Woonforte

Woonforte start met fase II grootonderhoud Zwammerdam

Woonforte gaat 51 huurwoningen in Buitendorpstraat, Vinkebuurt en Spoorlaan grondig isoleren en op de daken komen zonnepanelen. De werkzaamheden starten deze week. Al eerder in fase I zijn de huurwoningen opgeknapt met nieuwe keukens, badkamers en toiletten, is schilderwerk uitgevoerd en mechanische ventilatie toegevoegd.  

Bij de start van fase I vorig jaar kon de Provincie Zuid-Holland geen vergunning verlenen voor de energiebesparende maatregelen door de Flora- en Faunawet. De aanwezigheid van broedende vleermuizen en mussen die hier ook overwinterden, dwarsboomde de planning voor de genoemde buitenwerkzaamheden. Door de eerder aangebrachte, tijdelijke nest- en verblijfkasten in fase I kon de provincie nu wel de vergunning afgeven. De komende maanden gaat de corporatie aan de slag. De daken worden vernieuwd, er komen nieuwe dakgoten en regenpijpen en elke woning wordt goed geïsoleerd.

Isolatiemaatregelen voor betere energieprestatie
Woonforte vindt het belangrijk om oog te houden voor dalende woonlasten voor huurders. Daarom blijft de corporatie investeren in energiebesparende maatregelen. De woningen krijgen spouw- en dakisolatie. Ook gaat Woonforte gratis zonnepanelen op de daken plaatsen. In combinatie met de in fase I geplaatste HR++ beglazing en de nieuwe voordeuren gaan de bewoners flink besparen op hun energierekening.
Naar verwachting zijn de werkzaamheden in december afgerond.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca gisteren 15:24

Voordelig eten bij Bregje

Hoera! Proeflokaal Bregje heeft 25 vestigingen door heel Nederland. Om dat te vieren kun je in de maand september extra voordelig eten bij Proeflokaal Bregje.

Sport gisteren 14:07

Ex-profs tegen amateurs: ongelijke strijd

Vorig seizoen was het in de eerste klasse A een vreemde competitie. Wekelijks sprake van een nieuwe koploper. In de Hoofdklasse A lijkt het dit jaar een zelfde beeld te krijgen. Na drie wedstrijddagen is nog geen enkele club zonder puntenverlies.

Gemeente gisteren 12:16

De oorlog in beeld

Toen op 7 mei 1945 bekend werd dat een dag later een stoet van de Prinses Irenebrigade en geallieerden via de Rijndijk naar Den Haag te zien zou zijn, regelden de zusters van ’t Zwaantje, Rijndijk Oost, dat de kinderen van de Rijndijk, de Groenendijk en Koudekerk in optocht konden gaan kijken naar hun berijders. Op zich al een unieke samenwerking tussen het katholieke Hazerswoude en het protestantse Koudekerk.   

Evenementen 14 sep. 2019 12:28

Taptoe viert dertigste editie

Op zaterdagavond 14 september viert Taptoe Alphen de dertigste editie van het evenement. Verschillende muziekkorpsen uit de regio komen naar het Stadhuisplein om op te treden.

Advertorial Horeca 14 sep. 2019 10:51

Feestelijke avond bij De Zaak

Op dinsdag 17 september is het feest bij Grandcafé de Zaak. Op de vooravond van de jaarmarkt gaat het dak er 's avonds af!