Zijdekwartier architecten

Woonforte en gemeente zetten volgende stap voor nieuwbouw Magnolia Bospark

Woensdagmiddag hebben Monique Brewster, directeur-bestuurder Woonforte, en wethouder Gerard van As een overeenkomst getekend voor de verdere ontwikkeling van het nieuwbouwcomplex Magnolia Bospark. Woonforte wil op deze locatie 135 nieuwe energiezuinige seniorenwoningen bouwen.

Zowel de gemeente als Woonforte zijn blij met deze toevoeging van sociale huurwoningen in Alphen aan den Rijn. “Zijdekwartier architecten heeft een mooi ontwerp gemaakt met als thema 'elkaar ontmoeten' met aandacht voor veel groen in de omgeving.”

Energiezuinig en comfortabel

Woonforte bouwt op de locatie bij het Bospark zeer energiezuinige en comfortabele huurwoningen, waar bewoners prettig en veilig kunnen wonen. “Met deze huurwoningen krijgen senioren een groter aanbod van aantrekkelijke huurwoningen om uit te kiezen. Daarnaast dragen we met het vergroten van het aantal duurzame woningen in Alphen aan den Rijn ook bij aan het halen van de Klimaatdoelstelling.”

Kwalitatief goede woningen zijn belangrijk voor de doorstroming op de huurwoningenmarkt. Senioren hebben hierbij een sleutelrol. Als senioren gaan verhuizen en een (grote) eengezinswoning achterlaten, komen deze beschikbaar voor gezinnen. “Met deze mooie en duurzame seniorenwoningen brengen we de doorstroming op gang en kunnen vervolgens ook andere huurders van Woonforte weer een wooncarrière maken”, legt Woonforte uit.

Eerst slopen, daarna bouwen

De nieuwbouw vindt plaats in twee fasen. Als eerste verhuizen de bewoners van de 28 bungalows naar een - eventueel tijdelijke - andere woning. Als de bungalows gesloopt zijn, start de bouw van fase 1: een woongebouw met 67 huurwoningen met een binnentuin. In fase 2 sloopt Woonforte het appartementengebouw. Na de sloop bouwt Woonforte op die plek een nieuw woongebouw met 68 huurwoningen met een binnentuin.

De komende weken loopt nog een procedure voor een bestemmingsplanwijziging ten behoeve van de nieuwbouw. Naar verwachting is de sloop van fase 1 medio 2023. De bouw vindt daarna plaats in 2023 en 2024.

Anterieure overeenkomst

Met het ondertekenen van de anterieure overeenkomst leggen de gemeente en Woonforte een aantal afspraken vast voor de verdere ontwikkeling van het terrein tussen Magnoliastraat en Bosparkweg. "Het gaat om afspraken voor (kosten van) de aanleg van wegen of openbare voorzieningen, kosten voor aanpassing van het bestemmingsplan en dergelijke."

Ondertekening Magnolia Bospark woonforte gemeente.jpg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenementen gisteren 17:06

Doe mee! Win twee tickets voor de Alphense Oktoberfeesten

Eén groot feest! Op 6 en 7 oktober vinden de Alphense Oktoberfeesten plaats. Heb jij nog geen kaartjes bemachtigd? Niet getreurd. Alphens.nl mag twee tickets weggeven voor de vrijdagavond van de Oktoberfeesten.

Film gisteren 16:14

Alphense Kylian de Pagter (17) te zien in bioscoopfilm

Kylian (17) uit Alphen aan den Rijn heeft al jong zijn passie gevonden: toneelspelen. Heel Nederland heeft hem al kunnen zien in de televisieserie De verschrikkelijke jaren tachtig. Vanaf 21 september is de Alphenaar ook te zien in de bioscoopfilm Toen we van de Duitsers verloren.

Blog Sport gisteren 15:23

Iedereen gaat weer voetballen

Ook de clubs in de lagere klassen beginnen komend weekeinde aan de competitie 2023 / 2024. Alphia ontvangt zaterdag SVC’08 en Alphen gaat in Sassenheim voetballen tegen Teylingen, een club die wel eens tot de titelfavorieten kan gaan behoren.