Woonforte

Woonforte: Noorderkeerkring voldoet aan alle wettelijke eisen

De Alphense architect Latief Perotti stuurde onlangs een openbare brief naar wethouder Gerard van As over het voormalige GGZ-gebouw aan de Noorderkeerking. In deze brief stonden volgens Woonforte echter veel onjuistheden. Ze geven een toelichting.

De architect liet weten bezwaar te hebben tegen de sloop van het pand aan de Noorderkeerkring en de komst van nieuwe woningen. Ook de manier waarop Woonforte en de gemeente te werk gaan was hij het niet mee eens. Daarom schreef hij een brief aan wethouder Van As. Woonforte stelt dat deze brief veel onjuistheden bevat.

Volgens Woonforte is het onzin dat hulpdiensten het pand niet kunnen bereiken. “Het nieuwe gebouw komt op de rooilijn van de huidige situatie, dan zou er nu ook geen brandweer kunnen komen. Dat is niet waar. De hele omgeving is straks dus bereikbaar voor hulpdiensten. De brandweer heeft ook een toetsende rol in het bestemmingsplan en zij zijn akkoord”, aldus een woordvoerster van Woonforte.

Aanpassingen door inspraak

De architect stelt dat er geen inspraak is geweest. Woonforte: “Er is zeker wel inspraak van omwonenden geweest! In mei 2021 is er bijeenkomst voor omwonenden geweest. Woonforte heeft ook nog gesproken met de VvE / bewonersafvaardiging van het naastgelegen appartementengebouw Karante. Op basis van de inspraak heeft Woonforte het ontwerp van het gebouw aangepast. Zo zijn de torentjes (blokjes B en D op onderstaande plaatjes) maar liefst 12 meter opgeschoven. Daardoor is de afstand tot het appartementengebouw Karante flink vergroot. Ook hebben wij de afstand tussen de kopgevel van Karante en de zijgevel van de nieuwbouw groter gemaakt. De nieuwbouw komt daarmee weer op de rooilijn van de huidige situatie.”

De tekst loopt door onder de afbeelding.

woonforte.png

Op 15 maart 2023 is weer een bijeenkomst gehouden voor alle omwonenden. “We hebben ook nog apart gesproken met het bestuur/de VVE van Karante en een gesprek gehad met de heer Perotti en een andere omwonende (vooruitlopend op de grote omwonendenbijeenkomst). We kregen trouwens veel positieve reacties op het nieuwe plan tijdens de bijeenkomst voor omwonenden”, vertelt Woonforte.

Wettelijke eisen

Ten slotte concludeerde Latief Perotti dat het plan niet aan de wettelijke eisen zou voldoen. “Uiteraard voldoet het plan aan alle wettelijke eisen”, aldus Woonforte. “Het bestemmingsplan is overigens deze week goedgekeurd door het College van B&W. Ter voorbereiding daarvan heeft de gemeente het plan ook getoetst aan de wettelijke eisen.”

Wooncrisis oplossen

Aan de Noorderkeerkring komen straks 177 appartementen: 126 gewone appartementen en 47 zorgeenheden. De twee- en driekamerappartementen variëren van 48-80 m2. Woonforte zegt hierover: “Het worden mooie en comfortabele woningen die ook nog eens heel energiezuinig zijn. Parkeren is op de begane grond. Op het dak van de parkeergarage komt een mooie groene binnentuin, super fijn om daar lekker te zitten en een praatje te maken met de andere bewoners. De groene binnentuin zorg ook dat de omgeving minder warm wordt. De Noorderkeerkring ligt dicht bij winkels, openbaar vervoer en groen. Kortom de nieuwbouw is een topplek om te wonen voor senioren, mensen die zorg nodig hebben en voor de vele woningzoekenden die door de wooncrisis al jaren smachten naar een woning. Deze woningen zijn hard nodig om de wooncrisis te lijf te gaan!”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Sport vandaag 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving vandaag 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving vandaag 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige vandaag 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.

Advertorial Kinderen vandaag 12:36

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken.