Woonforte neemt de woningen Laan der Continenten over

Het voormalige kantoor van de RABO-bank aan de Laan der Continenten is omgebouwd tot 44 studio’s en tweekamerappartementen. Van der Zwan Vastgoed heeft het gebouw getransformeerd en de woningen verhuurd. Woonforte heeft de woningen en de huurders 1 juni overgenomen.

De toewijzing van de woningen is bijzonder. 29 Woningen zijn voor bewoners van De Jozef, die nu doorstromen naar een tweekamerwoning en een huurcontract voor onbepaalde tijd. Zij maken plaats voor andere spoedzoekers die zonder inschrijftijd woonruimte in De Jozef kunnen vinden. In de overige woningen wonen jonge starters op de woningmarkt (onder de 23 jaar oud) en gescheiden ouders, die met spoed een woning zochten.

Klantenpanel
Begin 2018 sprak Woonforte met een aantal gescheiden moeders met kinderen, die met spoed op zoek waren naar woonruimte. Zij konden niet terecht in De Jozef en hadden niet genoeg inschrijftijd voor een woning op de reguliere woonmarkt. Zij deelden hun zorgen tijdens het klantenpanel. Nu de gelegenheid zich voordeed in het gebouw aan de Laan der Continenten, stelde Woonforte vijf van de woningen aan deze doelgroep toe te wijzen.

Laura Vink woont nu een week in één van de appartementen die beschikbaar is voor gescheiden ouders. “Deze woning is een geschenk uit de hemel”, vertelt ze. “Een eigen woning betekent zoveel. Ik kan nu na twee jaar ‘zwerven’ mijn eigen leven en die van mijn dochtertje opbouwen. Je weet niet hoeveel dat voor me betekent. Het is ook fijn dat ik op een etage woon met meer moeders in dezelfde situatie. Ik heb al gelijk een netwerk.”

Woonforte en Van der Zwan Vastgoed
Woonforte en Van der Zwan Vastgoed hebben voor de eerste verhuur afspraken gemaakt over de doelgroepen. Van der Zwan deed de eerste verhuur omdat dit nodig is om in aanmerking te komen voor het fiscale voordeel. Bouwen en transformeren is de hoofdtaak van de projectontwikkelaar.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkelen gisteren 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek gisteren 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport gisteren 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving gisteren 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.