Woonforte brengt een mini documentaire uit over het Rode Dorp

Woonforte heeft een mini docu gemaakt over de historie van het Rode Dorp, het slopen van de oude wijk en de opbouw van de nieuwe wijk. Een uniek project waarbij veel huurders weer zijn teruggekeerd in hun vertrouwde Rode Dorp. De sloop nieuwbouw gebeurt in 3 fasen. Deze mini docu gaat over de eerste fase.

Een uniek project met unieke mensen

Het Rode dorp in Alphen aan den Rijn heeft een sterk dorps karakter. Het oorspronkelijke ‘Rooie dorp’, met zijn aanvankelijk witte huizen met rode pannen, is van oudsher een arbeidersbuurt waar de medewerkers van Steen- en Pannenbakkerij Oosthoek & Zoon woonden. Het Rode Dorp kent een hechte gemeenschap waar vaak meerdere generaties uit één familie wonen. De bewoners zijn sterk met elkaar verbonden en houden van hun Rooie Dorp. Ze kijken naar elkaar om en komen voor elkaar op. Je kunt daarmee wel stellen dat deze wijk het dorpse karakter gekregen heeft door haar bewoners.

Ruime, energiezuinige woningen

De wijk het Rode Dorp krijgt de komende jaren een flinke opknapbeurt. De oude woningen maken plaats voor 172 nieuwe energiezuinige eengezinswoningen. Deze nieuwe woningen zijn nul-op-de-meter-woningen: zeer goed geïsoleerd, voorzien van zonnepanelen en iedere woning krijgt een eigen bodemwarmtepomp. De woningen worden gesloopt en gebouwd in drie fases. Fase 1 is afgerond en de voorbereidingen voor fase 2 zijn in volle gang. Deze woningen zijn naar verwachting eind 2023 klaar.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige gisteren 13:48

Nieuwe voorzitter Stichting Vrienden van de Adventskerk

Stichting Vrienden van de Adventskerk heeft met ingang van deze maand weer een nieuwe enthousiaste voorzitter. Dirk Dirkzwager heeft de voorzittershamer opgepakt en zal samen met de andere vijf bestuursleden verder werken aan het behoud en het in goede conditie houden van de meer dan honderdjarige Adventskerk.

Onderwijs gisteren 11:40

Eindexamenkandidaten horen vandaag of ze geslaagd zijn

Vandaag is een spannende dag voor ongeveer 191.000 middelbare scholieren in Nederland. Zij horen namelijk of ze geslaagd zijn voor hun eindexamen. Als dat het geval is, kunnen zij de vlag uithangen met hun schooltas eraan. Voor degenen die niet geslaagd zijn, volgt binnenkort een herkansing. Het definitieve aantal geslaagden wordt pas in het najaar bekendgemaakt.  

Advertorial Voorstelling gisteren 09:51

Castellum viert Keti Koti met de gedenkwaardige voorstelling 'Tula & Juliet'

Dit jaar organiseert de gemeente Alphen aan den Rijn een driedaags evenement ter gelegenheid van Keti Koti, de herdenking van het koloniale en slavernijverleden en de viering van de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij. Dit evenement staat tevens in het teken van de viering van vrijheid en gelijkwaardigheid. De eerste dag van dit driedaags evenement, maandag 1 juli, vindt plaats in Castellum met de voorstelling ‘Tula & Juliet, mijn overgrootmoeder de slavin’.

Calamiteiten 11 jun. 2024 20:54

Twee gewonden na aanrijding tussen wielrenners

Dinsdagavond heeft een ongeluk plaatsgevonden op de Compierekade in Alphen aan den Rijn, waarbij wielrenners op elkaar zijn gebotst. Bij het ongeval raakten twee personen gewond.

Advertorial Eten en drinken 11 jun. 2024 16:46

Ervaar de Aziatische keuken bij restaurant Yumei

Yu Mei is niet alleen de eigenaresse, maar ook de ziel van het restaurant. Haar passie voor koken komt voort uit haar jeugd in China, waar ze de kunst van het koken leerde van haar moeder. Met deze diepgewortelde kennis en liefde voor de Chinese keuken, brengt ze samen met haar kok elke dag authentieke gerechten naar haar klanten.