Workshop Steenbreek voor leerlingen Wellantcollege

In het museumpark Archeon in Alphen aan den Rijn hebben op 8 en 9 november tijdens de Week van het Werk, 1.150 enthousiaste leerlingen van 2VMBO gewerkt aan de workshop Steenbreek.

Het Wellantcollege had in samenwerking met de gemeente en diverse Boskoopse kwekers tijdens het event GO4itAlphen een 'Steenbreek Challenge' opgezet, waarbij groepjes leerlingen naar eigen inzicht de versteende tuinen op natuur- en klimaat verantwoorde wijze konden inrichten. 

Partijen hopen dat een groot aantal leerlingen op latere leeftijd zal kiezen voor een baan in de duurzame, groene sector en dat ze allemaal gaan voor een duurzame, klimaatbestendige tuin. Te veel bestrating in tuinen zorgt voor problemen tijdens hoosbuien en aanhoudende droogte, vermindering van biodiversiteit en zorgt voor opwarming van de stad.

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft de toolbox Steenbreek ontwikkeld samen met Groei en Bloei en IVN. 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gemeente vandaag 15:08

Drukbezochte bijeenkomst Rijden op Waterstof

75 ondernemers, inwoners en andere geïnteresseerden kwamen op dinsdag 19 november samen in Alphen aan den Rijn om zich te laten inspireren over rijden op waterstof.

Advertorial Economie vandaag 14:21

5 redenen om lid te worden van de Alphens Boost Club

Dit jaar hebben ruim 40 leden hun kennis over online marketing vergroot door zich aan te sluiten bij de Alphens Boost Club. Als lid ontvang je 2 keer per jaar een uitnodiging voor onze leerzame marketingavond met interessante sprekers. Ook verrast de Alphens Boost Club jou met leuke tips ’n tricks. Heb je meer redenen nodig om lid te worden? Lees dan snel verder!

Overige vandaag 13:43

Steeds meer steun vanuit Alphense inwoners voor directe noodhulp op de Molukken

De Molukse eilanden kampen met pijnlijke naweeën van recente aardbevingen. In de maand oktober is een kleinschalige actie voor directe noodhulp met succes uitgevoerd door bevriende Alphenaren en winkeliers. Met die actie zijn 300 gezinnen in tentenkampen bevoorraad met eerste levensbehoeften. Hulp dat met grote blijdschap en dankbaarheid is ontvangen door de getroffen mensen daar. 

Verkeer en vervoer vandaag 12:35

Laadpaalbazen voorkomen stijging aanvraagprijs elektrische laadpalen

De gemeente Alphen aan den Rijn wilde in 2020 de kosten voor het aanvragen van elektrische laadpalen verhogen naar € 350. Twee grote aanbieders van elektrische laadpalen hebben een brief naar de gemeente gestuurd, waardoor de stijging niet doorgaat.

Blog Opinie vandaag 11:47

Fanmail

Dagelijks krijg ik mailtjes van jongetjes en meisje die mijn boeken lezen. De meesten stellen vragen voor hun boekbespreking en die kunnen nogal uiteenlopend zijn. Van het aanvragen van boekenleggers tot het verzoek om een samenvatting te maken of de lege Powerpoint presentatie die ze meesturen te vullen.