Josh Walet

World Cleanup Day: zwerfafvalvrij stadscentrum en recordopbrengst afval uit de Zegerplas

Afgelopen zaterdag was het World Cleanup Day, de grootste jaarlijkse opschoonactie ter wereld. In Alphen aan den Rijn slaagden vrijwilligers erin veel afval te verzamelen.

Een schonere gemeente is één van de onderwerpen waar de kinderraad zich dit jaar voor wil inzetten. De kinderraad heeft met een aantal kinderen meegedaan aan de World Cleanup Day. “Eerst kregen we uitleg van een milieu handhaver en een schone buurtcoach. Daarna aan de slag met grijper, hesje en handschoenen.” Binnen een uur hadden ze vijf volle vuilniszakken.

De kinderraad werd geholpen door een wijkagent. “Het begon al goed toen ik aankwam. Per ongeluk liet ik twee stukjes papier vallen. Die blikken van de kinderen met daarbij de opmerking ‘dit is niet het goede voorbeeld!’”, lacht Stefan van Ellinkhuizen. “Toen heb ik snel een prikstok gepakt. Met een afvaardiging van de Kinderraad zijn we vervolgens op zoek gegaan naar plastic en vuil.”

Tekst loopt door onder de Instagram post

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Wijkagenten Alphen Noord (@pol_wijkagentalphennoord)

Cleanup Dive

Bij de Zegerplas was ook een opschoonactie. Niet op straat, maar onder water. Twintig leden van het Discovery Divers Duikteam hebben onder water afval rond de T-stijger en Sunset Beachbar opgeruimd. Dit jaar heeft de organisatie een recordopbrengst aan vuil uit de rivier gehaald. “Helaas,” aldus de organisatie.

In totaal hebben de duikers 368 objecten uit het water weten te halen. Dit komt neer op een totaalgewicht van 45,8 kilo. Hiervan waren 195 plastic bekertjes, folies, flessen en andere plastic resten. Ook werden er 45 aluminium blikjes en 31 deels gebroken glazen flessen opgevist. Dat was niet het enige, want zelfs zonnebrillen, peddels, stukken staalkabel en een rioolbuis werden uit het water gehaald.

De tegel met de tekst ‘De zee begint hier, niets in gooien a.u.b.’ heeft niet iedereen goed gelezen dus…

cleanup dive zegerplas 2.jpeg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werkzaamheden vandaag 12:08

Raadhuisstraat voor ruim een halfjaar afgesloten door werkzaamheden

Vanaf 29 april zal een deel van het centrum ruim een halfjaar lang worden afgesloten vanwege nodige werkzaamheden aan het rioleringsstelsel. Dit betekent echter dat gedurende deze periode de Raadhuisstraat alleen te voet bereikbaar zal zijn.

Blog Sport vandaag 10:42

Sportieve treurnis bij Alphense topclubs

Het gaat belabberd met de Alphense clubs in de vierde divisie Alphense Boys is na de 5-1 nederlaag tegen HBC alleen in theorie ook volgend seizoen nog actief in de landelijke competitie. Acht punten inhalen om voor de nacompetitie in aanmerking te komen gaat natuurlijk niet meer lukken en dan heeftde club ook nog eens het allerslechtste doelsaldo in de vierde divisie A.

Advertorial Voorstelling vandaag 09:34

Hans Klok speelt zijn nieuwe show als eerste in Alphen

Hans Klok heeft woensdagavond bij RTL 4 talkshow BEAU bekendgemaakt dat hij met zijn magische voorstelling Face the Future door Nederland gaat toeren. Vanaf 3 augustus reist de snelste illusionist ter wereld langs de grootste theaters en zal hij het publiek verbluffen met nog nooit eerder vertoonde illusies die voor het publiek onbegrijpelijk zijn, geïnspireerd op Artificial Intelligence en Virtual Reality. De allereerste shows zijn zaterdag 3 en zondag 4 augustus 2024 te zien in Castellum. Kaarten zijn vanaf nu te koop!

Advertorial Theater gisteren 16:57

Een laatste staande ovatie voor Van de Veerdonk!

Het is jammer maar waar. Mark van de Veerdonk, de virtuoze cabaretier uit Brabant, maakt zich klaar om zijn carrière in de schijnwerpers af te sluiten. Na bijna 40 jaar op de planken, waarin hij het publiek trakteerde op 17 briljante cabaretprogramma's, vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel," grapt hij.

Rechtszaak gisteren 15:40

Man krijgt werkstraf voor smokkelen hasj in Alphense gevangenis

Een 21-jarige man uit Schiedam is door de rechter in Den Haag veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur voor het binnensmokkelen van hasj in de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. De veroordeling volgde op een incident tijdens het bezoekuur, waarbij de man iets aan een gedetineerde overhandigde. Een oplettende bewaker merkte het verdachte gedrag op, wat leidde tot de ontdekking van het smokkelwaar.