Woonforte
Advertorial Wonen en bouwen

Woonforte gebouw aan de Noorderkeerkring wordt circulair geoogst

De sloop van het gebouw van Woonforte aan de Noorderkeerkring is gestart. Het gebouw wordt circulair gesloopt door het bedrijf New Horizon. Circulair slopen betekent dat zoveel mogelijk materialen in het gebouw worden gescheiden en weer hergebruikt. Het gebouw aan de Noorderkeerkring is het eerste gebouw dat voor Woonforte circulair wordt gesloopt.

Woonforte draagt steentje bij aan de circulaire economie

Iedereen in Nederland heeft een taak in verduurzamen. “Die taak heeft Woonforte ook”, zegt Monique Brewster, directeur-bestuurder bij Woonforte. “Een van onze duurzaamheidsambities is dat bouwmaterialen hernieuwbaar en herbruikbaar zijn. We zijn daarom erg blij met New Horizon die onze ambitie bij dit gebouw gaat waarmaken. We zijn ook trots dat we met de ‘oogst’ van ons gebouw bijdragen aan een circulaire economie.”

Niet slopen maar oogsten

New Horizon gelooft dat materialen, die overblijven na de sloop, een betere bestemming verdienen dan de verbrandingsoven of de stortplaats. Ruim zeven jaar geleden is het bedrijf gestart om zoveel mogelijk overgebleven materialen te hergebruiken. New Horizon werkt samen met andere bedrijven die de geoogste materialen verwerken en weer terug leveren aan de bouwwereld. Zo wordt het beton uit het gebouw aan de Noorderkeerkring hergebruikt als grondstof voor nieuwe hoogwaardige bouwmaterialen. En gaan bijvoorbeeld de keukens naar een bedrijf die er weer nieuwe keukens van maakt.

Urban mining game

Maandag 11 maart kregen wethouder van der Ham, gemeenteambtenaren, het bestuur van VvE Karante en de Raad van Commissarissen, management en medewerkers van Woonforte les in circulariteit. Na dit interessante college liepen zij door het gebouw op zoek naar herbruikbare materialen om in de praktijk te zien waar de kansen liggen om materialen te recyclen en hoe we vandaag en in de toekomst impact kunnen. 

Planning en nieuwbouw

Deze week start New Horizon met de binnenwerkzaamheden. Rond 13 mei starten zij met het ontmantelen van het gebouw. Voor de zomer zijn de werkzaamheden afgerond.  De bouw van de 173 woningen start eind dit jaar. De verhuur is nog niet gestart. Houd de berichten van Woonforte in de gaten voor de actuele informatie of abonneer gratis op het nieuwbouwjournaal.

Donorhart circulaire economie.jpg


Meer nieuws

Advertorial Evenement vandaag 16:09

Dutch SummerVibes Open Air: Het festival van de zomer in Alphen aan den Rijn

Deze zomer wordt Alphen aan den Rijn dé plek om te zijn op vrijdag 5 juli! Het langverwachte festival, Dutch SummerVibes Open Air, belooft een onvergetelijke avond te worden aan de prachtige Zegerplas. Van 17:30 uur tot middernacht zullen topartiesten het podium betreden en de avond vullen met muziek, plezier en onvergetelijke momenten.

Evenement vandaag 15:04

Feestelijke Midzomeravond in Alphen ter ere van tienjarig fusiejubileum

Zaterdagavond kwamen 1735 inwoners van Gemeente Alphen aan den Rijn samen in Archeon om het midzomeravondfeest te vieren. Het evenement, met spectaculaire gladiatorengevechten en een riddertoernooi, werd aangeboden door de gemeente ter ere van het tienjarig fusiejubileum.

Overige vandaag 13:42

Zeldzame lichtende nachtwolken te zien in Alphen aan den Rijn

Wie vannacht vlak na zonsondergang of vanochtend voor zonsopkomst naar de hemel keek, kon het zien: het leek alsof de wolken licht gaven. Deze wolken, ook wel bekend als lichtende nachtwolken, zijn een zeldzaam natuurfenomeen.  

Advertorial Muziek vandaag 12:33

Create! Muziekfestival op 15, 16 en 17 juli in Parkvilla

De zomervakantie goed aftrappen? Laat je horen! Bibliotheek Rijn en Venen organiseert een driedaags muziekfestival in Parkvilla in Alphen aan den Rijn. Dit gratis festival is speciaal voor jongeren van 12 t/m 18 jaar. Iedere middag zijn er vanaf 13:45 uur verschillende muzikale workshops te volgen en werk je samen toe naar een muzikale voorstelling.

Maatschappelijk vandaag 11:29

Stichting Help Anders organiseert vijfde editie van succesvolle 50 Kinderendag

Op 13 juli organiseert Stichting Help Anders voor de vijfde keer de jaarlijkse 50 Kinderendag, een dag vol educatieve ontspanning voor 50 kinderen die een dagje eruit goed kunnen gebruiken. Dit evenement, dat inmiddels een groot succes is, biedt de kinderen de mogelijkheid om zich te verrijken met leuke kennis, nieuwe vriendjes te maken en vooral om te genieten zonder enige verplichtingen.

Voorkeuren van bezoeker vandaag 10:15

Tempo opnieuw winnaar tijdens Alphense Sportontmoeting

Van 12 t/m 21 juni vond in Alphen aan den Rijn weer de jaarlijkse Sportontmoeting plaats. Dit unieke evenement heeft als doel om sportverenigingen uit de regio elkaar te laten leren kennen, elkaars sport uit te proberen en samen te genieten van sportieve activiteiten.