Wonen en bouwen

Woonforte wil keten vanaf nieuwbouw verlengen

Woonforte wil voor nieuwbouwprojecten van sociale huurwoningen in Alphen aan den Rijn de woonketen langer maken. Doel is een domino-effect in verhuizen. De nieuwbouw wordt gericht toegewezen aan mensen die een huurhuis achterlaten en die woning wordt dan ook gericht toegewezen.

Volgens de huidige regels mag Woonforte de nieuwbouwappartementen toewijzen aan mensen die een sociale huurwoning achterlaten. Met toestemming van de gemeente kan daar een stap aan worden toegevoegd: de achtergelaten woning wordt eveneens toegewezen aan woningzoekenden die een woning van Woonforte achterlaten.

Wethouder Gerard van As is blij met dit initiatief: “Omdat de verhuisketen nu langer wordt, wordt de doorstroming beter. We zitten in Alphen aan den Rijn met het probleem dat er te weinig locaties zijn voor nieuwbouw van sociale huurwoningen. Er zijn een paar kleine locaties voor circa twintig woningen en in het voormalige bankgebouw aan de Laan der Continenten komen circa veertig appartementen. Maar Woonforte kan domweg niet genoeg bouwen om in de behoefte te voorzien, hoewel zij wel wil en wel de financiële middelen heeft.”

De regeling die nu van toepassing is verklaard, staat bekend als ‘lokaal maatwerk’. Woonforte mag dit voor maximaal 25 procent van de jaarlijkse verhuizingen toepassen. Het eerste project waarvoor lokaal maatwerk geldt, is de Leeuwerik aan de Lage Zijde.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Polderen
Blog Opinie gisteren 19:55

MINERVA Polderen

De provincie Zuid-Holland heeft dan eindelijk ook een nieuwe coalitie. Als een van de laatste in Nederland. Net als elders zijn hier een paar kunststukjes uitgehaald om Forum voor Democratie eruit te houden.