Gemeente

Woonconferentie want 'woningmarkt dreigt over te koken'

De woningmarkt in Alphen aan den Rijn dreigt over te koken, zo stelt de gemeente. Daarom organiseert de gemeente een woningconferentie om naar oplossingen voor de problemen te zoeken.

"Stijgende woningprijzen, langere wachtrijen voor een sociale huurwoning en steeds minder mogelijkheden om snel woningen te bouwen. Dit leidt tot verdringing op de woningmarkt. Wat kunnen we doen om op korte termijn de druk van de ketel te halen?", formuleert de gemeente het vraagstuk. Om antwoord op deze vraag te krijgen gaat de gemeente in gesprek met dicerse partijen zoals huurders, corporaties, ontwikkelaars en raadsleden. 

"De sociale woningmarkt kookt over. Woningen toevoegen kan maar beperkt, dus er zijn onorthodoxe maatregelen nodig", aldus de gemeente. Tijdens de woningconferentie komen een aantal thema's aan bod. De gemeente wil graag antwoord op de vragen wat zij kan doen om de woningproductie op korte termijn op te voeren en wat voor woningen zijn er in de beperkte ruimte in Alphen nodig. 

De Alphense Woonconferentie vindt plaats op 5 november van 17.00 tot 20.00 uur. Belangstellenden kunnen zich voor donderdag 1 november 2018 aanmelden door een e-mail te sturen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Peutersurvival weer van start
Advertorial Sport vandaag 11:37

Peutersurvival weer van start

Vanaf september start De Thermen2 weer met een twaalfweekse cursus peutersurvival niveau 1. De Thermen2 geeft de cursus om kinderen tussen de 3 en de 4 jaar zelfredzaam te maken mochten zij onverhoopt te water raken.

NK Wakeboarden bij Wet 'n Wild
Sport gisteren 17:04

NK Wakeboarden bij Wet 'n Wild

Dit weekend vindt het NK Wakeboarden plaats bij Wet ’n Wild Wakepark. De beste Nederlandse wakeboarders zullen zich op zaterdag 24 en zondag 25 augustus verzamelen bij Wet ‘n Wild om te strijden om de titel ‘beste wakeboarder van Nederland’.