Woonforte

Woonforte overhandigt cheque ter waarde van € 5.000 aan Participe

Op de Nationale Buitenspeeldag op de Burgemeester Bruins Slotsingel overhandigde Monique Brewster, directeur-bestuurder van Woonforte, een cheque van € 5.000 aan Participe voor het organiseren van sportactiviteiten voor jongeren in aandachtswijken. Participe en de jongerenwerkers zetten zich in voor deze kwetsbare groep binnen onze samenleving. Ook Woonforte vindt het belangrijk dat deze jongeren een waardevolle plek vinden in hun buurt.

Jongeren die opgroeien in aandachtswijken worden vaak geconfronteerd met diverse uitdagingen. Dit varieert van sociaaleconomische moeilijkheden tot beperkte toegang aan educatieve en recreatieve mogelijkheden. Het is van cruciaal belang dat deze jongeren steun krijgen en middelen om zelfredzaam te worden. Ook Woonforte vindt het belangrijk dat zij hun plek vinden in de samenleving en hier vanuit positiviteit aan deelnemen.

Ondersteuning aan jongeren voor een positieve samenleving

Participe biedt activiteiten en programma's aan specifiek voor jongeren in aandachtswijken. Deze organisatie ondersteunt jongeren bij hun persoonlijke ontwikkeling, het opbouwen van vaardigheden en het creëren van een positieve gemeenschap.

Met het organiseren van sportprogramma's moedigt Participe jonge kinderen aan om mee te doen aan deze activiteiten. Ook oudere kinderen worden hierbij betrokken via stages. Vaak zijn dit jongeren die moeilijk aan een stageplek kunnen vinden en niet de kans krijgen om te groeien. Zij kunnen bijvoorbeeld aan het werk als jongerenwerker. Zo leren ze vaardigheden om actief te participeren in de maatschappij.

Meer veerkracht in Alphense wijken

Met deze investering wil Woonforte een directe en positieve impuls geven aan een positief leven van jongeren in aandachtswijken. Dit kan ervoor zorgen dat de veerkracht in deze wijken toeneemt. Dit biedt meer kansen voor deze jongeren en ook voor de volgende generatie.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 16:27

Alphenaar Lars voltooit historische Noordzee-oversteek op waterstofboot

Lars Wielinga (25) uit Alphen aan den Rijn heeft samen met het TU Delft Hydro Motion Team geschiedenis geschreven door op 11 juli 2024 als eerste met een volledig waterstof aangedreven boot de Noordzee over te steken van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk.  

Calamiteiten vandaag 13:37

Fietsster gewond bij aanrijding op de Noorderkeerkring

Zaterdagochtend heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een auto op de Noorderkeerkring in Alphen aan den Rijn. Het ongeval vond plaats rond 12:00 uur en leidde tot een snelle inzet van de hulpdiensten, inclusief de traumahelikopter.  

Werken vandaag 12:09

Vacatureoverzicht week 28: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Advertorial Overige gisteren 17:01

Remco Kouwenhoven van ProviderCheck deelt handige tips om te besparen op internet en sim-only abonnementen

In deze tijden waarin alles steeds duurder wordt, is het voor veel mensen een uitdaging om de maandelijkse uitgaven onder controle te houden. Vandaag spreken we met Remco Kouwenhoven, Alphenaar en medeoprichter van vergelijkingswebsite ProviderCheck. Hij geeft ons enkele waardevolle tips om te besparen op internet en sim only abonnementen. We zitten met hem aan de koffie om te horen welke adviezen hij voor zijn dorpsgenoten heeft.