Josh Walet

World Cleanup Day: zwerfafvalvrij stadscentrum en recordopbrengst afval uit de Zegerplas

Afgelopen zaterdag was het World Cleanup Day, de grootste jaarlijkse opschoonactie ter wereld. In Alphen aan den Rijn slaagden vrijwilligers erin veel afval te verzamelen.

Een schonere gemeente is één van de onderwerpen waar de kinderraad zich dit jaar voor wil inzetten. De kinderraad heeft met een aantal kinderen meegedaan aan de World Cleanup Day. “Eerst kregen we uitleg van een milieu handhaver en een schone buurtcoach. Daarna aan de slag met grijper, hesje en handschoenen.” Binnen een uur hadden ze vijf volle vuilniszakken.

De kinderraad werd geholpen door een wijkagent. “Het begon al goed toen ik aankwam. Per ongeluk liet ik twee stukjes papier vallen. Die blikken van de kinderen met daarbij de opmerking ‘dit is niet het goede voorbeeld!’”, lacht Stefan van Ellinkhuizen. “Toen heb ik snel een prikstok gepakt. Met een afvaardiging van de Kinderraad zijn we vervolgens op zoek gegaan naar plastic en vuil.”

Tekst loopt door onder de Instagram post

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Wijkagenten Alphen Noord (@pol_wijkagentalphennoord)

Cleanup Dive

Bij de Zegerplas was ook een opschoonactie. Niet op straat, maar onder water. Twintig leden van het Discovery Divers Duikteam hebben onder water afval rond de T-stijger en Sunset Beachbar opgeruimd. Dit jaar heeft de organisatie een recordopbrengst aan vuil uit de rivier gehaald. “Helaas,” aldus de organisatie.

In totaal hebben de duikers 368 objecten uit het water weten te halen. Dit komt neer op een totaalgewicht van 45,8 kilo. Hiervan waren 195 plastic bekertjes, folies, flessen en andere plastic resten. Ook werden er 45 aluminium blikjes en 31 deels gebroken glazen flessen opgevist. Dat was niet het enige, want zelfs zonnebrillen, peddels, stukken staalkabel en een rioolbuis werden uit het water gehaald.

De tegel met de tekst ‘De zee begint hier, niets in gooien a.u.b.’ heeft niet iedereen goed gelezen dus…

cleanup dive zegerplas 2.jpeg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 16:43

Stralend van binnen en van buiten? Ontdek Transformational Cupping bij Chi & Zo

Wil je van je cellulite af en wil je die plattere buik? Of heb je genoeg van die aanhoudende hoofdpijn? Voel je je belemmerd door rugpijn, zware benen of pijnlijke knieën? Zoek niet verder, want de oplossing is er: Transformational Cupping. Deze fantastische methode kan je van al deze klachten af helpen of doen verminderen.

Milieu en duurzaamheid vandaag 15:21

Starten met duurzaamheid en voedselvoorziening

Nu vandaag de dag veel producten in de supermarkt duurder worden en vaak ook van ver komen, loont het om zelf voedsel te verbouwen en lokale producten te kopen. Dit draagt bij aan betaalbaar, duurzaam en lekker leven! Om hier meer over te leren ben je zaterdag 20 april welkom bij de Groene Inspiratiemarkt van het Huis van Duurzaamheid.

Advertorial Politiek plein vandaag 14:10

GroenLinks blij met sluiting Ziendeweg voor doorgaand verkeer

GroenLinks is blij, want de Ziendeweg wordt autovrij. Volgens de partij betekent dit een enorme verbetering voor natuur, dieren en mensen die in dit gebied willen fietsen en wandelen. GroenLinks heeft hiervoor druk uitgeoefend in de raad, via acties, en door steun aan bezorgde omwonenden.

Maatschappelijk vandaag 12:59

Goede doelen ontvangen cheque van Stichting Kringloop Alphen

Goede doelen in Alphen aan den Rijn ontvingen deze week een hartverwarmende verrassing van Stichting Kringloop Alphen. Elk jaar streeft de stichting ernaar een bedrag aan goede doelen te schenken. Na een oproep aan klanten, personeel en andere geïnteresseerden werden tien organisaties geselecteerd om een cheque te ontvangen, variërend van 500 tot 1500 euro, afhankelijk van hun verzamelde punten.

Politie en handhaving vandaag 11:45

Insluiper betrapt en gearresteerd met pepperspray op zak

Afgelopen weekend werd de rust van een bewoner aan de Blijenbergstraat in Alphen aan den Rijn ruw verstoord toen er plotseling een ongewenste gast in de woning stond. De bewoner zag tot zijn verbazing een vreemde man in zijn huis staan, met zijn portemonnee in zijn hand.

Maatschappelijk vandaag 10:32

Inzamelingsactie sportkleding bij Scala College voor SPORT JE OOK MEE?!

Deze week start op alle vestigingen van het Scala College een bijzondere inzamelingsactie van sportkleding voor het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers worden aangemoedigd om gebruikte sportkleding te doneren door deze tot en met dinsdag 23 april in te leveren bij speciale containers in de hal. Gisteren stonden de eerste docenten en leerlingen al klaar om hun bijdrage te leveren.