Josh Walet

World Cleanup Day: zwerfafvalvrij stadscentrum en recordopbrengst afval uit de Zegerplas

Afgelopen zaterdag was het World Cleanup Day, de grootste jaarlijkse opschoonactie ter wereld. In Alphen aan den Rijn slaagden vrijwilligers erin veel afval te verzamelen.

Een schonere gemeente is één van de onderwerpen waar de kinderraad zich dit jaar voor wil inzetten. De kinderraad heeft met een aantal kinderen meegedaan aan de World Cleanup Day. “Eerst kregen we uitleg van een milieu handhaver en een schone buurtcoach. Daarna aan de slag met grijper, hesje en handschoenen.” Binnen een uur hadden ze vijf volle vuilniszakken.

De kinderraad werd geholpen door een wijkagent. “Het begon al goed toen ik aankwam. Per ongeluk liet ik twee stukjes papier vallen. Die blikken van de kinderen met daarbij de opmerking ‘dit is niet het goede voorbeeld!’”, lacht Stefan van Ellinkhuizen. “Toen heb ik snel een prikstok gepakt. Met een afvaardiging van de Kinderraad zijn we vervolgens op zoek gegaan naar plastic en vuil.”

Tekst loopt door onder de Instagram post

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Wijkagenten Alphen Noord (@pol_wijkagentalphennoord)

Cleanup Dive

Bij de Zegerplas was ook een opschoonactie. Niet op straat, maar onder water. Twintig leden van het Discovery Divers Duikteam hebben onder water afval rond de T-stijger en Sunset Beachbar opgeruimd. Dit jaar heeft de organisatie een recordopbrengst aan vuil uit de rivier gehaald. “Helaas,” aldus de organisatie.

In totaal hebben de duikers 368 objecten uit het water weten te halen. Dit komt neer op een totaalgewicht van 45,8 kilo. Hiervan waren 195 plastic bekertjes, folies, flessen en andere plastic resten. Ook werden er 45 aluminium blikjes en 31 deels gebroken glazen flessen opgevist. Dat was niet het enige, want zelfs zonnebrillen, peddels, stukken staalkabel en een rioolbuis werden uit het water gehaald.

De tegel met de tekst ‘De zee begint hier, niets in gooien a.u.b.’ heeft niet iedereen goed gelezen dus…

cleanup dive zegerplas 2.jpeg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 17:06

Doe mee! Win twee tickets voor de Alphense Oktoberfeesten

Eén groot feest! Op 6 en 7 oktober vinden de Alphense Oktoberfeesten plaats. Heb jij nog geen kaartjes bemachtigd? Niet getreurd. Alphens.nl mag twee tickets weggeven voor de vrijdagavond van de Oktoberfeesten.

Film vandaag 16:14

Alphense Kylian de Pagter (17) te zien in bioscoopfilm

Kylian (17) uit Alphen aan den Rijn heeft al jong zijn passie gevonden: toneelspelen. Heel Nederland heeft hem al kunnen zien in de televisieserie De verschrikkelijke jaren tachtig. Vanaf 21 september is de Alphenaar ook te zien in de bioscoopfilm Toen we van de Duitsers verloren.

Blog Sport vandaag 15:23

Iedereen gaat weer voetballen

Ook de clubs in de lagere klassen beginnen komend weekeinde aan de competitie 2023 / 2024. Alphia ontvangt zaterdag SVC’08 en Alphen gaat in Sassenheim voetballen tegen Teylingen, een club die wel eens tot de titelfavorieten kan gaan behoren.