Woonforte

Woonforte start volgende week met verduurzamen woningen in de Lauwers

Woonforte start volgende week met de uitvoering van het megaproject ‘Verduurzamen Lauwers’. Hier gaan 28 eengezinswoningen en 28 maisonnettes van het gas af. Alle woningen worden vergaand geïsoleerd en krijgen een warmtepomp en zonnepanelen op het dak.

De 28 eengezinswoningen in de Lauwers zijn de eerste NOM-woningen door renovatie in Alphen aan den Rijn. De 28 maisonnettes worden Bijna-Energie-Neutraal (BENG). Vanwege het gezamenlijk dak zijn er namelijk minder zonnepanelen per woning. 

Het is de eerste keer dat Woonforte een groot aantal woningen gasloos maakt. Met de gekozen energiemaatregelen worden de eengezinswoningen zelfs nul-op-de-meter woningen. Door het grote aantal zonnepanelen op het dak krijgen deze woningen voldoende capaciteit om met een gemiddeld energieverbruik quite te draaien. De bewoners wonen duurzaam en kostenbesparend. Samen met aannemer Rutges Vernieuwt is een solide plan van aanpak gemaakt. Bloemen Architecten heeft een frisse en moderne uitstraling voor de nieuwe gevels ontworpen.

Volledige isolatie van de woningen
De 56 huurwoningen in de Lauwers krijgen vloer- en dakisolatie, zonnepanelen, volledig nieuwe geïsoleerde gevels met kunststof kozijnen en triple glas. Per vertrek zorgt een warmteterugwinning-unit (WTW) van ClimaRad voor de toe- en afvoer van ventilatielucht. Naast alle energiemaatregelen komt er ook een nieuw keukenblok met een inductiekookplaat.

Verwarmen via de grond
Voor de bewoners gaat er veel veranderen. De woningen gaan van het gas af. Voor het verwarmen van de woning en het water komt in elke woning een warmtepomp in plaats van de cv-ketel. De warmtepomp haalt de warmte uit de bodem. Voor de leidingen van de warmtepomp boort de aannemer bodemlussen in de grond tot 130 meter diep.

Logeerwoning
In maart beginnen de werkzaamheden in de eerste woningen. Het grootste deel van de bewoners gaat in deze fase tijdelijk naar een logeerwoning. De corporatie begint de renovatie bij de eengezinswoningen en eindigt met de maisonnettes. Naar verwachting is het project in september klaar.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Restaurantweek gisteren 18:42

Alphens Restaurantweek: Bowling Alphen - een culinaire strike

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Bowling Alphen.

Advertorial Winkels gisteren 14:46

Bieronline: een webshop met speciaalbieren

De afgelopen maanden hebben John en Maarten van Bier Online het steeds vaker gehad over het starten van een webshop met speciaalbieren. ‘’Tijdens de coronapandemie hebben wij besloten het risico te nemen en deze webshop te realiseren. Dit kon mede dankzij onze kennis, aangezien wij naast Bier Online allebei een fulltimebaan in de ICT hebben.’’

Overige gisteren 09:31

Ontsnapte pinguïn uit Avifauna gevonden

Eerder deze week is er een pinguïn ontsnapt uit vogelpark Avifauna. Na eerder gesignaleerd te zijn bij Nieuwveen werd het beestje gisteren eindelijk gevonden in Bodegraven.

Alphens Restaurantweek 8 aug. 2020 17:35

Alphens Restaurantweek: Osteria La Piazza - waan je in ‘la dolce vita’

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 Augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Osteria La piazza!