Google Street View

Woonforte transformeert kantoor naar appartementen voor jongeren en (her)starters

Woonforte heeft het kantoorgebouw aan de Prinses Margrietstraat 3 in Alphen aan den Rijn gekocht. De woningcorporatie gaat het kantoor, gelegen naast winkelcentrum De Baronie, ombouwen naar 131 appartementen. De verwachting is dat de woningen in 2022 worden opgeleverd.

Jongeren en (her)starters

Woonforte gaat verschillende type woningen realiseren in het gebouw. Er komen studio’s, tweekamer-woningen en driekamer-woningen. Woonforte gaat de woningen aanbieden aan jongeren, starters en herstarters met kinderen. "Vooral deze groepen hebben nu veel moeite om een woning te vinden. Zij hebben veel last van de wooncrisis", aldus Woonforte. Met de transformatie van dit pand levert de corporatie een oplossing. 

Nog in gebruik als kantoor

In maart 2018 kocht Woonforte het kantoor aan de Prinses Margrietstraat 3, dat een totale oppervlakte heeft van ruim 6.700m2. Makelaarskantoor JansenDeJong bemiddelde in de geslaagde verkoop en vertegenwoordigde de eigenaren. Het gebouw was nog voor een groot deel verhuurd toen Woonforte het kocht. Op dit moment zitten er nog enkele ondernemers in het pand en die zijn ondertussen bekend met het einde van de huurovereenkomst. Eind 2021 hebben alle ondernemers het pand verlaten. Woonforte start dan direct met de herontwikkeling van het gebouw. De corporatie verwacht de woningen in 2022 op te leveren.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek vandaag 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige vandaag 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport vandaag 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek vandaag 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.