Josh Walet

Woonforte over huisvesting statushouders: “78% woningen naar gewone woningzoekenden”

In het proces van woningen verhuren krijgt een aantal groepen voorrang, waaronder statushouders. Hoeveel mensen krijgen die voorrang in Alphen aan den Rijn? 

Ieder jaar krijgt de gemeente Alphen aan den Rijn van het Rijk een taakstelling voor de huisvesting van statushouders in de gemeente. Woningcorporaties Woonforte en Habeko spelen hierin een belangrijke rol.

Volgens Woonforte gaat 78% van de woningen naar gewone woningzoekenden. “In 2020 waren er bij Woonforte 588 sociale huurwoningen te huur. 26 woningen gingen naar 51 statushouders. Dit is 5% van alle woningtoewijzingen”, legt Woonforte uit. “Dit jaar zijn 37 woningen toegewezen aan 45 statushouders en waren er 474 woningen te huur. Dat is 8% van het totaal tot nu toe.”

Om de taakstelling te halen heeft de gemeente besloten de statushouders met voorrang een woning toe te wijzen. “Woonforte werkt samen met de gemeente om de taakstelling te halen. Ook urgent woningzoekenden, huurders uit sloopwoningen, mensen uit een zorginstelling en mensen uit noodsituaties krijgen voorrang.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 14:49

Kerstlichtje voor Alphenaren

Na de zeer geslaagde actie vorig jaar organiseert Tom in de Buurt dit jaar opnieuw weer een Kerstlichtje-nominatie. Welke Alphenaar verdient volgens jou een kerstlichtje?

Werken gisteren 13:04

Het nieuwe vacature aanbod van week 47

Op zoek naar baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je vacatures in diverse soorten branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Sport gisteren 09:36

Mooie opbrengst Spinning Marathon Alphen

Begin deze maand werd de Spinning Marathon Alphen gehouden bij Jawi Fitness Club Nederland. En dat heeft een mooie opbrengst opgeleverd. 

Calamiteiten 27 nov. 2021 18:30

Auto belandt in de sloot na botsing

Op de N11 nabij Zwammerdam heeft zaterdag aan het einde van de middag een ongeval plaatsgevonden. Een auto is daarbij in de sloot beland.

Advertorial Wonen en bouwen 27 nov. 2021 15:56

Eerste sleutel voor huis Housing First in Alphen aan den Rijn

Iedereen verdient een kans en soms is er meer dan één kans nodig. Als je geen netwerk hebt om op terug te vallen of als het allemaal niet lukt omdat je niet in het 'juiste' hokje past, dan is het zo lastig om terug te komen van een tegenslag. En die tegenslag kan ons echt allemaal overkomen. Woonforte is daarom blij dat ze hier een bijdrage aan kunnen leveren.