Woonforte gaat in 2024 flat Diamantstraat renoveren

In 2024 staat een grootschalige renovatie gepland van de flat in de Diamantstraat in Alphen aan den Rijn.

Voordat woningcorporatie Woonforte echter kan beginnen met deze renovatie zal er eerst nog een concreet plan gemaakt moeten gaan worden. En dat kost tijd, zo geeft de corporatie aan.

Om die tijd te overbruggen gaat Woonforte voor die tijd alvast maatregelen nemen om de klachten die de bewoners nu hebben (over bijvoorbeeld tocht, kou, en schimmelvorming) waar mogelijk te verhelpen. Afgelopen mei zijn Woningforte medewerkers bij verschillende bewoners lang geweest om te praten over de woningen van de Diamantstraat en de tevredenheid van de bewoners.

Waar de meeste bewoners tevreden zijn over de grootte van de woning en het fijn vinden dat de winkels zo dichtbij zijn, zijn er ook een aantal zaken waar ze minder blij mee zijn. Zo hebben ze in de winter veel last van tocht en kou. En zijn er klachten over schimmel, slechte ventilatie, slechte staat van de muren, keuken, badkamer en toilet.

Daar komt dit jaar hopelijk al verbetering in: “Dit najaar gaan we langs de deuren om wat praktische maatregelen te nemen om die problemen zo snel mogelijk te verhelpen”, laat een woordvoerder van Woonforte weten.

Duidelijk is dat de Diamantstraat “een fijne plek moet worden om te wonen”. Nadat er een plan is gemaakt zal er een aannemer geselecteerd worden. De daadwerkelijke renovatie zal vervolgens in 2024 van start gaan.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Stadsdichter vandaag 09:47

Hittegolf: een gedicht van de Alphense stadsdichter

Deze zomer deelt stadsdichter Lars Ferwerda elke week een gedicht. Het thema? Dat is uiteraard Alphen aan den Rijn. Zo maak jij op een andere manier kennis met onze woonplaats. Dit keer: de Zegerplas.

Weer in Alphen gisteren 14:12

Komend weekend veel vallende sterren te zien

Je hebt er vast wel eens van gehoord, vallende sterren! Kleine lichtflitsjes die met hoge snelheid door de lucht, de ene feller en groter dan de ander. Deze vallende sterren worden veroorzaakt door stofdeeltjes uit de ruimte die met hoge snelheid de dampkring van onze Aarde binnendringen, en vervolgens opbranden. Met als gevolg, een lichtflits!