Woonforte

Woonforte start groot onderhoud Hof van Alfen

Deze maand start het groot onderhoud voor de 83 huurwoningen in Hof van Alfen. Woonforte gaat het gebouw isoleren en flink opknappen.

ERA Contour gaat de komende maanden in opdracht van de corporatie aan de slag. Naast buitenschilderwerk vindt er onderhoud plaats aan de daken, de balkons en de algemene ruimten. Bloemen Architecten uit Alphen aan den Rijn heeft voor het Hof van Alfen een ontwerp gemaakt met een moderne, frisse uitstraling.

In juli zijn schilders al gestart in de algemene ruimten met het schilderen van een frisse kleur op de binnenkozijnen, de plafonds en de voordeuren van de woningen. Daarnaast komt er ook nieuwe vloerbedekking in de algemene ruimten van het gebouw. Op het dak komen zonnepanelen. Het gebouw krijgt een facelift met nieuwe entree, frisse kleur op de kozijnen, nieuwe balkonhekken en nieuwe zonneschermen.

Woonforte: “De nieuwe entree aan de Prins Hendrikstraat is een verbetering van de veiligheid. Voortaan zijn de postkasten van buitenaf te vullen en van binnenuit voor de bewoners te legen. Dit voorkomt zoveel mogelijk ongenode bezoekers in de algemene hal.” Ook plaatst Woonforte in elke woning twee rookmelders.

Isolatiemaatregelen voor betere energieprestatie

Woonforte vindt het belangrijk om oog te houden voor dalende woonlasten van huurders. Daarom blijft de corporatie investeren in energiebesparende maatregelen. “De spouwmuren en de kruipruimte krijgen goede isolatie. Er komt HR++ glas en energiebesparende ledverlichting in de algemene ruimten. Ook plaatsen we gratis zonnepanelen op de daken – voor elke woning komen vier panelen. De besparing in de elektrakosten komen ten gunste van de huurders zelf.”

Naar verwachting zijn de werkzaamheden in december afgerond.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Politiek plein gisteren 20:34

Minister Van Gennip en CDA-lijsttrekker Berendsen spreken op avond in Hazerswoude-Dorp

Met de verkiezingen voor het Europees Parlement voor de deur (op 6 juni aanstaande) organiseren de gezamenlijke CDA-afdelingen in het Groene Hart een verkiezingsavond op dinsdag 21 mei met lijsttrekker Tom Berendsen en een aantal kandidaten. Ook minister van Sociale zaken en werkgelegenheid Karien van Gennip zal tijdens de avond spreken, evenals de nieuwe regionale voorzitter van LTO, Kees Captein.

Advertorial Overige gisteren 14:16

De kracht van frequentie bij het SamenhuiS

Kanker kan je leven flink op z’n kop zetten. Het is onzeker wat je te wachten staat, hoe je toekomst eruit ziet. Door de hele rollercoaster kan je jezelf en het vertrouwen in je lichaam behoorlijk kwijt raken. Alles staat op ‘overleven’. Wat helpt jou om je beter te voelen?

Advertorial Evenement gisteren 09:54

Bestel snel je pre-order ticket voor Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni wordt het tijd voor een heerlijk Hollands feestje met topartiesten! Kom gezellig langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets vliegen de deur uit! Voor de vroege vogels is er een echte Hollandse deal voor slechts €14,95! Sla snel je kaartjes in, want hierna zijn alleen nog de early bird tickets beschikbaar voor €22,50.

Advertorial Winactie Actie 19 mei 2024 16:24

Win een zes weken afvalprogramma ter waarde van €330

Sport-zorg geeft aan twee gelukkige mensen de kans om een zes weken durend afvalprogramma te volgen ter waarde van €330! Lees hieronder wat je moet doen om kans te maken.

Romeinen 19 mei 2024 13:15

De Romeinse limesweg ligt nog altijd onder de grond

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft veel Romeinse voorwerpen opgegraven. Er is echter geen enkele ruïne te zien. Maar, er is wel een Romeinse weg die onder de grond nog altijd gewoon bestaat. Het is deze limesweg die langs de Oude Rijn regelmatig tevoorschijn komt als er aan een modern bouwproject wordt begonnen.