Still uit aflevering RTL

Wordt Alphenaar John Heitinga (39) hoofdtrainer bij Ajax?

Donderdag 26 januari wist Ajax, voor de zevende keer op rij, niet te winnen in de Eredivisie. Daarom heeft het bestuur van Ajax trainer Alfred Schreuder nog diezelfde avond ontslagen. Maar wie wordt zijn opvolger? Dat zou zo maar eens de Alphense oud-voetballer John Heitinga kunnen worden.

Dit meldde De Telegraaf afgelopen nacht. De 39-jarige Heitinga is momenteel trainer bij Jong Ajax. Volgens de krant wordt de Alphenaar weggehaald bij de jeugd en zal hij vrijdag al als coach aanwezig zijn bij de training van het eerste elftal. Dit zou enkel een tijdelijke oplossing zijn. Ajax zou nog op zoek zijn naar een definitieve vervanger van Schreuder.

Dit zal niet zijn eerste keer zijn als trainer. In 2017 ging hij als trainer van Ajax Onder-19 aan de slag. Eind 2020 haalde Heitinga zijn hoogste trainersdiploma, waardoor hij ook in het betaalde voetbal naam kon maken als trainer. In december 2021 werd de Alphenaar uitgekozen als beste trainer in de Keuken Kampioen Divisie, vanwege zijn prestaties als coach van Jong Ajax.

Ook als voetballer heeft John Heitinga, oud-speler van de Alphense club ARC, er een succesvolle carrière opzitten. De 87-voudig international van het Nederlands Elftal maakte furore bij verschillende Europese voetbalclubs. Zo speelde hij bij Ajax, Atlético Madrid, Everton, Fulham en Hertha BSC. Bij Ajax speelde hij tussen 2001 en 2008. In het seizoen 2015/2016 keerde Heitinga terug bij de Amsterdammers. Mede door een knieblessure, die Heitinga zijn hele carrière al parten speelde, was dit geen succes.

AFC Ajax heeft nog niet bevestigd of Heitinga Schreuder op zal volgen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek gisteren 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.