Josh Walet

Woningovervaller krijgt vier jaar cel

Een Alphens echtpaar werd op vrijdag 5 april 2019 overvallen. Zij dachten via Marktplaats een koper te hebben gevonden voor een Rolex-horloge, maar dit bleek een overvaller te zijn. De 21-jarige verdachte uit Rotterdam heeft een celstraf opgelegd gekregen van vier jaar.

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste eerder zeven jaar cel tegen hoofdverdachte Burak K. Zij geloofden het verhaal van de verdachte niet. Volgens hem zou hij helemaal niet in Alphen aan den Rijn zijn geweest. In plaats daarvan zou hij bij zijn vriendin zijn, wat zij ook onder ede verklaarde. Ene Noa zou de overval hebben gepleegd.

Maar het verhaal van de tweede verdachte, Jibril A., was anders. Hij stelde dat hij met A. naar Alphen was gereden in de veronderstelling dat ze bij een supermarkt gingen kijken of ze daar konden inbreken. Van het voornemen van K. om de woning te overvallen was niet naar eigen zeggen niet op de hoogte. K. zou de auto in Alphen hebben gestopt, uitgestapt zijn met zijn nepvuurwapen en daarna teruggekeerd zijn met de buit. Deze zou bestaan uit een sieraad, een dameshorloge, en een iPhone.

De Haagse rechtbank heeft K. op woensdag 12 februari veroordeeld tot vier jaar celstraf. Ook moet K. aan de slachtoffers € 15.000 betalen. De tweede verdachte, waar het OM vijf jaar cel tegen had geëist, komt weg met een celstraf van drie maanden. De rechtbank vindt het grootste deel van de beschuldigingen namelijk niet bewezen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 11:17

Alle boeren verzamelen op Oranje Nassausingel

Op woensdagochtend 19 februari verzamelden meerdere boeren zich op de Oranje Nassausingel in Alphen. Dit om met zijn allen naar Den Haag te gaan, waar de boeren vandaag opnieuw protesteren.

Gemeente vandaag 09:50

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Het college van de gemeente Alphen aan den Rijn gaat regelmatig op pad. Ben jij benieuwd waar het college de komende periode allemaal bij aanwezig is? Bekijk hier de bezoeken van deze week.

Gemeente vandaag 09:02

Drie ton voor fietsonderzoeken en fietsprojecten

Het college van burgemeester en wethouders stelt € 300.000 beschikbaar voor fietsonderzoeken en fietsprojecten. Hierbij wordt onder andere geld uitgetrokken om fietsers veiliger over de Afrikalaan, Amerikalaan en de Magazijnweg in Alphen te kunnen laten rijden, waar nu regelmatig ongelukken gebeuren.