Josh Walet

Woonforte: “Wietkweken of onderhuur? Doe het niet!”

Het komt regelmatig voor: woonfraude. Woonforte herinnert haar huurders aan de regels en benadrukt de consequenties wanneer er sprake is van fraude.

Voorbeelden van woonfraude zijn het illegaal doorverhuren van een huurwoning, onderverhuren van kamers en overbewoning, maar ook het kweken van bijvoorbeeld hennep en het verkopen van drugs aan huis.

Gevolgen van woonfraude

“Wil je jouw huurwoning illegaal onderverhuren? Of de huurwoning doorverhuren aan familie of vrienden? Bedenk goed wat je doet”, zo begint Woonforte. “We begrijpen dat de wachttijden lang zijn, maar als er geen contract voor medehuur is, mag dit niet. Door illegale onderverhuur moeten eerlijke woningzoekenden langer wachten op een woning.”

De consequenties zijn duidelijk. Bij bewijs van woonfraude betekent dat direct het einde van het huurcontract. Dit omdat woonfraude een criminele activiteit is. “Het maakt de buurt onveilig en vermindert het prettig wonen”, aldus Woonforte. Daarom hoopt de woningcorporatie dat, als je woonfraude vermoedt, je daar een melding van maakt. “Bel met Woonforte: (0172) 418 518 of mail naar service@woonforte.nl.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 09:17

Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen

Onder het genot van een hapje en een drankje kennismaken met misschien wel jouw nieuwe baan en collega’s. Het kan! Veldsink Advies organiseert op 15 juni 2023 het Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen. Tijdens dit evenement maken mensen kennis met het werk in de verzekeringsbranche en onderzoeken ze of het werk in deze sector bij hen past.

Sport vandaag 08:09

Alphia speelt ook volgend seizoen in de 2e klasse

Wat een ontknoping van het seizoen 2022-2023 werd het gisteren op De Bijlen. Het hele seizoen waren alle teams aan elkaar gewaagd en daardoor bleef het spannend tot de laatste wedstrijd. De opdracht voor Alphia voorafgaand aan de wedstrijd tegen Esto was duidelijk. De Alphianen moesten winnen om een veilige plek in de ranglijst te behalen. 

Sport vandaag 08:06

ARC 1 sluit af met nederlaag

De belangen waren groot voor ARC. Als Nieuwenhoorn niet zou winnen en ARC wel dan zou de 3e periode een prooi zijn voor ARC. Het eerste gebeurde, maar ARC verloor met 1 - 0 van Capelle.

Sport vandaag 08:04

Boys 1 sluit af met zege en elfde plek

Alphense Boys sloot het seizoen ’22-’23 op Eerste Pinksterdag af met een 4-1 overwinning bij Alcides en - uiteindelijk – met een elfde plaats op de ranglijst. De doelstelling (vier of vijf clubs onder zich houden) werd daarmee behaald en ook in het nieuwe seizoen is Boys 1 dus Vierde Divisionist.