Woonforte

Woonforte levert 67 woningen in het Rode Dorp op

In oktober 2020 startte het sloop- en nieuwbouwproject het Rode Dorp. Inmiddels hebben de eerste zeven huurders vandaag de sleutels in ontvangst mogen nemen van hun nieuwe woning.  De komende weken volgt de oplevering van nog 60 woningen in fase 2. In totaal sloopt en bouwt Woonforte 172 eengezinswoningen in het Rode Dorp.   

De huurders van de woningen kozen ruim een jaar geleden al voor een nieuwe woning in Het Rode Dorp. Daaronder zijn 31 oorspronkelijke huishoudens die terugkeren naar hun vertrouwde buurt. Sommigen van hen wonen al een aantal jaar in een wisselwoning elders in Alphen aan den Rijn. Anderen woonden tijdelijk in een nog te slopen woning in fase 3 en verhuizen nu dus naar de nieuwe woningen in fase 2. De terugkeerders kunnen het Rode Dorp niet missen.  

Om te voldoen aan de huidige bouweisen was nieuwbouw essentieel. De nieuwe woningen zijn niet alleen ruimer, maar ook energiezuinig dankzij zonnepanelen en een bodemwarmtepomp, waardoor het mogelijk is om energieneutraal te wonen.

Bouwstijlen

Het Rode Dorp is een karakteristieke wijk in Alphen aan den Rijn die in verschillende bouwfasen is ontstaan. Deze diversiteit aan bouwstijlen is behouden in de nieuwe woningen, dankzij het werk van architectenbureau Bloemen. Het uitgangspunt was altijd dat de nieuwe woningen perfect moesten passen bij de sfeer en het karakter van de wijk, en dat doel is met succes bereikt.

Verschillende fases

De vernieuwing van de woningen vindt plaats in drie fases. Fase 1 werd vorig jaar al opgeleverd, terwijl fase 3 in 2024 zal worden gesloopt en herbouwd. Sinds 2015 werkt Woonforte aan de ontwikkeling van sociale huurwoningen in deze wijk, waarbij de input van de klankbordgroep van onschatbare waarde was. De woningen zijn uiteindelijk gebouwd door bouwonderneming ERA Contour B.V.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 14:34

Bezuinigen op sporthallen en zwembad

In de bezuinigingsplannen van het Alphense college van burgemeester en wethouders zit ook een aantal maatregelen voor de sportvoorzieningen. Er wordt vooralsnog maar één binnenhal aan De Bijlen gebouwd en zwembad De Hoorn wordt waarschijnlijk afgestoten.

Advertorial Muziek vandaag 13:18

Een tribute aan Steely Dan zoals nooit tevoren

In de wereld van Steely Dan-liefhebbers staat The Royal Dutch Scam hoog aangeschreven, zowel nationaal als internationaal. Met een tienkoppige band van topmuzikanten, onder leiding van frontman Lo van Gorp, weten ze de magie van Steely Dan's legendarische studio-albums zoals 'Gaucho' en 'Aja' moeiteloos tot leven te brengen op het podium.

Politiek vandaag 12:06

Gratis anderhalf uur parkeren in Alphens centrum wordt afgeschaft

De eerste anderhalf uur gratis parkeren in de grote parkeergarages, achter de slagboom, wordt afgeschaft. Voortaan is het eerste halfuur gratis en het uur erna kost 1 euro. Het algemene parkeertarief gaat na deze anderhalf uur met vijftig cent per uur omhoog naar 3 euro.

Overige vandaag 10:49

Veilig met de fiets de weg op

Alphen Vitaal organiseert in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, fietsservice Totaal en een fysiotherapeut Djim Kromhout een tweedaagse fietscursus speciaal voor volwassenen en senioren die zich onzeker voelen op de fiets.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 09:23

The Center of Beauty Institute wint prestigieuze Beauty Award

Na een ondernemersreis van bijna acht maanden heeft The Center of Beauty Institute de prestigieuze Beauty Award 2024 gewonnen voor Dé Beste Schoonheidssalon van Nederland. "Ik kan het bijna niet geloven. Wat begon als een droom, werd een plan en uiteindelijk een doel," aldus eigenaresse Carmen. "Het doel om mee te doen met de Beauty Award was om ervan te leren, mezelf verder te ontwikkelen en mijn bedrijf eens goed onder de loep te nemen."