E.T.
Advertorial Evenementen

Workshops, films én theater in de kerstvakantie bij Parkvilla

Het is bijna kerst. Hét moment om gezellig te tafelen, cadeautjes uit te pakken of kerstfilms te kijken met het hele gezin. Mensen die ook buitenshuis kerstvertier zoeken, zijn bij Parkvilla aan het goede adres. Zij organiseren dit jaar workshops, films én theater voor kinderen in de kerstvakantie.

Volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar kunnen van 16 december tot en met 26 december genieten van de toneelvoorstelling Stille Kerst van Productiehuis Alphen.

"We draaien drie kinderfilms, waaronder de klassieker E.T. Kids kunnen genieten van een pyjama-ontbijt voorafgaand aan de film of een schilder- of muziekworkshop volgen bij een film. Op theatergebied is er de aanstekelijke én grappige voorstelling 'Een wintervertelling' van het Jeugdtheaterhuis komen, met theaterworkshop, erwtensoep en hotdog en sing-along na afloop, geschikt voor iedereen van 7 jaar en ouder", licht Cindy van der Hoorn van Parkvilla toe.

De film E.T. veroverde de harten van het publiek over de hele wereld en veertig jaar later weet hij nog steeds het gevoel van plezier, verwondering, nieuwsgierigheid, magie en verdriet op te roepen. De film Yuku en de Himalayabloem (3+) gaat over een levendige avontuur vol verrassende vriendschappen en aanstekelijke muziek. Na het zien van deze muzikale film neemt docent en saxofoniste Aubrey Snell kinderen en ouders mee in een workshop vol met muziek. In de film Oeps! Kids overboord drijven beste vrienden Finny en Leah in een ark vol andere dieren op zee.

"Aan de hand van deze film gaan we op doek schilderen wat de kinderen gezien en beleefd hebben. Met tips en ondersteuning van kunstenares Yvette Bavelaar komt iedereen tot kleurrijke en vrolijke schilderingen. Kortom, genoeg redenen om naar in de kerstvakantie naar Parkvilla te komen", aldus Van der Hoorn.

Meer info en tickets.


Meer nieuws

Politiek vandaag 17:32

Oranje Nassausingel wordt helemaal 50 km/u straat

De Oranje Nassausingel die vanaf de N207 Alphen-Stad invoert, wordt over de hele lengte een 50 km/u toegangsweg. De weg wordt opnieuw ingericht "Het blijft natuurlijk niet alleen bij een nieuw bord met 50", zegt wethouder Relus Breeuwsma.

Wonen en bouwen vandaag 14:52

Gemeente laat video maken over toekomst Gnephoek

Wel of niet bouwen in de Gnephoek? Deze vraag klinkt al jaren in de gemeente. Inmiddels is ook de provincie én de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening betrokken. Gemeente Alphen aan den Rijn heeft een video laten maken die laat zien hoe zij aankijken tegen de woningbouw.

Wonen en bouwen vandaag 13:45

Beschermde waterspitsmuis zorgt voor uitstel bouw Van der Valk hotel

In oktober vorig jaar heeft de raad ingestemd met de bouw van het Van der Valk hotel. Dit hotel zal langs de N11 gebouwd worden en zal dienen als ‘landmark’ in de entreeport van Alphen aan den Rijn. Waarom de bouw nog niet begonnen is? De boosdoener is een beschermde diersoort.