maar dit bleek een overvaller te zijn. De 21-jarige verdachte uit Rotterdam heeft een celstraf opgelegd gekregen van vier jaar.

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste eerder zeven jaar cel tegen hoofdverdachte Burak K. Zij geloofden het verhaal van de verdachte niet. Volgens hem zou hij helemaal niet in Alphen aan den Rijn zijn geweest. In plaats daarvan zou hij bij zijn vriendin zijn, wat zij ook onder ede verklaarde. Ene Noa zou de overval hebben gepleegd.

Maar het verhaal van de tweede verdachte, Jibril A., was anders. Hij stelde dat hij met A. naar Alphen was gereden in de veronderstelling dat ze bij een supermarkt gingen kijken of ze daar konden inbreken. Van het voornemen van K. om de woning te overvallen was niet naar eigen zeggen niet op de hoogte. K. zou de auto in Alphen hebben gestopt, uitgestapt zijn met zijn nepvuurwapen en daarna teruggekeerd zijn met de buit. Deze zou bestaan uit een sieraad, een dameshorloge, en een iPhone.

De Haagse rechtbank heeft K. op woensdag 12 februari veroordeeld tot vier jaar celstraf. Ook moet K. aan de slachtoffers € 15.000 betalen. De tweede verdachte, waar het OM vijf jaar cel tegen had geëist, komt weg met een celstraf van drie maanden. De rechtbank vindt het grootste deel van de beschuldigingen namelijk niet bewezen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving vandaag 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.

Advertorial Evenement vandaag 09:25

The Chicago Funk live op Sama Sama Maluku Festival 2024

Op 7 juli 2024 kun je genieten van fun en soul met The Chicago Funk, geprezen als de beste Earth, Wind & Fire tribute band ter wereld! Op 5 april speelden ze de pannen van het Castellum Theater, waar de bezoekers hebben genoten van deze swingende avond.

Advertorial Winactie Sport gisteren 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!