Woonforte

Woonforte bouwt huizen Zaagmolenweg op innovatieve manier

Dinsdag 21 maart werd de eerste paal geslagen voor de woningen aan de Zaagmolenweg. Deze nieuwe huizen worden op een speciale manier gebouwd.

Aan de Zaagmolenweg in Alphen aan den Rijn bouwt Woonforte 91 nieuwe sociale huurwoningen. Dit zijn studio’s en twee- en driekamerappartementen voor vooral jongeren en herstarters. Deze woningen worden op een innovatieve manier gebouwd. “De woningen worden in de fabriek gebouwd. Inclusief de deuren, ramen, keuken en badkamer komen de woningen op een vrachtwagen straks aan, worden ze geplaatst en afgewerkt”, vertelt de woningcorporatie.

Modulair bouwen

Dit heet modulair bouwen. Op deze manier kunnen woningen sneller, sneller en schoner worden gebouwd. Geïndustrialiseerd modulair bouwen leidt namelijk tot 50 procent minder CO2-uitstoot per project. Ook de arbeidsproductiviteit is aanzienlijk hoger bij modulair bouwen.

Vanaf 18 april worden de woningen aan de Zaagmolenweg geadverteerd via Huren in Holland Rijnland. De verwachte oplevering van De Zaagmolen is najaar 2023.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Gemeente gisteren 17:30

Gespannen sfeer bij bijeenkomst tijdelijke huisvesting Steekterweg

Woensdagavond vond een informatiebijeenkomst over tijdelijke opvang voor Oekraïners aan de Steekterweg plaats. Dit omdat er onder bewoners onrust heerst over de locatie en de aantallen die opgevangen zullen worden. Het werd een verhitte avond.

Evenementen gisteren 16:23

Kaartverkoop Zomerspektakel gesloten: vrijdagavond volledig uitverkocht

Nog heel even en dan is het weer zover: het Zomerspektakel aan het Meer. Met elk jaar zo’n 70.000 bezoekers in één weekend belooft het ook dit jaar een knallende editie te worden. Dat Alphenaren er zin in hebben blijkt uit de kaartverkoop; de tickets voor de vrijdagavond zijn volledig uitverkocht.

Advertorial Sport gisteren 14:03

Padellen met jouw sportvereniging bij Sunset Padel

Het sportseizoen zit er voor veel sportclubs (bijna) op. Stilzitten doe je natuurlijk niet, dus probeer eens een andere toffe sport en blijf lekker fit. Kom padellen bij Sunset Padel met je teamgenoten! Sportverenigingen kunnen nu tot 1 juli gebruik maken van een speciale actie. 

Calamiteiten gisteren 12:52

Ambulancedienst waarschuwt voor valse meldingen: “Besef welke gevolgen het heeft”

Afgelopen weekend kreeg de ambulancedienst een melding van een vermeende reanimatie. Eenmaal aangekomen bij de desbetreffende woning bleek het om een valse melding te gaan. De ambulancedienst neemt je mee in hun belevenis van die dag. “Besef jij welke gevolgen het heeft als je denkt een grapje met iemand uit te halen?”

Evenementen gisteren 11:41

Alles wat je moet weten voordat je naar het Zomerspektakel aan het Meer gaat

Het Zomerspektakel aan het Meer staat voor de deur. De laatste 100 kaarten zijn gisteren in de verkoop gegaan en de organisatie verwacht vandaag uit te kopen. Om ervoor te zorgen dat jij goed voorbereid naar het festival kunt gaan, hebben we alle essentiële informatie voor je op een rijtje gezet.