Woonforte start met werkzaamheden in het Rode Dorp

Woonforte gaat de eengezinswoningen in het Rode Dorp vernieuwen. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. Deze week zijn de eerste hekken om de woningen van fase 1 in het Rode Dorp geplaatst. Kjeld Sloop & Asbest start in oktober met de sloop van de woningen in fase 1.

De nieuwe eengezinswoningen zijn nul-op-de-meter-woningen: zeer goed geïsoleerd, voorzien van zonnepanelen en iedere woning krijgt een eigen bodemwarmtepomp. De woningen worden gemaakt in de fabriek en afgebouwd op het terrein. De bouw gaat daardoor snel. Volgens planning begint ERA Contour begin 2021 met de bouw van de 47 nieuwe huurwoningen. Naar verwachting zijn de woningen van fase 1 eind 2021 al klaar.

Woonforte heeft met de klankbordgroep de indeling van de woningen en de wensen voor de woningen besproken. Om technische en financiële redenen konden helaas niet alle wensen vervuld worden. Toch mag het resultaat er zijn. Het zijn mooie, comfortabele eengezinswoningen met een woonkamer, drie slaapkamers en een ruime zolder.

Het is een spannende tijd voor huurders

Er is jarenlang naar toegewerkt. De huurders uit fase 1 hebben hun keuze mogen doorgeven of zij willen terugkeren naar het Rode Dorp. “Een spannende tijd. Kiezen van een papieren plattegrond is niet makkelijk”, aldus Woonforte. Vanaf maandag 21 september krijgen huurders uit fase 2 en 3 de keuze om te verhuizen naar een woning in fase 1. Daarna adverteert Woonforte de overgebleven woningen op Huren in Holland Rijnland.

Samenwerking

Op meerdere plekken wordt straks gewerkt in het Rode Dorp. De sloop- en nieuwbouw wordt uitgevoerd door Woonforte en ERA Contour, de herinrichting van de wijk door de gemeente en Heijmans. Om de bewoners in het Rode Dorp goed op de hoogte te houden van alle werkzaamheden, afsluitingen van straten en actueel nieuws is er een gezamenlijke website: www.rodedorpalphen.nl. Hier vinden de bewoners een compleet overzicht van het laatste nieuws in het Rode Dorp.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Bekende Alphenaren in de stoel bij Gilbert vandaag 15:46

Viviënne Winkelaar in de stoel bij Gilbert: highlights en ondernemen in coronatijd

Elke maand zit er bij kapper Gilbert van Coiffures Gilbert een bekende Alphenaar in de stoel. Tijdens het knippen vraagt hij hen het hemd van het lijf. Dit keer de Alphense onderneemster Viviënne Winkelaar, die Bij Hen, de Schaapskooi en Snackbar de Pieper runt.

Romeinen vandaag 12:05

ROMEINEN Bronzen steelpan

Romeins voedsel lijkt op dat van ons. Ook de manier om voedsel te bereiden lijkt op die van ons. Eigenlijk is het natuurlijk andersom. Dus het bereiden gaat net als toen nog steeds in een oven, op het vuur en in een pan. Al koken wij niet meer in een bronzen steelpan.

Algemeen gisteren 16:38

Vannacht gaat de klok een uur terug

In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 oktober gaat de wintertijd in. Dit houdt in dat de klok een uur achteruit gaat, en de dag dus een uur langer duurt!