Woonforte

Woonforte start volgende week met verduurzamen woningen in de Lauwers

Woonforte start volgende week met de uitvoering van het megaproject ‘Verduurzamen Lauwers’. Hier gaan 28 eengezinswoningen en 28 maisonnettes van het gas af. Alle woningen worden vergaand geïsoleerd en krijgen een warmtepomp en zonnepanelen op het dak.

De 28 eengezinswoningen in de Lauwers zijn de eerste NOM-woningen door renovatie in Alphen aan den Rijn. De 28 maisonnettes worden Bijna-Energie-Neutraal (BENG). Vanwege het gezamenlijk dak zijn er namelijk minder zonnepanelen per woning. 

Het is de eerste keer dat Woonforte een groot aantal woningen gasloos maakt. Met de gekozen energiemaatregelen worden de eengezinswoningen zelfs nul-op-de-meter woningen. Door het grote aantal zonnepanelen op het dak krijgen deze woningen voldoende capaciteit om met een gemiddeld energieverbruik quite te draaien. De bewoners wonen duurzaam en kostenbesparend. Samen met aannemer Rutges Vernieuwt is een solide plan van aanpak gemaakt. Bloemen Architecten heeft een frisse en moderne uitstraling voor de nieuwe gevels ontworpen.

Volledige isolatie van de woningen
De 56 huurwoningen in de Lauwers krijgen vloer- en dakisolatie, zonnepanelen, volledig nieuwe geïsoleerde gevels met kunststof kozijnen en triple glas. Per vertrek zorgt een warmteterugwinning-unit (WTW) van ClimaRad voor de toe- en afvoer van ventilatielucht. Naast alle energiemaatregelen komt er ook een nieuw keukenblok met een inductiekookplaat.

Verwarmen via de grond
Voor de bewoners gaat er veel veranderen. De woningen gaan van het gas af. Voor het verwarmen van de woning en het water komt in elke woning een warmtepomp in plaats van de cv-ketel. De warmtepomp haalt de warmte uit de bodem. Voor de leidingen van de warmtepomp boort de aannemer bodemlussen in de grond tot 130 meter diep.

Logeerwoning
In maart beginnen de werkzaamheden in de eerste woningen. Het grootste deel van de bewoners gaat in deze fase tijdelijk naar een logeerwoning. De corporatie begint de renovatie bij de eengezinswoningen en eindigt met de maisonnettes. Naar verwachting is het project in september klaar.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Overige vandaag 11:40

Happy New Studio!

Studio86 is helemaal vernieuwd zodat er nóg hippere foto's gemaakt kunnen worden!

Advertorial Evenementen gisteren 16:10

Twee dagen feest in Alphen aan den Rijn!

Nog drie weken en het is zover! Vrijdag 7 en zaterdag 8 februari zijn er niet één maar twee nieuwe feesten in Alphen: Das Winterfest en Winterlake. Heb jij al tickets?

Advertorial Winkels gisteren 13:20

Feestelijke opening 'Word eens wakker!'

Alphen aan den Rijn is binnenkort een bijzondere winkel rijker. Op De Werf opent Mariska van der Haven op zaterdag 1 februari haar winkel met de naam ‘Word eens wakker’. Het betreft een winkel in tweedehands dameskleding. Alle stukken hebben een duurzaam predicaat. De feestelijke grand opening is die dag van 10:00 tot 16:00 uur.

Calamiteiten gisteren 12:21

Grootschalige verkeerscontrole in Alphen

Op vrijdag 17 januari vond er een paar uur lang een grootschalige verkeerscontrole plaats op de Genielaan in Alphen, nabij de Hoorn. Hierbij zijn onder andere meerdere voertuigen in beslag genomen. 

Overige gisteren 12:06

Alphense Steven in actie voor Het vergeten kind

De 16-jarige Steven Heppener uit Alphen aan den Rijn, gaat op 20 januari 2020 een poging doen om het wereldrecord indoor karten te verbreken. Dit doet hij voor het goede doel ‘Het vergeten kind’.

Overige gisteren 11:33

Beste Dakar Rally ooit voor Tim en Tom Coronel

Tim en Tom Coronel hebben de finish van de Dakar Rally in Saudi-Arabië gehaald. Met het volbrengen van de race bereikte de tweeling ook nog het beste resultaat in de rangschikking ooit. Ze wisten de 27e plaats in de eindrangschikking te behalen.