Atlete Maureen Koster en voetballer Lucas Woudenberg zijn zaterdagavond op het Alphens Sportgala uitgeroepen tot sportvrouw en sportman van het jaar 2014. Het jaarlijkse gala werd dit keer gehouden in De Plantaan in Boskoop.

De Boskoopse Koster liet waterpoloster Hanneke Slagter en ritmisch gymnaste Nina Tuinenburg achter zich in de verkiezing. Koster eindigde in 2014 onder meer als vijfde op de EK cross voor junioren. Haar beste prestatie tot nu toe leverde ze dit jaar: haar eerste Europese medaille, brons op de 3.000 meter tijdens het EK Indoor in Praag.

Woudenberg uit Zwammerdam hield zeiler Enno Kramer en bokser Remco Hofstede achter zich. De verdediger debuteerde vorig jaar in het eerste elftal van Feyenoord tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Standard Luik. Hij volgt Kramer op als Alphens beste sportman van het jaar.

Voetbalteam Alphense Boys C1 werd verrassend genoeg verkozen tot beste sportploeg van het jaar. Daarnaast werd wielrenster Amber van der Hulst uit Hazerswoude het grootste sporttalent, terwijl tennisvereniging Nieuwe Sloot de titel voor beste sportclub in de wacht sleepte.

Tijdens het Alphens Sportgala werd ook een sportpenning uitgereikt aan oud-waterpoloster Gillian van den Berg en voegde de 20 van Alphen en TEAN International toe aan de Wall of Fame in de Limeshal.

Bron: OmroepWest