Google Street View

Woonforte transformeert kantoor naar appartementen voor jongeren en (her)starters

Woonforte heeft het kantoorgebouw aan de Prinses Margrietstraat 3 in Alphen aan den Rijn gekocht. De woningcorporatie gaat het kantoor, gelegen naast winkelcentrum De Baronie, ombouwen naar 131 appartementen. De verwachting is dat de woningen in 2022 worden opgeleverd.

Jongeren en (her)starters

Woonforte gaat verschillende type woningen realiseren in het gebouw. Er komen studio’s, tweekamer-woningen en driekamer-woningen. Woonforte gaat de woningen aanbieden aan jongeren, starters en herstarters met kinderen. "Vooral deze groepen hebben nu veel moeite om een woning te vinden. Zij hebben veel last van de wooncrisis", aldus Woonforte. Met de transformatie van dit pand levert de corporatie een oplossing. 

Nog in gebruik als kantoor

In maart 2018 kocht Woonforte het kantoor aan de Prinses Margrietstraat 3, dat een totale oppervlakte heeft van ruim 6.700m2. Makelaarskantoor JansenDeJong bemiddelde in de geslaagde verkoop en vertegenwoordigde de eigenaren. Het gebouw was nog voor een groot deel verhuurd toen Woonforte het kocht. Op dit moment zitten er nog enkele ondernemers in het pand en die zijn ondertussen bekend met het einde van de huurovereenkomst. Eind 2021 hebben alle ondernemers het pand verlaten. Woonforte start dan direct met de herontwikkeling van het gebouw. De corporatie verwacht de woningen in 2022 op te leveren.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Gemeente vandaag 17:30

Gespannen sfeer bij bijeenkomst tijdelijke huisvesting Steekterweg

Woensdagavond vond een informatiebijeenkomst over tijdelijke opvang voor Oekraïners aan de Steekterweg plaats. Dit omdat er onder bewoners onrust heerst over de locatie en de aantallen die opgevangen zullen worden. Het werd een verhitte avond.

Evenementen vandaag 16:23

Kaartverkoop Zomerspektakel gesloten: vrijdagavond volledig uitverkocht

Nog heel even en dan is het weer zover: het Zomerspektakel aan het Meer. Met elk jaar zo’n 70.000 bezoekers in één weekend belooft het ook dit jaar een knallende editie te worden. Dat Alphenaren er zin in hebben blijkt uit de kaartverkoop; de tickets voor de vrijdagavond zijn volledig uitverkocht.

Advertorial Sport vandaag 14:03

Padellen met jouw sportvereniging bij Sunset Padel

Het sportseizoen zit er voor veel sportclubs (bijna) op. Stilzitten doe je natuurlijk niet, dus probeer eens een andere toffe sport en blijf lekker fit. Kom padellen bij Sunset Padel met je teamgenoten! Sportverenigingen kunnen nu tot 1 juli gebruik maken van een speciale actie. 

Calamiteiten vandaag 12:52

Ambulancedienst waarschuwt voor valse meldingen: “Besef welke gevolgen het heeft”

Afgelopen weekend kreeg de ambulancedienst een melding van een vermeende reanimatie. Eenmaal aangekomen bij de desbetreffende woning bleek het om een valse melding te gaan. De ambulancedienst neemt je mee in hun belevenis van die dag. “Besef jij welke gevolgen het heeft als je denkt een grapje met iemand uit te halen?”

Evenementen vandaag 11:41

Alles wat je moet weten voordat je naar het Zomerspektakel aan het Meer gaat

Het Zomerspektakel aan het Meer staat voor de deur. De laatste 100 kaarten zijn gisteren in de verkoop gegaan en de organisatie verwacht vandaag uit te kopen. Om ervoor te zorgen dat jij goed voorbereid naar het festival kunt gaan, hebben we alle essentiële informatie voor je op een rijtje gezet.