Josh Walet

Woningovervaller krijgt vier jaar cel

Een Alphens echtpaar werd op vrijdag 5 april 2019 overvallen. Zij dachten via Marktplaats een koper te hebben gevonden voor een Rolex-horloge, maar dit bleek een overvaller te zijn. De 21-jarige verdachte uit Rotterdam heeft een celstraf opgelegd gekregen van vier jaar.

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste eerder zeven jaar cel tegen hoofdverdachte Burak K. Zij geloofden het verhaal van de verdachte niet. Volgens hem zou hij helemaal niet in Alphen aan den Rijn zijn geweest. In plaats daarvan zou hij bij zijn vriendin zijn, wat zij ook onder ede verklaarde. Ene Noa zou de overval hebben gepleegd.

Maar het verhaal van de tweede verdachte, Jibril A., was anders. Hij stelde dat hij met A. naar Alphen was gereden in de veronderstelling dat ze bij een supermarkt gingen kijken of ze daar konden inbreken. Van het voornemen van K. om de woning te overvallen was niet naar eigen zeggen niet op de hoogte. K. zou de auto in Alphen hebben gestopt, uitgestapt zijn met zijn nepvuurwapen en daarna teruggekeerd zijn met de buit. Deze zou bestaan uit een sieraad, een dameshorloge, en een iPhone.

De Haagse rechtbank heeft K. op woensdag 12 februari veroordeeld tot vier jaar celstraf. Ook moet K. aan de slachtoffers € 15.000 betalen. De tweede verdachte, waar het OM vijf jaar cel tegen had geëist, komt weg met een celstraf van drie maanden. De rechtbank vindt het grootste deel van de beschuldigingen namelijk niet bewezen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Horeca gisteren 17:24

Domper voor De Zeeger: restaurant moet minimaal drie weken sluiten

Dat horecagelegenheden vanaf vandaag om 22:00 uur de deuren moeten sluiten was een teleurstelling voor de branche, maar Restaurant de Zeeger krijgt te maken met een nog grotere domper. Omdat zij op een commercieel sportcomplex gevestigd zijn, moeten zij de deuren vanaf 18:00 uur voor minimaal drie weken sluiten.

Politiek gisteren 16:36

Project aquathermie Planetenbuurt krijgt EU-subsidie

De pilot om een deel van de Planetenbuurt met water te verwarmen, is succesvol. Inmiddels is via de provincie Zuid-Holland een EU-subsidieaanvraag gedaan en deze is gehonoreerd. Tien gemeenten nemen deel aan het project.

Politiek gisteren 15:17

Alphense horecaterrassen mogen hele winter open

In het kader van de coronamaatregelen, waardoor onder meer de horecaondernemers zwaar zijn getroffen, is het gebruik van terrassen in de zomer versoepeld. Burgemeester Liesbeth Spies meldt dat de terrasvergunningen de hele winter zullen gelden.