Woonforte

Woonforte start in januari met grote verbouwing De Barones

De vergunning is verleend en op 1 januari 2022 krijgt Woonforte de sleutel. Het transformeren van het kantoorgebouw aan de Prinses Margrietlaan in Alphen aan den Rijn naar 131 woningen kan dus bijna beginnen.

In maart 2018 kocht Woonforte het kantoor aan de Prinses Margrietstraat 3, dat een totale oppervlakte heeft van ruim 6.700m2. Het kantoorgebouw wordt omgebouwd naar 131 appartementen. Deze maand is de omgevingsvergunning verleend. Het is nu wachten totdat alle huidige huurders uit het pand zijn vertrokken.

Op 1 januari krijgt Woonforte de sleutel en start de grote verbouwing. De verhuur van de appartementen start naar verwachting in 2022. Als alles volgens planning loopt, kunnen de nieuwe huurders eind 2022 in hun appartement wonen.

Verschillende woningtypes 

Woonforte gaat verschillende type woningen realiseren in het gebouw. Er komen studio’s, tweekamer-woningen en driekamer-woningen. Woonforte gaat de woningen aanbieden aan jongeren, starters en herstarters met kinderen. "Vooral deze groepen hebben nu veel moeite om een woning te vinden. Zij hebben veel last van de wooncrisis. De transformatie van dit pand biedt daarvoor een oplossing", aldus Woonforte. Met de transformatie van dit pand levert de corporatie een oplossing. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 14:49

Kerstlichtje voor Alphenaren

Na de zeer geslaagde actie vorig jaar organiseert Tom in de Buurt dit jaar opnieuw weer een Kerstlichtje-nominatie. Welke Alphenaar verdient volgens jou een kerstlichtje?

Werken gisteren 13:04

Het nieuwe vacature aanbod van week 47

Op zoek naar baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je vacatures in diverse soorten branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Sport gisteren 09:36

Mooie opbrengst Spinning Marathon Alphen

Begin deze maand werd de Spinning Marathon Alphen gehouden bij Jawi Fitness Club Nederland. En dat heeft een mooie opbrengst opgeleverd. 

Calamiteiten 27 nov. 2021 18:30

Auto belandt in de sloot na botsing

Op de N11 nabij Zwammerdam heeft zaterdag aan het einde van de middag een ongeval plaatsgevonden. Een auto is daarbij in de sloot beland.

Advertorial Wonen en bouwen 27 nov. 2021 15:56

Eerste sleutel voor huis Housing First in Alphen aan den Rijn

Iedereen verdient een kans en soms is er meer dan één kans nodig. Als je geen netwerk hebt om op terug te vallen of als het allemaal niet lukt omdat je niet in het 'juiste' hokje past, dan is het zo lastig om terug te komen van een tegenslag. En die tegenslag kan ons echt allemaal overkomen. Woonforte is daarom blij dat ze hier een bijdrage aan kunnen leveren.