Woonforte neemt de woningen Laan der Continenten over

Het voormalige kantoor van de RABO-bank aan de Laan der Continenten is omgebouwd tot 44 studio’s en tweekamerappartementen. Van der Zwan Vastgoed heeft het gebouw getransformeerd en de woningen verhuurd. Woonforte heeft de woningen en de huurders 1 juni overgenomen.

De toewijzing van de woningen is bijzonder. 29 Woningen zijn voor bewoners van De Jozef, die nu doorstromen naar een tweekamerwoning en een huurcontract voor onbepaalde tijd. Zij maken plaats voor andere spoedzoekers die zonder inschrijftijd woonruimte in De Jozef kunnen vinden. In de overige woningen wonen jonge starters op de woningmarkt (onder de 23 jaar oud) en gescheiden ouders, die met spoed een woning zochten.

Klantenpanel
Begin 2018 sprak Woonforte met een aantal gescheiden moeders met kinderen, die met spoed op zoek waren naar woonruimte. Zij konden niet terecht in De Jozef en hadden niet genoeg inschrijftijd voor een woning op de reguliere woonmarkt. Zij deelden hun zorgen tijdens het klantenpanel. Nu de gelegenheid zich voordeed in het gebouw aan de Laan der Continenten, stelde Woonforte vijf van de woningen aan deze doelgroep toe te wijzen.

Laura Vink woont nu een week in één van de appartementen die beschikbaar is voor gescheiden ouders. “Deze woning is een geschenk uit de hemel”, vertelt ze. “Een eigen woning betekent zoveel. Ik kan nu na twee jaar ‘zwerven’ mijn eigen leven en die van mijn dochtertje opbouwen. Je weet niet hoeveel dat voor me betekent. Het is ook fijn dat ik op een etage woon met meer moeders in dezelfde situatie. Ik heb al gelijk een netwerk.”

Woonforte en Van der Zwan Vastgoed
Woonforte en Van der Zwan Vastgoed hebben voor de eerste verhuur afspraken gemaakt over de doelgroepen. Van der Zwan deed de eerste verhuur omdat dit nodig is om in aanmerking te komen voor het fiscale voordeel. Bouwen en transformeren is de hoofdtaak van de projectontwikkelaar.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 18:42

Aanvraag bijdrage impulsgelden voor woningbouw in Rijnhaven

In Alphen aan den Rijn is een groot tekort aan woningen. Daarom zoekt de gemeente naar extra mogelijkheden voor woningbouw. Een groot project is het gebied Rijnhaven. Dit moet een gebied worden waar wonen, werken en recreëren hand in hand gaan.

Advertorial Economie gisteren 18:04

Ontevreden over uw huidige boekhouder of accountant?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u wilt overstappen naar een andere accountant of boekhouder. Soms sluit simpelweg de dienstverlening niet meer aan bij uw wensen. Overweeg eens om vrijblijvend in gesprek te gaan met Tidak.

Politiek gisteren 16:47

Nieuw appartementencomplex langs Churchilllaan

Niersman Projectontwikkeling is van plan om langs de Churchilllaan 71 appartementen te bouwen. Een kwart hiervan is bestemd voor sociale huur en 10 procent voor middenhuur. Om de haalbaarheid van het schetsontwerp te onderzoeken sluiten gemeente Alphen aan den Rijn en Niersman een overeenkomst.

Politiek gisteren 16:13

Plan van aanpak voor multiculturele Edelstenenbuurt

De Edelstenenbuurt rond de hoogbouw Briljantstraat en Diamantstraat wordt geplaagd door terugkerende incidenten, ondanks veel positieve zaken. Met een Plan van Aanpak wil gemeente Alphen aan den Rijn het tij ten goede keren.