Google Street View

Woonforte gaat huidig complex Magnolia vervangen voor circa 140 seniorenappartementen

Op de Bosparkweg en de Magnoliastraat staan momenteel 28 bungalows en 58 appartementen voor senioren. De komende jaren zal deze huidige bebouwing vervangen worden voor nieuwbouw van circa 140 appartementen in twee gebouwen.

Woonforte bezit de 86 woningen die nu op de locatie bij het Bospark staan. Maar de staat van de woningen is niet al te best meer. “De woningen zijn verouderd: zowel de bouwtechnische staat als de kwaliteit van de plattegronden voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd”, zegt de gemeente. “Bovendien is deze locatie geschikt voor verdichting, waardoor Woonforte meer huurwoningen kan toevoegen aan de Alphense woningvoorraad.”

De Alphense woningcorporatie heeft daarom besloten om de huidige bebouwing te vervangen. In plaats van de bungalows en appartementen komen daar zo’n 140 nieuwbouwwoningen, verspreid over twee gebouwen. Alle appartementen zijn sociale huurwoningen. Eerst zal een participatieproject gestart worden, waarna de bestemmingsplanprocedure van start kan gaan. De gemeente verwacht dat dit rond de jaarwisseling plaats zal vinden. De bouw wordt uitgevoerd in twee fases. De eerste fase start naar verwachting volgend jaar. De oplevering van alle woningen staat voor 2026 gepland.

Lang(er) zelfstandig wonen

Er zijn meer ontwikkelingen gaande op de locatie Bospark, zoals het realiseren van een appartementencomplex op de locatie Klompenmaker. “Het doel is om te komen tot een vitale leefomgeving: een gebied dat zo is ingericht dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen te midden van anderen, zodat een levensloopbestendige leefomgeving ontstaat. Het is een gewone wijk waar onder andere winkels, arts en apotheek vlakbij zijn en er is extra aandacht voor welzijn en zorg.”

Ook de openbare ruimte wordt aangepakt en ingericht op ouderen, met voldoende (geschikte) bankjes en makkelijke looproutes, ook voor rollators. “Ook proberen we de ontwikkelingen zo op elkaar aan te sluiten dat ze elkaar versterken, waarbij er bijvoorbeeld op gebiedsniveau activiteiten kunnen worden georganiseerd. Hiermee willen we het leefklimaat voor senioren optimaliseren, zodat mensen er zo lang en prettig mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen.”

Foto ter illustratie


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 16:57

Een laatste staande ovatie voor Van de Veerdonk!

Het is jammer maar waar. Mark van de Veerdonk, de virtuoze cabaretier uit Brabant, maakt zich klaar om zijn carrière in de schijnwerpers af te sluiten. Na bijna 40 jaar op de planken, waarin hij het publiek trakteerde op 17 briljante cabaretprogramma's, vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel," grapt hij.

Rechtszaak gisteren 15:40

Man krijgt werkstraf voor smokkelen hasj in Alphense gevangenis

Een 21-jarige man uit Schiedam is door de rechter in Den Haag veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur voor het binnensmokkelen van hasj in de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. De veroordeling volgde op een incident tijdens het bezoekuur, waarbij de man iets aan een gedetineerde overhandigde. Een oplettende bewaker merkte het verdachte gedrag op, wat leidde tot de ontdekking van het smokkelwaar.

Maatschappelijk gisteren 11:49

Praxis Alphen aan den Rijn schenkt hout voor Stadstuin De Schittering

Op 10 maart werd Stichting Help Anders aangenaam verrast door een gulle donatie van hout door Praxis Alphen aan den Rijn. Het ging om kromme delen die niet meer verkocht konden worden, maar die nu zijn omgetoverd tot een prachtige bank voor stadstuin De Schittering, gelegen in de Edelstenenbuurt.

Verkeer en vervoer gisteren 10:35

NS zet treinen zaterdag paar minuten stil uit protest tegen geweld

In reactie op toenemend geweld tegen NS-personeel zal de Nederlandse Spoorwegen op zaterdagavond om 22:30 uur alle treindiensten drie minuten lang stilzetten. Dit besluit volgt op een ernstig incident afgelopen weekend, waarbij een conducteur in een dubbeldekkertrein werd mishandeld.