Google Street View

Woonforte transformeert kantoor naar appartementen voor jongeren en (her)starters

Woonforte heeft het kantoorgebouw aan de Prinses Margrietstraat 3 in Alphen aan den Rijn gekocht. De woningcorporatie gaat het kantoor, gelegen naast winkelcentrum De Baronie, ombouwen naar 131 appartementen. De verwachting is dat de woningen in 2022 worden opgeleverd.

Jongeren en (her)starters

Woonforte gaat verschillende type woningen realiseren in het gebouw. Er komen studio’s, tweekamer-woningen en driekamer-woningen. Woonforte gaat de woningen aanbieden aan jongeren, starters en herstarters met kinderen. "Vooral deze groepen hebben nu veel moeite om een woning te vinden. Zij hebben veel last van de wooncrisis", aldus Woonforte. Met de transformatie van dit pand levert de corporatie een oplossing. 

Nog in gebruik als kantoor

In maart 2018 kocht Woonforte het kantoor aan de Prinses Margrietstraat 3, dat een totale oppervlakte heeft van ruim 6.700m2. Makelaarskantoor JansenDeJong bemiddelde in de geslaagde verkoop en vertegenwoordigde de eigenaren. Het gebouw was nog voor een groot deel verhuurd toen Woonforte het kocht. Op dit moment zitten er nog enkele ondernemers in het pand en die zijn ondertussen bekend met het einde van de huurovereenkomst. Eind 2021 hebben alle ondernemers het pand verlaten. Woonforte start dan direct met de herontwikkeling van het gebouw. De corporatie verwacht de woningen in 2022 op te leveren.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Algemeen gisteren 16:22

Let op: maandag testbericht NL-Alert

Niet schrikken als je maandag 6 december om 12:00 uur een luid en doordringend alarmgeluid hoort. Er wordt dan namelijk een testbericht van NL-Alert verstuurd.

Sport gisteren 15:37

Uitshirts Zaterdag 3 van Alphense Boys zijn heel bijzonder

Zaterdag 3 van Alphense Boys loopt sinds kort in een wel heel bijzonder uitshirt. Met behulp van sponsor Alphens.nl en SERA Business Design en dankzij de bijdrage die de club geeft aan de inmiddels 14 seniorenteams, werd een zwart outfit met een bijzondere opdruk aangeschaft. Achterop staan niet de echte namen van de spelers vermeld, maar hun bijnamen. En de rugnummers zijn ook allesbehalve traditioneel.

Sport gisteren 14:50

Loop de 20 van Alphen met Alphens.nl en Fort Alpha

De 20 van Alphen komt er weer aan! Loop jij mee met team Alphens.nl - Fort Alpha? Je krijgt niet alleen een startbewijs en een dry running shirt, maar ook wekelijkse hardlooptrainingen en twee gratis consumpties.

Werken gisteren 13:08

Het nieuwe vacature aanbod van week 48

Op zoek naar baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je vacatures in diverse soorten branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.