Woonforte

Woonforte start groot onderhoud Hof van Alfen

Deze maand start het groot onderhoud voor de 83 huurwoningen in Hof van Alfen. Woonforte gaat het gebouw isoleren en flink opknappen.

ERA Contour gaat de komende maanden in opdracht van de corporatie aan de slag. Naast buitenschilderwerk vindt er onderhoud plaats aan de daken, de balkons en de algemene ruimten. Bloemen Architecten uit Alphen aan den Rijn heeft voor het Hof van Alfen een ontwerp gemaakt met een moderne, frisse uitstraling.

In juli zijn schilders al gestart in de algemene ruimten met het schilderen van een frisse kleur op de binnenkozijnen, de plafonds en de voordeuren van de woningen. Daarnaast komt er ook nieuwe vloerbedekking in de algemene ruimten van het gebouw. Op het dak komen zonnepanelen. Het gebouw krijgt een facelift met nieuwe entree, frisse kleur op de kozijnen, nieuwe balkonhekken en nieuwe zonneschermen.

Woonforte: “De nieuwe entree aan de Prins Hendrikstraat is een verbetering van de veiligheid. Voortaan zijn de postkasten van buitenaf te vullen en van binnenuit voor de bewoners te legen. Dit voorkomt zoveel mogelijk ongenode bezoekers in de algemene hal.” Ook plaatst Woonforte in elke woning twee rookmelders.

Isolatiemaatregelen voor betere energieprestatie

Woonforte vindt het belangrijk om oog te houden voor dalende woonlasten van huurders. Daarom blijft de corporatie investeren in energiebesparende maatregelen. “De spouwmuren en de kruipruimte krijgen goede isolatie. Er komt HR++ glas en energiebesparende ledverlichting in de algemene ruimten. Ook plaatsen we gratis zonnepanelen op de daken – voor elke woning komen vier panelen. De besparing in de elektrakosten komen ten gunste van de huurders zelf.”

Naar verwachting zijn de werkzaamheden in december afgerond.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 11:33

Partijen hoogheemraadschap van Rijnland bereiken akkoord

De nieuwe dagelijks bestuurders (hoogheemraden) van Rijnland zijn op 31 mei 2023 tijdens een extra vergadering van het algemeen bestuur (VV) geïnstalleerd. BBB, VVD, CDA, Agrarisch, Natuur en JA21 hebben een akkoord bereikt en zullen gaan samenwerken.

Politie en handhaving vandaag 10:27

Politie zoekt mannen die motoren uit parkeergarage stalen

In de nacht van 7 op 8 oktober zijn twee motoren uit de parkeergarage van een appartementencomplex in Alphen aan den Rijn gestolen. De politie toonde beelden van de verdachten in het opsporingsprogramma Team West.

Advertorial Theater vandaag 09:21

Speel mee in een professionele theaterproductie

Bos Theaterproducties, producent van de succesvolle Herman Groen-voorstellingen, is op zoek naar amateurs (m/v/x) die mee willen spelen in de gloednieuwe komedie Rust en Vreugd. Een ontroerende, herkenbare en vooral tenenkrommend grappige muzikale voorstelling. Voor iedereen die het leven vol wil aangrijpen!

Politiek gisteren 19:22

Alleen opvang voor Oekraïense vluchtelingen aan Steekterweg

Naar aanleiding van onrust tijdens een bewonersavond over opvang van Oekraïense vluchtelingen aan de Steekterweg zijn er behoorlijk wat indianenverhalen in omloop. Wethouders Schotanus en Van As en burgemeester Spies nemen de moeite om rustig uit te leggen hoe het écht zit.

Advertorial Evenementen gisteren 18:07

Zaterdag 22 juli Sama Sama Summer Party

Op veler verzoek wordt alsnog een Sama Sama Party georganiseerd! Zoals aangekondigd wordt dit jaar geen groot Sama Sama Festival georganiseerd. Naar aanleiding van vele verzoeken heeft het bestuur echter besloten toch een Sama Sama Summer Party te lanceren.

Maatschappelijk gisteren 17:00

Voorzitter Alphense Voedselbank fietst 825 kilometer voor sponsorgeld

Het nieuwe pand van de Voedselbank is al even in gebruik genomen en werd afgelopen weekend geopend. De afgelopen maanden heeft het team vrijwilligers gemerkt dat het toch erg warm wordt in de uitdeelruimte. Voorzitter Dirk van Kampen zal daarom ruim 800 kilometer fietsen om sponsorgeld op te halen.