Woonforte

Woonforte start met fase II grootonderhoud Zwammerdam

Woonforte gaat 51 huurwoningen in Buitendorpstraat, Vinkebuurt en Spoorlaan grondig isoleren en op de daken komen zonnepanelen. De werkzaamheden starten deze week. Al eerder in fase I zijn de huurwoningen opgeknapt met nieuwe keukens, badkamers en toiletten, is schilderwerk uitgevoerd en mechanische ventilatie toegevoegd.  

Bij de start van fase I vorig jaar kon de Provincie Zuid-Holland geen vergunning verlenen voor de energiebesparende maatregelen door de Flora- en Faunawet. De aanwezigheid van broedende vleermuizen en mussen die hier ook overwinterden, dwarsboomde de planning voor de genoemde buitenwerkzaamheden. Door de eerder aangebrachte, tijdelijke nest- en verblijfkasten in fase I kon de provincie nu wel de vergunning afgeven. De komende maanden gaat de corporatie aan de slag. De daken worden vernieuwd, er komen nieuwe dakgoten en regenpijpen en elke woning wordt goed geïsoleerd.

Isolatiemaatregelen voor betere energieprestatie
Woonforte vindt het belangrijk om oog te houden voor dalende woonlasten voor huurders. Daarom blijft de corporatie investeren in energiebesparende maatregelen. De woningen krijgen spouw- en dakisolatie. Ook gaat Woonforte gratis zonnepanelen op de daken plaatsen. In combinatie met de in fase I geplaatste HR++ beglazing en de nieuwe voordeuren gaan de bewoners flink besparen op hun energierekening.
Naar verwachting zijn de werkzaamheden in december afgerond.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gemeente vandaag 10:54

Regio Holland Rijnland introduceert deelauto

Vanaf maandag 27 januari kun je jouw auto delen met inwoners van gemeenten in de regio Holland Rijnland, het samenwerkingsverband van dertien gemeenten. Via een autodeelplatform kun je dan de beschikbaarheid van deelauto’s zien.

Advertorial Gezondheid en welzijn vandaag 09:49

Werken als wijkverpleegkundige bij ActiVite

Sophie en Floor werken als wijkverpleegkundige bij ActiVite. Samen met hun collega’s zetten ze zich elke dag weer in voor de beste zorg. Wat adviseren zij als iemand als wijkverpleegkundige wil werken?

Calamiteiten gisteren 17:16

Gevluchte bestuurder blijkt 27-jarige man uit Boskoop

In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 januari reed een bestuurder van een personenauto tegen een boom aan, waarna de bestuurder op de vlucht sloeg. Uit onderzoek van de politie blijkt dat de eigenaar van de auto een 27-jarige man uit Boskoop is.

Rechtszaak gisteren 16:32

Verdachte in verkrachtingszaak blijft voorlopig vastzitten

Op 30 september 2019 verkrachtte een 26-jarige verdachte een vrouw in Kerk en Zanen. Volgens de verdachte ging het niet om een verkrachting, de vrouw zou zelf van harde seks houden. Het Openbaar Ministerie (OM) en de Haagse rechtbank geloofden het verhaal van de verdachte niet.

Blog Opinie gisteren 15:53

Geen tegenstand voor slordig spelend ARC

ARC moest zaterdag in principe een makkie hebben aan het bezoekende Achilles’29. De opponent uit Groesbeek met louter onuitspreekbare namen pakte dit seizoen immers slechts een punt. Ondanks het feit dat de thuisclub slordig en in een veel te laag tempo speelde, werd het ook een simpele overwinning.